Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CVCCVCBCVBCVBCVBCVB

Depilacja nóg woskiej - za i przeciw

Polecane posty

Gość CVCCVCBCVBCVBCVBCVB

Do tej pory goliłam nogi maszynką, jednak chciałabym spróbowac z woskiem. Jakie są pozytywne i negatywne strony tego zabiegu? Lepiej zrobic to samemu czy u kosmetyczki? Domyślam się, że do minusów należy: - ból/dyskomfort zabiegu - możliwośc wrastania włosków (?) przy odrastaniu Plusy: - ok 3-4 tygodnie gładkich nóg Jeżeli coś pominęłam albo piszę nieprawdę, proszę o poprawienie :D Polecacie tę metodę?

Gość CVCCVCBCVBCVBCVBCVB
woskiem*

Gość anoooo
nie ma podrażnień, ale odrastają u mnie już po około tygodniu, niestety nie każdy włosek rośnie w tym samym tempie, no i wrastanie...

Gość anoooo
gdyby faktycznie była w u mnie pełna gładkość, przez chociaż 3 tygodnie, to bym bardzo polecała, ale jak mam zapłacić nie małe pieniądze i mieć efekt kilka dni, to nie opłaca się

Gość kiedyś depilowałam
No więc tak: Minusy: - włoski odrastały mi po tygodniu max 2; - robiłam u kosmetyczki - każdorazowo 80 zł, za same łydki, co dwa trzy tygodnie - to sobie policz; - robiłam w domu - taniej, ale pieprzenia z tym tyle, że dziękuję, trwało to pięć razy dłużej, bardziej bolało, było mniej skuteczne (włoski zostawały) i wszystko było ubrudzone woskiem. Plusy: - włoski mniej wrastały w porównaniu z depilatorem; - kosmetyczka smarowała mi nogi takim balsamem po którym miałam super skórę, kupowałam go sobie też do domu, ale był do kupienia tylko w tym salonie (sieci). Więcej plusów sobie nie przypominam

Gość CVCCVCBCVBCVBCVBCVB
O kurczę, serio? To kiepsko... Mi strasznie nie podoba się to, że jak ogolę nogi to mam ślad po włosach (nie chodzi o te czerwone kropki, tylko... no właśnie nie wiem jak to nazwac. Nie raz widzę dziewczyny z idealnie gładkimi nogami, bez żadnych kropek itd i zastanawiam się, jak uzyskac taki efekt

Gość CVCCVCBCVBCVBCVBCVB
kiedyś depilowałam - a próbowałaś jakiś plastrów do depilacji? (teraz reklamują)

Gość anooo
dla mnie plastry są do dupy, jak masz ciemne włosy, to ślady zawsze będą, chyba że laser...

Gość CVCCVCBCVBCVBCVBCVB
Myślę o laserze, ale (nie wiem czemu) trochę się tego boję

Gość CVCCVCBCVBCVBCVBCVB
anooo, jak teraz golisz nogi?

Gość anooo
ja tez się tego boję, czekam aż stanie sie bardzo popularny, bezpieczny i tani :D

Gość kiedyś depilowałam
Próbowałam i plastry i taki wosk na ciepło i to przez dłuższy czas, w nadziei, że praktyka czyni mistrza - w domu to porażka. Jedyna opcja to laser, ale też nie każdy podobno może to stosować no i jest drogi, nie zawsze bezpieczny, albo depilator - u mnie na razie wygrywa. Jak pilnuję pilingowania, to nawet mi tak włosy nie wrastają, do bólu po tylu latach się przyzwyczaiłam, jest tanio i szybko.

Gość anooo
jak zwykle znowu maszynką jednorazową, kiepski sposób, ale szybki i tani...ale chyba sobie pachy wywoskuje u kosmetyczki, to się opłaca, bo one faktycznie długo tam nie odrastają kilka tygodni...

Gość anooo
po depilatorze miałam rany, więc już kilka lat nie stosuje...

Gość anooo
szczególnie lubię bikini woskowane, bo nie mam żadnych podrażnień, jak czasem po maszynce, no ale też dość szybko odrastają włosy...

Gość anooo
może i wosk w domu jest skuteczny, ale uważam że trzeba być mocno sprawną manualnie i mieć cierpliwość...

Gość kiedyś depilowałam
Pachy???? Też próbowałam - masakra jaki ból! Ale moja znajoma sobie robi pachy depilatorem, ja wymiękłam, ale ona twierdzi, że po kilku razach się przyzwyczaiła, choć ból dużo większy niż na nogach!

Gość anooo
oj tak pachy depilatorem, to masakra, najbardziej boli...ale faktycznie to się opłaca, bo u mnie nawet do miesiąca się efekt utrzymuje, pojedyncze włoski odrastają, a podrażnienie tam szybko znika...po na łydkach to miałam rany nie gojące się po wiele tygodni :O

Gość anooo
więc wosk u kosmetyczki na pachy polecam, dosć tanio, a efekt dość długi...

Gość anooo
z kremami, to mi się nie chce bawić, bo efekt też słaby a zachodu z tym...

Gość mnbmgfdrtyuion
Moja koleżanka kiedyś ogoliła nogi depilatorem i strasznie to wyglądało :(

Gość anooo
ja depilatorem goliłam tak do roku z nadzieją, że skóra się przyzwyczai, byłam młoda i głupia ;)