Gość ooh layla Napisano Maj 11, 2011 Ja noszę praktycznie tylko srebro i białe złoto. Lubię antyki i ręcznie robioną biżuterię (szczególnie wire-wrapping). Kamienie wyłącznie naturalne, szlachetne bądź półszlachetne. Dorobiłam się bogatej kolekcji kolczyków (ok. 40 par), pierścionków (tak ze 30), kilka (10? bransoletek). Mam mniej naszyjników (bo nie przepadam, tak z 5). Ze swoich zboczeń powiem, że nie noszę więcej niż jednego pierścionka na jednej ręce, nie lubię też mieszać złota i srebra ze sobą. Nie noszę zegarków, bransoletek na nogach, pierścionków na stopach, kolczyki tylko w uszach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marazen 7 Napisano 12 godzin temu Byłam dzisiaj nad zalewem w Sielpi i przywiozłam sobie pamiątkę, bardzo ładna bransoletkę z kamieni naturalnych, a dokładniej z jadeitu fioletowego... Okrągłe koraliki nawleczone na żyłkę jubilerska... mam już ich trochę i lubię właśnie taką biżuterię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 57 Napisano 3 godziny temu przecież fioletowy jadeit nie istnieje XD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marazen 7 Napisano 2 godziny temu 50 minut temu, mr_Kumpir napisał: przecież fioletowy jadeit nie istnieje XD Był sprzedany jako jadeit a kolor znalazłam w necie... być może barwiony, ale raczej naturalny. Widziałam w necie sposób na odróżnienie naturalnego od sztucznego... pod światło kamień naturalny podobnie jak kryształ górski będzie miał sieć przypominająca zamrożona taflę lodu... w sztucznym będzie to coś w rodzaju sieczki... Im większy kamień tym lepiej byłoby widać. Moje są dość małe... W każdym razie urocza bransoletka nawet jeśli podrabiana. : ) Podobnie do tej wygląda... https://allegro.pl/oferta/bransoletka-koralikowa-z-naturalnych-kamieni-6mm-jadeit-fioletowy-17071455875 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marazen 7 Napisano 2 godziny temu Moja ciut bardziej mleczna. Miałam kiedyś jadeitowy kamień gua sha był standardowo zielony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 57 Napisano 1 godzinę temu jest zielony i bardzo popularny w Chinach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach