Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdruzgotannnnnnanan

niech mi ktos pomoze

Polecane posty

Gość szukam ksiecia
moze nawet nie tyle normalnego co fajnego :P :)

Gość szukam ksiecia
wyzywacie nam od ksiezniczek i sie złoscicie a jak nimi nie jestesmy to tez wam nie pasi ... czy wy wogole cokolwiek akceptujecie?

Gość uri lalala
dziecko w szkole? moze idź obiadek gotowac? :O

Gość zdruzgotannnnnnanan
ur świeta racja. Dlatego wlasnie soba gardze, ze inni umieja sie podniesc a ja prosze. Ale jest postep. Wstalam z lozka i sie wykapalam;p tylko co teraz. Jechac do domu, zostac, wyjsc gdzies a przede wszytskim posprztac mieszkanie, pranie zrobic bo wszystko brudne.

Gość uri lalala
cokowliek, byle cos porobic, sprzatanie to dobry pomysl :)

dzieki:) a po co do domu,jak masz na 17 do pracy? zaufaj mi,nie znasz historii tamtych ludzi co to niby sie podniesli-kazdy ma za soba slabe chwile i zwatpienia.kazdy czasem musi sobie poplakac,wyrzucic z siebie wszystko,pobiadolic nad wlasnym losem,a potem emocje opadna i ciagnie krzyz dalej

Gość zdruzgotannnnnnanan
Uri dzieki Ci:) za same pisanie:) tak mało a tak wiele:) Wczoraj pocieszył mnie jakiś bezdomny pan:) Pewnie ktos rabnie smiechem- bezdomny? lo Ale wychodzę z założenia,że nie ważne kto, ważne co- w każdym badz razie miajac mnie, pan sie usmichnal od ucha do ucha i powiedzial: czemu taka ładna a taka smutna? :) I na poł dnia maialam dobry humor:)

Gość uri lalala
no wiec sama widzisz, masz urode :)

Gość zdruzgotannnnnnanan
Tak szczerze:) Masz racje:) Do domu nie jade bo mają mnie tam kolokwialnie mówiąc- w dupie. Nikt nie dzwoni 3 tydzien. Siostry interesuja sie soba i w sumie to dobrze robia:):):)

Gość zdruzgotannnnnnanan
wychodząc z założenia- każda potwora znajdzie swojego amatora- tak mam urodę:) specyficzna ale jak się komuś tygrysy podobają albo lubi asymetrię i blizny to podejrzewam,że stałabym w jego rankingu całkiem, całkiem wysoko:)

Gość zdruzgotannnnnnanan
uwaga, dzownie do matki, w sumie nie wiem po c o ale dzwonie

Gość uri lalala
moi rodzice tez nie sa idealni ale zawsze to ejdnak rodzice... ;)

Gość zdruzgotannnnnnanan
ja pierdziele. Jescze gorzej. Jeszcze matka mowi- dobra pozniej zadzwonie. Na co ja, po co tak mowisz jak nigdy nie dzwonisz? Bo mnie Twoj pies wykancza! O i wszystko co uslyszalam. A ojciec dogadywal teksty typu- glupia blondynka. Oni nie zatesknia, nie ci ludzie. Kiedys przez miesiac nie dzownili i w koncu bylo dlugie wolno wiec przyjechalam do domu- i uslyszalam tylko, ale jak ci pieniadze przeslalem to moglabys chociaz zadzownic i dziekuje powiedziec. a ja postanowilam przez jakis czas sie w OGOLE nie odzywac. O i oni uwazaja teraz ze oni sa super a ja porabana zdrowo. A jak teraz powiedzialam, ze nigdzie nie poszlam dzis i tylko siedze w miejscu. Ze moze zapytaja o cos dalej. To bylo tylko: nienormalna jestes? miesiac nauki ci zostal, wez sie w garsc i ucz sie. Dlaczego nie poszlas? musisz chodzic, rozumiesz to, ze musisz chodzic? o tego typu gadki

to ogolnie w sumie normalna gadka-matka chce zebys skonczyla studia,jeden miesiac to sie mozna jeszcze przemeczyc w sumie. nie wiem czego ty oczekujesz.to nie sa ciepli ludzie i nie chca sie zmienic.tego cieplka musisz szukac gdzie indziej.moim zdaniem w chlopaku

Gość uri lalala
najpierw musi takiego znaleźć a to nie łatwe, wiekszosc to palanty

Gość uri lalala
co za wstretne upierdliwe babsko z tym tarotem, stek bzdur

Gość zdruzgotannnnnnanan
spadaj z tym tarotem. No bo ja sie zawsze łudze, ze oni mi troche tego ciepla okaza i sie zainteresuja. Tylko, ze wy nie rozumiecie sytuacji a ja nie moge za bardzo pisac. Moj ojciec stoi na specyficznym stanowisku, przez to ja aktualnie nie moge miec chlopaka a jesli to na rownie specyficznych warunkach, inaczej ojciec strac prace i ze tak powiem szacunek zycia. Ale tego nie bede tlumaczyc bo to jest niespotykane, mega skomplikowane, i w ogole. W kazdym badz razie krotko mowiac- chlopaka teraz miec nie moge. Krocej- jezeli go bede miec nie beda mi placic za studia. A studia oczywiscie zamierzam skonczy ale w depresji to sie naprawde nic nie chce, ani chodzic na zajecia, ani sie uczyc tylko byle dalej, byle dalej. BYle zaliczyc. Ogolnie rzecz ujmujac oni placa a wiec musze tanczyc tak jak mi zagraja... Cieplo to ja znalazlam jedynie w psie, ale musial zostac w domu, bo ciezko jest mi znalezc mieszkanie w dobrje cenie gdzie mozna trzymac zwierzeta i tutaj to sie akurat nie dziwie.

Gość zdruzgotannnnnnanan
zkalabym ich szacuek, jakbym zarabiala kase, studiowala tak zeby bylo stypendium, umiala z trzy jezyki itd. i w sumie ja to robie, zeby tak bylo ale pozniej spadam do minimum i patrze na rekacje. i zawsze jest taka sama. Nie wiem tak jakos probuje sprawdzic czy mnie kochaja pomimo wszystkiego. A z drugiej strony mam juz 22 lata i do ilu lat zamierzam sobie tak poczynać? Straszne.

no to przyjaciolke.mi tez rodzice pomagali w studiach i tez musialam tanczyc jak zagraja.mile to nie bylo,ale ulatwilo mi zycie,ze musialam pracowac tylko w wakacje

Gość zdruzgotannnnnnanan
Dobra, zaraz przyjda wspolokatorki, musze posprzatac. Dziekuje Wam za rozmowe. W moim zyciu pewnie niewiele sie zmieni. Najbardziej przeraza mnie to, ze na wakacje musze tam wrocic. Oczywiscie pojde do pracy no ale. Siostry maja mnie w dupie. Przyjaciolki mam, sa bardzo kochana ale nie zawracam im glowy takimi rzeczami zeby nie bylo, ze tylko marudze. Powiedzcie mi czy ja faktycznie moze przesadzam i uzalazam sie nad soba? Co Wy byscie zrobily na moim miejscu? Zaczely studia drugi kierunek studiow jak to mam w zamierze oddaly sie temu w zupelnosci, olewajac wyglad, choc dobrze nie jest. Np w te wakacje bede pracowac na aparat stały itd. Bo ja czasami mam takie msyli ze takich osob jak ja juz nie ma bo po prostu zakonczyly juz swoje nedzne zycie. Teraz sa u nas juwenalia. Wszyscy imprezuja a uwaga mnie nie wolno pic. Jedno piwo spowodowalo ze nie przyslali mi kasy, a maja tu swoich "szpiegow" ktorzy zawsze doniosa. Do tego stopnia, ze a mniejsza z tym. W kazdym badz razie musze zyc jak stara wiktorianska panna. Byloby calkiem spoko gdybym miala oparcie w rodzinie a tak z kazdej strony masakra. Och... