Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irviing__

MATURA USTNA POLSKI!

Polecane posty

Gość Irviing__

Katastroficzne wizje i obrazy zagłady w dziełach literackich i filmowych zaanalizowane na wybranych dziełach. Bibliografia: "Piosenka o koncu swiata" Miłosza "Zdązyć przed panem Bogiem" Krall, Apokalipsa św. Jana "Pojutrze" film "Jestem legendą" film Jakie mogą paść pytania? boje się tego najbardziej :O W ogóle, pytają mnie tez z literatury przedmiotu? Skoro ja tam mam dzieła tylko takie które mnie niby "zainspirowały"

Gość sdcds
wykuj problematyke kazdego z tych utworow plus recenzja filmu i odpowiesz na kazde pytanie. najgorsze to sie zaciac, wtedy jestes vspalona a tak zawsze cos zaimprowizujesz i nie boj sie nie pierwszy i nie ostatni taki egzamin przed toba, wlasciwie to dopiero poczatek

Gość Irviing__
o problematyce mówię w mojej prezentacji :O npinterpretacja wiersza - indywidualna zagłada kazdego człowieka, rachunek sumienia itd, o hannie krall wspominam o martyrologii zydów, o zyciu, smierci, przeciwwstawieniu się zniszczeniu , w apokalipsie, ze była ona ku pokrzepieniu serc... w zakonczeniu krótkie zdanie czym jest zagłada i katastrofizm no to ciekawe co mi zadają :P W ogóle, wchodzę do sali i co? przedstawiam się? co mam zrobić? :O szczególnie, że mam pendrive'a z fragmentami filmów to już na początku mam to podłączyć itd?

Gość sdcds
n nie wiem ...ja nowej matury nie zdawalem wiec trudno mi powqiedziec no ale chodziliscie do szkoly caly rok i nikt was do tego nie przygotowal? jakos wierzyc mi sie nie chce...nauczyciel powinien wam p[owiedziec co i jak macie robic...albo zapytaj jakiejs kolezanki jaki ona ma plan...tak chyba latwiej niz na kafeterii,

Gość Irviing__
Własnie w szkole nie powiedzieli. Tylko wiem, że mam mieć dowód. Nie powiedzieli nam takich banałów jak co zrobić na wejściu...