Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przeraża mnie myśl o ciązy....

Kto się orientuje w NPR???? Prosze o pomoc.

Polecane posty

Mam małe dziecko. Karmię jeszcze piersią. W ostatnim cyklu nie miałam owulacji. Po miesiączce (a raczej krwawieniu śródcyklicznym) nie miałam żadnych objawów płodnosi, cały czas sucho. kochalismy się z mężem- na wszelki wypadek uzylsmy gumki (mam antyciążowego schiza) ,a za 2 dni wystapił od razu płodny sluz najlepszej jakości (duża łata,przejrzystego, rozciagliwego sluzu-takiego jak zawsze przy owulacji) ALE nie poprzedził go ani jeden dzień sluzu gorszej jakości....Najgorsze jest to,z pękła nam ta nieszczęsna guma... Czy mozna miec az takiego pecha???? Czy mogę byc w ciaży? To było 7 dni temu, a od dwóch dni spadły mi tempki, więc ???? Mam od tyg. ból jak na @ i sikam co chwię, a niestety takie objawy miałam , kiedy zaszłam w ciążę ze starszym dzieckiem...:( Jestem mega spanikowana, dopiero wrócilam do pracy. Za kilka dni zrobię test, ale do tego czasu zwariuje.... Pomóżcie!!!

Gość stawiam na VELVET
kurde naturalne planowanie rodziny a uzywasz gumek?wstydz sie!

Gość stawiam na VELVET
pekla bo bylas sucha trza bylo zel kupic

Bardzo śmieszne. A wierz mi,ze sucha nie byłam ani troche ;)Miałam mega chcica na sex, co tylko potwierdza,ze miałam owulację :(

Gość stawiam na VELVET
napisalas ze bylo sucho :D to sie zdecyduj. dlaczego mimo NPR uzywasz gumek? to jakies chore idz po tabsy i z glowy

przecież niedlugo po porodzie możesz miec jeszcze wszystko tak rozregulowane, że żadne NPR się nie sprawdzi, stosowałabym inną antykoncepcję

Było sucho to znaczy,że nie pojawiał się przez długi czas (kilkanascie dni) żaden śluz - chodzi o śluz poprzedzający owulację, a nie ten , który pojawia się przy podnieceniu :O moniak a niby jaka metodę miałam stosowac , przeciez karmię dziecko. tabsy odpadają. znam swój organizm i myślałam,z edni niepłodne = gumka to niemal 100% zabezpieczenia :O Nie wzięłąm kurna pod uwagę mojego pieprzonego pecha :O

miało byc dni niepłodne + gumka, a nie =

Gość i co strasznego?
ochowasz razem dwojke i bedziesz miala spokoj

Gość spoko nie przejmuj sie
nam 2 razy guma pekla i tez sie balam ale wszystko ok :D

A to strasznego,ze ja mam juz dwoje dzieci. napisałam,ze jedno małe(kilka mcy), które karmię, a drugie mam juz większe. Nie wyobrazam sobie trójki dzieci :( :( :(

spoko, ale też wam pękła w okolicach owulacji???

Gość trojka tez spoko
do auta sie zmieszcza 4 to juz gorzej

:( Zwariuję zanim zrobię test :(

są na rynku tabletki dla kobiet karmiących, cerazette i jakaś nowość - azalia... po prostu liczenie dni płodnych nie ma sensu zaraz po porodzie, podczas karmienia, jak cały organizm jest rozregulowany, zostaje jedynie gumka

moniak z całym szacunkiem, ale nie zaryzykuję zdrowia swojego dziecka, testując na nim tabletki anty. Tak naprawdę nie wiadomo, czy tabletki nie szkodza takim maluszkom.WSZYSTKO przenika do pokarmu matki, dlaczego więc hormony z tabletek anty nie? To tylko chrzanienie koncernów farmaceutycznych,zeby sprzedac więcej cerazette. Do tej pory obserwacja + gumka były świetną metoda, ale tym razem chyba niestety sie przeliczyłam :O Bardzo zalezy mi,zeby wypowiedział się ktoś , kto stosuje NMR i zna sie trochę na tym....

Gość a jak z wykresem
temperatur? jak długo stosujesz NPR?

"Obecność płodnego śluzu jest konieczna, aby plemniki zachowały się przy życiu. W śluzie płodnym plemniki mogą żyć od 3 do 5 dni. Bez niego giną już po 3 godzinach." może Cię to jakoś naprowadzi albo uspokoi, polecam też stronkę http://www.ladycomp.pl/Zywotnosc_plemnikow__40

Zanim zaszłam w ciążę stosowałam ponad 2 lata i zawsze wszystko było ok. faza niskich temp -sucho, pojawiał sie kilka dni sluz gorszej jakosci, potem szczyt-najlepszy sluz , zwyzka temp i za 14-16 dni okres, czyli ksiązkowo. Teraz dziecko ma 9 mcy. To mój 3i cykl i zgubiła mnie troche rutyna , bo po @ tempki były niskie i sluzu zero , więc przestałam je mierzyc :( czekałam na jakikolwiek objaw płodności, którego nie było :( Zawsze przed owulacją miałąm 5-7 dni sluzuz. a tym razem śluz pojawił sie od razu najlepszej jakości. Kiedy nastepnego dnia zaczęłąm mierzyc tempki, były wysokie, jak po owulacji :( Ale wczoraj i dzis spadły, więcjuz zgłupiałam....

cerazette nie zawiera estrogenu, a jedynie nowoczesny rodzaj progesteronu o nazwie dezogestrel, który właśnie nie przenika do pokarmu, można go bezpieczne stosować podczas karmienia, nie szkodzi dziecku, i polecają ją lekarze ginekolodzy, także już bez przesady nie można wszędzie wietrzyć spisku, że firmy farmaceutyczne chcą testować straszne tabletki na małych dzieciach to bezpieczna forma antykoncepcji dla karmiących i wiele kobiet jest z niej zadowolonych

Gość a jak z wykresem
rozumiem że dziecko dokarmiasz a nie karmisz wyłącznie piersią?

Tak, w tej chwili juz tylko dokarmiam.

moniak stosowałam kiedyś (dawno temu) tabletki anty przez kilka lat, ale już nie chce tego robic, zwłaszcza- karmiąc.

???

Gość @@@456
temperatura może być objawem twojego stresu, wirusa itp więc głowa do góry :) ja stosuję NPR od 7 lat

Matko tyle osób się wypowiedziało,stosujących NPR, ale nikt nie odpowiedział konkretnie na moje pytania :( A okresu nada brak

Gość aaasaaedwewewwe
Przeraża mnie myśl o ciązy.... miałaś skok temperatury?

Gość hgtyhterh
owulacje mozesz potwierdzic skokiem tepmeratury. Jesli nie mierzylas codziennie temperatury to nie mozesz twierdzic, ze nie mialas owulacji. Po ciazy sluz jest jaki sobie chce byc, nie taki jaki powinien byc, to zadna wyznacznia okresu plodnego czy nieplodnego.