Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluszaq

co doradzicie do takiej surowki?

Polecane posty

Gość pluszaq

chce zrobic surowke z kapusty pekinskiej. mam puszke kukurydzy, czerwona papryke surowa i marynowana, czerwona cebule, natke pietruszki, marchewke, ogorek swiezy, oliwki nadziewane migdalem, nawet mrozony groszek. no i wszelkiego rodzaju ziola suszone. zastanawiam sie, ktore z tych skladnikow polaczyc, zeby byl dobry smak no a przede wszystkim, jaki by dac sos ... czy cos z rodzaju vinegret, czy raczej jakis bialy z udzialem jogurtu, majonezu, smietany ... poradzicie cos mile gosposie? z gory dziekuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
kapusta pekinska, czerwona cebula, marchewka, sol, pieprz plus troszke majonezu i jogurt naturalny bądź smietana. pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pluszaq
brzmi pysznie, a la coleslaw :) tyle ze moj luby domaga sie kukurydzy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pluszaq
a, i jeszcze zapomnialam dodac, ze ta sorowka bedzie do pieczonego schabu i pieczonych ziemniakow, wiec tez pod tym katem pytam, co wg. was by najlepiej pasowalo jako dodatki i sos :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość połącz tak:
kapustę pekińską drobno posiekaj,marynowaną paprykę pokrój w paski,czerwoną cebulkę w piórka dobry by tu był jeszcze pomidor w małe ćwiartki i koperek,ale natka też może być, dopraw sokiem z cytryny do smaku dopraw solą pieprzem i cukrem dodaj oliwę z oliwek wymieszaną z ziołami prowansalskimi lub innymi ulubionymi.Wymieszaj .Będzie dobra do schabu i pieczonych ziemniaków, zwolennicy czosnku mogą dodać ze 2 ząbki zmiażdżonego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kjdfbe'
ale jej luby domaga sie kukurydzy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość połącz tak:
kukurydza też będzie pasować!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pluszaq
fajnie, fajnie :D koperku nie bedzie, pomidorkow tez nie, ale tes sos oliwno-cytrynowy z ziolami prowansalskimi, pasujacy, jak powiadasz, do pieczonego miesa, bede musiala powaznie przemyslec. bardzo, bardzo wam dziekuje za pomysly, bo co prawda tym razem wykorzystam tylko jeden, ale nastepne beda na nastepne razy :) akurat surowki obiadowe nie sa moja mocna strona i zawsze zachodze w glowe jakies skladniki laczyc, zeby bylo pysznie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×