Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żurawinowa_żurawina

RANKING preparatów z żurawiną na drogi moczowe! Wpisujecie swoje typy!!!!

Polecane posty

Gość żurawinowa_żurawina

jak wyżej. co najbardziej polecacie, mam zacząć brać profilaktycznie i nie mogę się zdecydować, co kupić. zresztą taki ranking/spis może się w ogóle nam przydać.

Gość myślę, że...
z tą żurawiną to drobna przesada; ponieważ nerki lubią "pływać", więc ważniejsze jest picie optymalnej ilości wody mineralnej niegazowanej. Można didać do wody sok z żurawiny, ale czysty sok bez cukru i konserwantów. Moim zdaniem ważniejszy jest zdrowy tryb życia i "żurawina" będzie zbędna: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość prouro polecam
a poza tym to u mnie chyba najbardziej 'lezy' pkt 4 z wyżej wymienionych :D

Gość martulkaaaa
moim zdaniem, a wożę się z problemami "moczowymi" od jakiegoś już czasu, równie dobrze, jak nie lepiej, działa zwykła witamina C (zapytać w aptece o taką z wysoką dawką) fantastycznie też zakwasza mocz zwykła cytryna, wystarczy sok z jednej dziennie profilaktycznie, a jak coś dopadnie to wyciskać i pić ile się da plus duże ilości wody te preparaty z żurawiną są OK, ale strasznie drogie jeżeli dopadnie Was infekcja polecam Urosal, jest bez recepty

Gość 87pauuula
witamina C jest dobra, najlepiej prosic o rozpuszczalna, musujaca - jest wtedy podobno szybciej przyswajalna i szybciej dziala. ale zurawina tez jest niezla, jak teraz sa z witamina c dodatkowo to nawet lepiej, szczegolnie na wyjazdach. urosal musze wyprobowac, wczesniej znalam tylko zurawinowe i ziolowe z czego lepsze byly zurawinowe tylko ten srodek tak czytam o nim i raczej jak juz cos sie dzieje a nie profilaktycznie.

Gość ba-ja-derka
jak dla mnie numerem jeden jest ProUro, bo na mnie najlepiej działa, zawiera największą dawkę proantocyjanów z żurawiny i dodatkowo witaminę C i wystarczy brać te kapsułki tylko raz dziennie :)

Gość lola3090
A jak oceniacie preparaty obecnie dostępne na rynku? Mi farmaceuta polecił urinal, mówił, że ma bardzo dużą zawartość żurawiny.

Gość gość
Jak jestem chora to URINAL. Kiedyś lubiłam Vitabutin, dziś go nie mogę znaleźć. Profilaktycznie łykam Żuramix. Zamawiam przez internet.

Gość AniaMikś

Żurawina jest świetna, ale przy zakażaniu układu moczowego czasem nie wystarcza. Jestem wielką fanką naturalnych produktów i gdy mnie dopadło zakażenie stosowałam Ginjal Urit. Oprócz żurawiny zawiera on liście rozmarynu, ziele damiana, korzeń żeń-szenia oraz owoce czarnego bzu.