Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość ooh layla

Jaką biżuterię lubicie?

Polecane posty

Gość ooh layla

Ja noszę praktycznie tylko srebro i białe złoto. Lubię antyki i ręcznie robioną biżuterię (szczególnie wire-wrapping). Kamienie wyłącznie naturalne, szlachetne bądź półszlachetne. Dorobiłam się bogatej kolekcji kolczyków (ok. 40 par), pierścionków (tak ze 30), kilka (10? bransoletek). Mam mniej naszyjników (bo nie przepadam, tak z 5). Ze swoich zboczeń powiem, że nie noszę więcej niż jednego pierścionka na jednej ręce, nie lubię też mieszać złota i srebra ze sobą. Nie noszę zegarków, bransoletek na nogach, pierścionków na stopach, kolczyki tylko w uszach.

Byłam dzisiaj nad zalewem w Sielpi i przywiozłam sobie pamiątkę, bardzo ładna bransoletkę z kamieni naturalnych, a dokładniej z jadeitu fioletowego... Okrągłe koraliki nawleczone na żyłkę jubilerska... mam już ich trochę i lubię właśnie taką biżuterię.

50 minut temu, mr_Kumpir napisał:

przecież fioletowy jadeit nie istnieje XD

Był sprzedany jako jadeit a kolor znalazłam w necie... być może barwiony, ale raczej naturalny. 

Widziałam w necie sposób na odróżnienie naturalnego od sztucznego... pod światło kamień naturalny podobnie jak kryształ górski będzie miał sieć przypominająca zamrożona taflę lodu... w sztucznym będzie to coś w rodzaju sieczki... Im większy kamień tym lepiej byłoby widać. Moje są dość małe... W każdym razie urocza bransoletka nawet jeśli podrabiana. : ) 

Podobnie do tej wygląda...

https://allegro.pl/oferta/bransoletka-koralikowa-z-naturalnych-kamieni-6mm-jadeit-fioletowy-17071455875

Moja ciut bardziej mleczna.

Miałam kiedyś jadeitowy kamień gua sha był standardowo zielony.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się