Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabójczyaniol

dziwka czy nie???

Polecane posty

Gość zabójczyaniol

dlaczego jeśli dziewczyna straci dziewictwo w wieku 17 lat to odrazu dla otoczenia jest prostytutka?? nawet jeśli bardzo kocha chłopaka i oboje byli dla siebie tymi "pierwszymi" o co chodzi??mam taki problem i nie mam pojęcia co zrobic? nie chce być uważna za dziwke skoro nia nie jestem? pomocy

Wiesz, ja straciłam dziewictwo w wieku 16 lat. Myśle, że teraz ludzie inaczej do tego wszystkiego podchodzą, ponieważ zmieniły sie potrzeby społeczeństwa i ich relacje a także mentalność. Troche to smuci ponieważ nasze babcie, prababcie rodziły w wieku 16, 17 lat i dawały sobie radę. teraz widząc nastolatkę z wózkiem w głowach sie pojawia opinia dziwki- niestety. Jeżeli człowiek dojrzewa do współżycia musi zdawać sobie sprawę z konsekwencji takiego postępowania, chociażby ciąży. Jednak jak dziewczyna nie zajdzie w ciążę a współżyje to wydaje mi się, że raczej nie ma opinii "dziwki", częściej tak się właśnie postrzega nastoletnią matkę lub ciężarną.

i tak jak napisałam, ja straciłam dziewictwo w wieku 16 lat, wiedziałam doskonale czego chce, teraz jestem z tym facetem piąty rok i niczego nie żałuję :)

a ja w wieku 22 lat i żałuję, że nie wcześniej, bo na początku było mi trudno sprostać partnerowi dużo starszemu ode mnie i doświadczonemu i wymagającemu