Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaPoważnie......

Wzdęcia, gazy, bóle brzucha, jajników, opuźniająca się miesiączka

Polecane posty

co to możeby być czy nie łączyć bóli podbrzusza z z brakie miesiączki lub ciągłymi nieustannymi wzdęciami, gazami mam tego dość, mam wzdęty brzuch, stale odczuwam parcie na gazy co to jest ?

Witaj! Ile masz lat? przede wszystkim powinnaś pójść do ginekologa, który zbada Twoje jajniki, macice (najlepiej USG ''dopochwowe") Twoje objawy mogą być tylko przejściowe, ale mogą być też sygnałem, że dzieje się coś o wiele bardziej poważnego. Jeśli gin nic nie stwierdzi zasięgnij jeszcze porady u chirurga gastrologa-proktologa. pozdrawiam :)

dziękuje xanagnieszka wykańcza mnie to nerwowo i fiycznie czego to moga być objawy? drożdżyca? ale czego drożdżyca?

acha, mam 22 lata

:) wiec mysle, ze to raczej nie powinno byc nic powaznego, ale na wszelki wypadek porozmawiaj o tym chociaz z lekarzem pierwszego kontaktu na pewno cos Ci sensownego doradzi:)

nie sadze, aby byla to drozdzyca, forumowicz chyba sobie zazartowal... czasem podobne obawy daje zespol jelita drezliwego, ale z kolei przy tym sa rowniez zwykle biegunki (niestety sama to mialam dlosc dlugo) :(

nie piszesz bezpośrednio co to wg Ciebie może być nie wiem czy jelito drażliwe ale np rano zawsze mam głośne gazy zresztą całymi dniami mnie nękają takie uporczywe wzdęcia

Kilka lat męczył mnie zespół jelita drazliwego. Głównym objawem były własnie gazy :/ wzdęcia, czasem biegunki. (u niektorych wystepuja naprzemiennie z zaparciami) Ogolnie ta przypadłosc spowodowana jest stresem. nie zagraza zdrowiu ani zyciu. Jednak za nim postawiono diagnoze bylam u kilku lekarzy poniewaz podobne objawy maga byc czasem objawem powaznych chorob. pozdrawiam:)

Gość Milena1235
Gazy, zaparcia czy wzdęcia są wynikiem działania toksyn, które są dla naszego organizmu trujące. Aby zapobiec tym znienawidzonym przez nas wszystkich objawom, mogę Ci polecić Zestaw "Oczyszczenie jelit" Firmy CaliVita. Zestaw składa się z dwóch preparatów: Liquid Chlorophyll - jest to wewnętrzny dezodorant, kompleksowo oczyszcza krew i jelita oraz Nopalin, zawierający błonnik. Oba te produkty pozwolą Ci oczyścić organizm z toksyn i metalii ciężkich, oczyszczą krew oraz usuną chorobotwórcze bakterie i wirusy, a co za tym idzie pozbędziesz się zaparć czy niechcianych gazów. Są to bardzo skuteczne produkty. Gwarantuję, że po ich użyciu pozbędziesz się problemu raz na zawsze. Tutaj masz adres strony, z której ja sama zamawiałam ten zestaw: http://www.vitero.pl/pl/p/Oczyszczanie-jelit/166

Gość Milena1235
jestem goopia w dodatku spoznia mi sie miesiaczka

Gość gość
witam, Chciałam się poradzić, mam bardzo nieregularny okres, bóle jajników, czasem ból podczas stosunku, wzdęty brzuch praktycznie cały czas, ciagłe gazy o bardzo nieprzyjemnym zapachu. co to może być ?

Gość mraauuu
gazy i ich zapach to tez od diety zalezy. co do boli po stosunku i neiregularnych miesiaczek do do ginekologa idz. moze jakies zaburzenia hormonalne, powinnas jakies badania zrobic w tym kiedunku. a gazy i ich zapach niekoniecznie sie z tym lacza

Gość gość
może to endometrioza, czasami umiejscawia się ona w jelitach.

Gość gośćwiecomowi
Jak to co... Ciąża. Wszystkie objawy pasują.