Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosae

pigułki cilest

Polecane posty

Gość rosae

witam. brałam pigułki cilest (ktore przepisal mi ginekolog) przez 7 dni. przerwałam poniewaz co noc o godz 4;30 rowno budzilam sie jak nieprzytomna uczucie kaca i chec wymiotowania. plakalam z bolu doslownie wszystkiego. czy ginekolog powinien zrobic jakies badania na poziom hormonow bo cos takiego slyszalam a nic na ten temat mi nie wiadomo. proszę o rady drogie panie

Gość anetkaodpowiada
lekarze rzadko wypisuja skierowania na badania hormonow wola wypisywac recepty na pigulki w ciemno metda prob i bledow. Ja rwniez zle sie czulam po tabletkach okazalo sie ze nie moge brac etsrgenow mam sam progeste. I jak reka odjal :) czuje sie super

Gość rosae
progeste? co mi radzisz?

Gość histeryzujesz
albo jesteś typową hipochondryczką.... lalka ja przez 7 lat brałam końskie dawki hormonów i nigdy nei miałam takich skutków ubocznych a cilest to minipigułka nowej generacji więc albo jesteś anorektyczką która nic nie je i stąd taki dziwne reakcje na lek albo jesteś przewrażliwiona i odczuwasz każdy bąbelek gazu w swoich jelitach

Gość rosae
nie jestem ani anorektyczką ani nie przesadzam. rozrozniam cholerny bol od babelkow w brzuchu.

Gość zrób badania krwi
na próby wątrobowe bo być moze masz problemy z wątrobą i w ogóle nie powinnaś brać tabsów

Gość 7 lat biore cilest
z paromisiecznymi przerwami na kontracept i yasmin i nigdy nie mialam takiego objawu, watpie by to bylo po cilescie :O

Gość zrób badania krwi
no to skoro masz tak silną reakcje na lek to z ulotki wynika że albo masz skłonność do cukrzycy albo przepraszam za sformułowanie zupełnie zjebaną wątrobę...to by tłumaczyło te mdłości bo Twoja wątroba ma problem z metabolizowaniem tych hormonów tak czy siak czas na badania