Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ORIENTUJECIE SIE W TEMACIE

chciałabym wyjechać gdzieś na wakacje w ciepłe kraje ale mam 2 psy

Polecane posty

Nie mam ich z kim zostawić więc pytanie czy np z biura podróży mogłabym zabrać psy? ale jak je przewieźć, w autokarze? Wątpię że wytrzymają kilka godz w transporterze, poza tym zawsze jak jezdziły gdzieś samochodem to normalnie siedziały z tyłu więc nie są przyzwyczajone do transporterów. Poza tym np samolotem to jak przewożą zwierzęta?

Gość Głupia Gocha
a nie możesz zostawić komuś z rodziny pod opieką? albo życzliwej sąsiadce?:) są też chyba jakieś hotele dla psów, nie? tylko podejrzewam, że ceny są niezłe ;)

a nie mozesz ich zostawic w hotelu dla zwierzat? nie wiem jak z autokarem ale ludzie w samolotach psy przewoza, nie wiem jak to dokladnie wyglada, z pewnoscia placi sie za to sporo no i musisz miec odpowiednia "klatke" do psa.. pozatym jak juz bedziesz na tych wakacjach to gdzie te psy bedziesz trzymac? w pokoju hotelowym? nie sadze.. w biurach podrozy powinni ci wytlumaczyc, na internecie tez pewnia znajdziesz takie informacje

Gość aneta wawa
za 500zl sie nimi zajme :)

Gość cvdfvbftgrbrba
a może mogłabyś pojechać do gospodarstwa agroturystycznego? Ja byłam pare lat temu nad morzem (niestety namiarów nie pamiętam) i tam dużo ludzi przyjeżdżało z własnymi zwierzętami. Tylko, że to wakacje w Polsce.

Gość dajesz na żarcie dla nich,
albo sama z góry kupujesz im jakieś żarcie, do tego jakiś dodatek pieniężny dla mnie i problem z głowy:classic_cool:

u mnie nie ma hotelów dla zwierząt, sąsiadów nie znam bo dopiero się wprowadziłam i nie chcę ich też zostawiać obcej osobie. Są bardzo przywiązane do mnie i jak kiedyś zostawiłam je koleżance na 1 dzień gdy byłam na weselu to cały czas piszczały, nie chciały jeść ani pić. Jak przyjechałam to były tak spragnione że całą miskę wody wypiły :o Jak byłam tydzień na wyjezdzie z pracy to chłopak z nimi był i było to samo, doszło do tego że na siłę im dawał jedzenie i picie bo nie tknęły, w ogóle nie chciały wychodzić z domu. Cały czas są ze mną i jedynie siedzą same jak w pracy jestem więc są przyzwyczajone. Teraz chcieliśmy jechać z chłopakiem na wakacje i zabrać je ze sobą ale nie wiem jak to wygląda. Jedynie gdzie z nimi byliśmy to nad morzem,raz samochodem, drugi raz pociągiem ale w pociągu też były "wolne" bez transportera a tak w dłuższą podróż to nie wiem jak to wygląda. Możemy dopłacić ale czy nie ma możliwości żeby psy jechały przy nas? One zwariują kilka godzin zamknięte w innym pomieszczeniu :o

a panny tu nie słyszały o czymś takim, jak kwarantanna dla zwierząt? radzę poczytać przepisy i nie gadać głupot wybij sobie z głowy, autorko, wożenie psów po Europie holet, rodzina albo znajomi albo siedzisz w domu

ja moge sie zaopiekowac psami bardzo tanio!! tylko trzeba by bylo sie skontaktowac jak cos to email angelaa13@o2.pl

Nasyp im zarcia suchego, otworz balkon aby mogly gdzie srac i sikac, nalej wody i jedz. Ja swoje zostawialam nawet na 3 tygodnie. Byly owszem bardzo glodne jak wracalam ale zywe. Przynajmniej sie nie wykosztujesz na inne badziewia

i nie byłyby dla mnie problemem psy bo zawsze można je zabrać ze sobą na miasto czy gdzieś :) one są grzeczne i potrafią wytrzymać kilka godzin w pokoju, nie piszczą i nic nie niszczą. Nieraz były z nami na wakacjach nad morzem, wychodziliśmy z nimi na godzinny spacer, przy okazji zjedliśmy śniadanie na mieście, później zostawały w pokoju a my szliśmy na plażę i tak po 4 godzinach wracaliśmy żeby je wyprowadzić i znowu na plażę lub na miasto. Nie wiem jak jest za granicą, czy w ogóle zgadzają się na psy w pokojach dlatego pytam

