Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie w ulotce nie ma

regulacja okresu

Polecane posty

w sobotę przypada mi dzień brania ostatniej tabletki, od wtorku zaczynają się juwenalia, a zazwyczaj we wtorki dostaję okres z odstawienia mogę wziąć np 7 tabletek więcej z nowego listka żeby dostać okres tydzień później??

Gość a co ty zamierzasz robić na
tych juwenaliach że okres ci w tym przeszkadza?

Tzn. nie !! Po prostu bierzesz tabletki z nowego blistra bez [przerwy, przerwę robisz dopiero po skończeniu drugiego blistra. Tylko tak możesz zrobić.

kurde to jak to jest w końcu?? chcę przesunąć okres o tydzień

Gość kolezanka wyzej ma racje
mozesz nie robic przerwy miedzy opakowaniami. Takie rozwiazania sa dozwolone. Albo (ale na to juz za pozno) moglas nie przyjac dwoch, trzech ostatnich pigulek i przerwe (a z nia krwawienie) przyspieszyc. Po 17 (z 21)pigulce jest to bezpieczny sposob. Tak tu kiedys przeczytalam;) dziewczyna podawala sie za lekarza, pisala z sensem. Ale wracajac do przerwy miedzy opakowaniami - zajrzyj do ulotki. Na pewno jest tam napisane, ze mozna skonczyc jeden blistr i zaraz zaczac kolejny. Ja kiedys skorzystalam z tego sposobu i...plamienie i tak przyszlo po niecalym tygodniu:( do konca tego opakowania juz, niestety, tak bylo. Przeszlo mi dopiero po kolejnej przerwie. Tak organizm moze zareagowac. To normalne. Tylko, ze traci wtedy sens nasze kombinowanie dla przesuniecia krwawienia :)

Gość a potem będzie...............
brałam tabletki i wpadłam... przez własną głupote, bo były juwenalia i chciałam sobie okres przestawić...