Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kampaniareklamowaa

wynik cytologi zna sie ktos??

Polecane posty

Gość kampaniareklamowaa

hej robilam u nas w osrodku panstwowo cytologia i mam tak: wykonany rozmaz jest odpowiedni do oceny warunkowo. przyczyny: jest podsuszony niezbyt czytelny z powodu licznych komorek zapalnych nie stwierdzono zmian srodnablonkowych i procesu zlosliwego pielegniarka dala mi to i kazala sie zglosic za 3 lata..;/ czy powinnam isc do innego lekarza i zrobic jeszcze raz?? dodam ze mam nadzerke od 6 lat.

Gość gagaga
chyba powinnaś iść do lekarza z wynikami

Gość gfdfdd
ale ktory masz stopie I, II, III to jest wazne jak masz II to ok , jak III badz IV to zle o I nie mowi bo taki to maja male dziewczynki tylko pewnei maszjakis stan zapalny

Gość kampaniareklamowaa
no dziwne bo bylam dzis po recepte ona mi to dala i kazala przyjsc za 3 lata ;/

Gość kampaniareklamowaa
nie pisze ktory stopien i to jest dziwne

Gość abadziababenc
ale to dziwne, że kazala ci przyjść za 3 lata jak cytologie powinno się robic minimum co rok a najlepiej to co 6 m;cy, lepiej idź z wynikami do lekarza, a dlaczego masz tak dlugo nadżerkę????!!!

Gość ja bym badanie powtorzyla
ale u innego lekarza... Przeciez z opisu wynika, ze probka byla zle przechowywana - jaki sluz jest "podsuszony"? A i wynik przez to niewiarygodny. Badac cytologicznie powinnysmy sie raz na rok ( o ile wynik jest prawidlowy). Raz na 3 lata refunduje to badanie NFZ, dlatego u panstwowego lekarza badanie powtorza tylko wtedy, gdy jest z Toba bardzo zle. Dziewczyno, nie ogladaj sie na fundusz, tylko idz prywatnie i powtorz badanie. Polecam strone www.znanylekarz.pl znajdziesz tam specjaliste z Twej okolicy i przeczytasz co o nim pisza inne pacjentki. Nie ma co czekac. Naprawde.

Gość kampaniareklamowaa
no wlasnie mam cala kartke opisana, a nadzerke mam bo kazdy lekarz mi gadala ze mam to zostawic ze czekac do porodu i ze nic mi nie bedzie.

nie kazda nadzerke sie usuwa, ale jesli masz stan zapalny, powinnas dostac lek, a po zakonczeniu leczenia powtorzyc trzeba cytologie. Zmien lekarza, mowie Ci.

Gość NIE meskim bobrom
dziwne, ze nie jest napisane, ktory to stopien. |dziwne tez to, ze dopiero za 3 lata masz przyjsc! ja robilam cytologie ostatnio, i na kartce z wynikiem bylo napsane, ze mam za rok przyjsc. Zmien lepiej lekarza

Gość kampaniareklamowaa
;/ tez task zrobie ;/

stopnien nie musi byc okreslony, bo wypiera te metode opisowa. Jest dokladniejsza, zwlaszcza dla osob mieszczacych sie w dawnej "dwojce", ktora dzieli na trzy "podkategorie". Ale tak, czy siak autorka trafila na kiepskiego ginekologa i powinna od niego uciekac.

Gość kampaniareklamowaa
boje sie ze mi cos dolega ;/

spokojnie, nadzerka moze powodowac stany zapalne, ale to jeszcze nic nie znaczy. Moze sie okazac, ze wystarczy jakis srodek dopochwowy i bedzie po sprawie :) ale nie mozna tak Cie zostawiac z tym na...3 lata (sic!), bo wtedy na kolejnej kontroli faktycznie dowiesz sie czegos gorszego. A jesli nadzerka jest miejscem wysiewu komorek podejrzanych o stany przednowotworowe, po prostu Ci ja usuna i po strachu. Powtarzam - najgorsze to teraz przerwac diagnostyke. Coz za nieodpowiedzialny lekarz! Patomorfolog badajacy probke juz samym wpisem, ze przyjal ja do badania warunkowo, okreslil swoj do niego (ginekologa) stosunek...

Gość kampaniareklamowaa
dzieki za odp zaraz jak wroce z urlopu udam sie do innego lekarza ;/