Jak już wspomniałam, nie chcę zostawiać ich nikomu obcemu bo chyba bym umarła ze strachu :p poza tym one same nie usiedzą przy kimś nieznajomym a na samą myśl, że przez 2 tyg miałyby nie jeść to już wolę nie jechać. Ewa ja o niczym takim nie słyszałam, możesz rozwinąc temat? Scarlet tego już nie skomentuję :o

ja mowie serio ze moglabym sie zaopiekowac ze tak nazwę po protstu moze ci sie dziwnie wydawac przez neta ze jakas oszustka czy cos zrobi tym psom ale zapewniam ze absolutnie wszytsko ok!!! po prostu szukam dorobku i wlasnie w wakacje bede dawac takie ogloszenie ze moga ludzie jadacy na wakacje czy cos. oddac swoich ukochanych na jakis czas w naprawde dobre rece bo ja lubie bardzo zwierzaki

Gość moje paręęęę groszyyy
Nie widzę sensu wleczenia psów w tak długą podróż, zresztą w ciepłych krajach tylko się umęczą, psy nie lubią gorąca. I co z nimi zrobicie na miejscu, zostawicie w pokoju hotelowym, żeby piszczały i demolowały, czy będziecie ciągać ze sobą na basen/plażę? Ogólnie to tak, jak napisała Ewa - hotel, petsitterka, znajomi czy rodzina, albo siedzisz w domu. Albo wyjedźcie do jakiegoś pięknego miejsca w Polsce, zatrzymajcie się w agroturystyce i tyle.

każdy kraj ma swoje przepisy dotyczące wwozu zwierzą na swój teren, wiele krajów stosuje kilkutygodniowe kwarantanny (w specjalnych ośrodkach), wiele wymaga czipów, wszystkie - paszportu na 100% w necie znajdziesz konkretne przepisy dotyczące kraju, do którego chcesz jechać

Nie wiem jak to jest w Polsce, ale na pewno do odpowiedniej wagi mozna zabrac psy na poklad, jak sa duze to w klatkach niestety, poza tym badania i cala reszta , zalezy do , ktorego kraju jedziesz, i musisz wiedziec czy tam gdzie jedziesz maja kompatybilny czytnik do "czipow " elektronicznych, twoich psow, badania i jesli sie nie myle cos trzeba od weterynarza glownego. i jeszcze oplata jakby za bilet, nie wiem czy to wszystko ci sie oplaca

girls może ja jestem jakaś nawiedzona ale po prostu nie zostawiłabym w życiu psów obcej osobie. Nie chodzi tylko o to, że strach, nie wiadomo co się stanie ale po prostu wiem, że one są tak przyzwyczajone że chyba sama bym się załamała na samą myśl, że nie jedzą, nie piją i tęsknią :(1-2 dni tak ale nie 2 tygodnie. Zamiast wypocząć i bawić się na wakacjach to zamartwiałabym się przez cały czas czy im nic nie jest :o Możecie mnie wyśmiać ale już jestem do nich tak przywiązana, że nie chcę ich zostawić. Wolałabym zabrać ze sobą, jeśli się nie da to zostać w domu lub po prostu jak co roku wyjechać z nimi nad morze. Choć nie ukrywam, że bardzo chciałabym zwiedzić inne kraje :)

z badaniami nie ma problemów, mamy znajomego weterynarza, który już nam mówił że gdybyśmy chcieli wyjechać za granicę z psami to zgłosić się do niego. Ja nie wiem jak to wszystko wygląda, muszę poczytać. A jeśli chodzi o opłaty to trudno, przynajmniej będę pewniejsza kiedy będą przy mnie ;) a co z hotelami? pozwalają na trzymanie zwierząt?

moje są małe, ważą do 5kg

Gość ana szklana
jesli małopolska to pisz :)) sama mam dwa psy i ten sam problem na lato ,ale tez domek i ogrod