Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katia.katowice

Kupno mieszkania w wyposażeniem. Help.

Polecane posty

Gość katia.katowice

Czy to prawda, że kupując mieszkanie z wyposażeniem (meble nie tylko w zabudowie) zapis o wyposażeniu (wymienione elementy) musi być w akcie notarialnym? Słyszałam,że nawet jak jest w umowie przedwstepnej, a nie ma w umowie to sprzedwca może wyczyścić mieszkanie?

Gość katia.katowice
kupują z wysposażeniem, sprzedawca mówi,że nie ma potrzeby umieszczania tego w akcie. Ale coś mi się wydaję,że jest potrzeba...

Gość katia.katowice
help

Gość fuj ze śmietaną
a po co Ci wyposażenie? Ja kupowałam niby z wyposażeniem, ale kazałam im to wszystko zabrać i jeszcze z ceny spuścić, niby po co mi ich graty. Na szczęście mieli ciśnienie i się dogadaliśmy, chociaż i tak zostawili szafy wnękowe i część kuchennych, to kazałam im przyjeżdżać i zabierać na ich własny koszt.

Gość fuj ze śmietaną
Ale jak ci zależy to umieść to w akcie, zrób jakiś załącznik do aktu czy coś, gdzie wszystko będzie wyszczególnione i opisane.

Gość katia.katowice
A nam wręcz na odwrót zależy, czy kupić z wyposażeniem. Przyjechaliśmy z Irl nie mamy totatnie nic, mieszkanie jest ładne, fajnie urządzone, a my nie mamy czasu ani ochoty na urządzanie, bo znów wyjeżdżamy, a mieszkanie cchemy wynająć. Tylko nie chcemy wałka w umowie,ze zostana gołe ściany. Do umowy przedwstępnej będzie załącznik, ale słyszałam,że musi to być też w akcie. Nie chcemy ich pozbawić rzeczy, które nie należą się, cle nie chcemy też być pozbawieni czegoś co należy się w ramach umowy. Ludzie wyglądają na uczciwych, my też mamy dobre intencje,ale chyba lepiej być ostrożnym.

Gość fuj ze śmietaną
No to daj też do aktu notarialnego, oni chyba nie mogą się sprzeciwić, jak tobie na tym zależy to upieraj się, żeby to zawrzeć, tylko spiszcie dokładnie co ma wchodzić w to wyposażenie, i to co do marki, wymiarów itp.

Gość katia.katowice
to co w zabudowie to podobno nie trzeba spisywać. Nam generalnie zależy by zostały meblościanki, łóżka, szafy, komody i stoły. Wiadomo nie chcemy ich majątki osobistego, AGD też zabierają. A to w sumie nie ma numerów seryjnych, ani wymiarów. Wierzę, iż, że nie oszukaja nas (przeprowadzają się do nowego domu, są totalnie spłukani), ale nie chcę rozczarowania. Nawet zadatku dajemy im aż 30%, żeby tylko nie kombinowali.

Gość katia.katowice
Robił ktoś taki akt z wpisanymi meblami?

Gość katia.katowice
up

Gość gość
Najlepsze meble jakie kiedykolwiek miałam to meble SPF Studio Prostych Form. Są bardzo oryginalne, eleganckie, luksusowe, a zarazem minimalistyczne. Firma nie prowadzi produkcji taśmowej, więc wszystkie meble są niepowtarzalne i oryginalne. Mają fajny zespół młodych projektantek, które pomogły mi zrealizować mój projekt mieszkania. Powiem jeszcze, że chyba nie ma nikogo, kogo by moje meble nie zachwyciły.

Gość gość
wygrzebałas ten topik sprzed lat archeologu żeby zareklamować swoją firmę hahahaha :D