Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkldsahlkjlk

23 KG w 4 miesiące na DUKANIE

Polecane posty

Gość jkldsahlkjlk

MYslicie ze to mozliwe?? slyszalam pare takich przypadko..

Gość jkldsahlkjlk
up up

Gość katarina1155
Nie wiem, ja jestem na Dukanie 2 tygodnie i poleciało 2kg.

Gość jkldsahlkjlk
Katarina ja tez jestem wlasnie na tej diecie od 8 dni i schudlam 2 kg i zastanawaim sie wlasnie ile uda mi sie stracic do wrzesnia, chciałabym jka najwiecej. Swietnie sie na niej czuje nie mam ochoty na slodycze a to w moim przypadku co najmniej dziwne:D

Gość piątkowa majówka
To jest jednostronna dieta wyniszczająca:(

Gość jkldsahlkjlk
dlaczego twierdzisz ze wyniszczająca??

Gość katarina1155
Gratuluje ja jestem uzależniona od czekolady i przechodze katusze, ale ogólnie też dobrze sie czuję, chcę zgubic ok. 10 kg.

Gość gedoline
słuchajcie, mi zleciało na dukanie 2 kg po pierwszym dniu, dzis dzien 4. i zlecialo jeszcze 0,2 kg, to normalne??

Tak ale potem trzeba jeden dzień tylko na białku do końca życia i ograniczyć słodkości bo będzie podójny efekt jojo!

Gość jkldsahlkjlk
gedoline- to jak najbardziej normalne:D

Gość jkldsahlkjlk
tłusta- co do bialkowego dnia to prawda bo to jeden z warunkow tej diety ale czy ja wiem czy z tymi slodyczami to az tak bardzo trzeba ograniczać? moja ciotka schudla 13 kg, nie dokonczyla 3 fazy i nie przestrzega bialkowego dnia slodczy sobie nie odmawia a przez rok wrocilo jej tylko 2 kg , wiec pewnie jak by dokonczyla tą 3 fazy i stosowala zalecenia 4 nic by nie przybrala pomimo slodyczy

Gość piątkowa majówka
Wiele jest w necie wpisów osób, które tę dietę przypłaciły zdrowiem. Dlatego tak twierdzę. Każda dieta jednostronna jest szkodliwa. Mózg musi dostawać stosowną dawkę węgli, bo tym żyje. Jesteśmy wszystkożerni.

zależy od przemiany materii człowieka też dużo oraz również od stylu życia

ale to jest dieta etapowa, po jakims tam czasie mozna jesc wszystko ale z umiarem pozatym w fazie proteinowo-warzywnej sa naprawde pyszne rzeczy a makaronu, ryzu, ziemniakow i chleba mozna sobie przeciez odmowic pozatym same ryby i owoce morza maja w sobie duzo zawartosci odzywczych te artykuly pewnie pisaly kobiety ktore prawie nic nie jadly.. na tej diecie mozna zjesc i to naprawde dobrze

Gość jkldsahlkjlk
dokladnie zgadzam sie z Lady. Jesli ktos naprawde przestrzegał wszystkich zasad tej diety czyli pił DUŻO wody jadl duzo warzyw na dniach PW jadl otręby i przestrzegał miliona innych regul to nie ma prawa ona nikomu zaszkodzic

siema wlasnie przestalam robic ta diete z prostej przyczyny w tej diecie na poczatku sa same bialka wiec brakuje warzyw czyli blonnika pokarmowego ( 3 lyzki otrab dziennie nie pomaga ) totez ciezko bylo w kibelku ze az d... bolala . stwierdzilam ze mam to gdzies ale chcialam wytrwac . dotrwalam do pierwszego dnia drugiej fazy a pozniej rzucilam sie na zarcie . Dodatkowo nie czulam sie rewelacyjnie ... Powiem tak , duzo mozna schudnac bo kolezanka juz 20 poszla , ale slyszalamz e wyniszcza organizm ... ja wrocilam na swoja stara sprawdzona diete " po swojemu" . przykladowo: rano twarozek z pelnoziarnistym chlebkiem , pozniej jogurcik naturalny z wkrojonym bananem albo pomarancza lub innym owocem - banan kaloryczny wiec mozna sobie darowac ale do tego duzo otrab , pozniej zupka jakas fajna przecierana do niej otreby , pozniej obiadek przykladowo rybka smazona bez tluszczu bez panierki z ziolami , fasolka szparagowai brazowy ryz , a pozniej na weiczor salatka ala grecka ale zamiast winegreta sos czosnkowy na jogurcie , ostatni posilek kolo 17, 18 , glodnym sie nie chodzi a powoli sie traci na wadze , polecam i pozdrawiam

Gość katarina1155
jkldsahlkjlk niby masz rację, ale ja juz po 5 dniach zaczęłam odczuwac kłucie w okolicy nerek i wątroby, a przestrzegam wszystkich zasad.

1 fazy nawet nie trzeba robic.. mozna przejsc odrazu do drugiej, albo stosowac pierwsza przez 3 dni widocznie nie mialyscie pomyslu na zajebiscie dobre dania na internecie jest jedna babka ktora robi takie pyszne rzeczy ze palce lizac nie potrafie znalesc tej strony, ale moja mama ja ma w ulubionych wiec z czasem wam ja przedstawie

nie chodzi o smak dan , poprostu monotonia samych bialek w pierwszej fazie spowodowala u mnie ze jak zobaczylam u babci zupe to pol gara bym wtrabila , porpostu mialam dosc tego zarcia chociaz bylo dobre i uwielbiam jajka zreszta ale 5 dni z rzedu to dla mnie lipka ... zreszta kazdy jest inny i inaczej reaguje , uwazam ze dieta powinna miec w sobie takie skladniki zeby nie musialo kusic , mieszkalam kilka tygodni z ciotka ktora zywila sie tylko kanapkami z maslem i zoltym serrem i jak wyjezdzala zalatwiac sprawy to bulki slodkie i batony , nie musze dodawac jak wygladala , twierdzila ze nie da raady inaczej bo rece jej sie trzesa jak jej cukier spada , skonstruowalam jej diete i powiedzialam ze nie bedzie glodna nie bedzie jej ciagnelo do jedzenia , bedzie jadla regularnie , bedzie sie najadala i bez problemu schudnie a ja z nia , zgodzila sie ale bala sie ze bedzie glodowac , a teraz sie cieszy bo juz schudla 6 kilo w 3 tygodnie i ja to samo a nie glodujemy i nie rzucamy sie na zarcie, nie ma monotonni w zywieniu , jemy zdrowo i dostarczamy organizmowi wszystkiego co potrzeba , dlatego uwazam ze dieta dukamna jest bez sensu dla ludzi ktorzy nie lubia monotonni i ciezko im sie zmobilizowac do rygoru .

Gość jdaslkjslkajlk
ale ja tez jestem straszny obzartuch, jesli chodzi o slodycze i tluste rzeczy a odkąd jestem na dukanie to wgl mnie do niczego nie ciągnie, mam wrazenie ze wszystkie skladniki są mi dostarczane...

ja wyprobowalam kilka przepisow z tej strony i jestem mega zadowolona mimo iz nie jestem na diecie :P

slodkosci tez mozesz jesc na dukanie, moja mama sobie nie zaluje od czasu do czasu zje 2 duze kawalki ciasta, codziennie jakis cukierek na tej diecie jest od roku, nie wiem ile schudla ( bo nie pamietam ile wazyla :P ) ale teraz ma 52 kg, je wszystko.. nawet lepsze rzeczy od reszty rodziny :P juz nie traci na wadze ale ja utrzymuje wazy mniej ode mnie i wyglada super

przykladowe przepisy na 1 faze w diecie dukana.. chyba nie jest tak zle : Jadłospis - PRZYKŁAD 1 rano: 2 jajka na twardo, tuńczyk w sosie własnym. Oba składniki można ze sobą wymieszać (jajka oczywiście rozdrobnione), oraz doprawić pieprzem, solą lub ziołami. południe: udko z kurczaka gotowane na wywarze z kostką rosołową lub vegetą. Udko obrać ze skórki, posypać tymiankiem lub ziołami prowansalskimi i podgrzać w piekarniku lub mikrofali. wieczór: serek wiejski light z 2 łyżkami otrąb owsianych, flan z jajek (3 jajka, szklanka mleka, trochę soli wszystkie składniki dobrze wymieszać, wlać na patelnię bez tłuszczu i smażyć). Jadłospis - PRZYKŁAD 2 rano: serek wiejski light, 1 jajko na twardo, 2 plastry polędwicy z indyka obiad: kurczak z rożna kolacja: szczupak pieczony w folii ( przyprawiony vegetą plus w środku wyłożony plasterkami czosnku) Jadłospis - PRZYKŁAD 3 rano: pół lub cała makreli, kubek herbaty południe: pierś z kurczaka gotowana, można doprawić ziołami kolacja 1: półtora fileta śledziowego w marynacie (Bismarc), jajko na twardo w łódeczki (posypane papryką ostrą), szklanka wody kolacja 2: szklanka mięty, jogurt bałkański w kefirem (estragon, oregano) Jadłospis - PRZYKŁAD 4 rano: omlet z 3 jaj smażony na patelni bez tłuszczu, kawa drugie śniadanie: twarożek chudy ze szczypiorkiem (100g) obiad: wątróbki drobiowe gotowane, doprawione vegetą kolacja: serek homogenizowany odtłuszczony Jadłospis - PRZYKŁAD 5 rano: plaster lub dwa szynki wieprzowej chudej, jogurt bałkański z 2 łyżkami otrąb owsianych i pół kefiru (do tego przyprawy: estragon, oregano, szczypta vegety) popołudnie: filet z indyka pieczony z ziołami i czosnkiem wieczorem: kefir lub jogurt naturalny z łyżką otrąb, na talerzu: jajko w ćwiartki, 2 plastry polędwicy z indyka w kawałeczki, łyżka jogurtu bałkańskiego lekkiego (niby majonez;), szklanka mleka

Gość Da sie
Ja w 4 miechy na tej diecie 25kg schudlam, jestem na niej od lipca i do dzisiaj 35kg zrzucilam. Niedlugo przechodze na 3 etap, bo juz waga baardzo powoli spada. Nie mialam i mam zadnych problemow zdrowotnych na tej diecie. Wyniki mi sie poprawily - cholesterol spadl z 270 na 190, cisnienie sie uregulowalo, miesiaczki tez. Mi ta dieta bardzo pomogla, ale wiem ze nie kazdemu sluzy.

Gość to głupota by palic
tylko to szkodzi na zdrowie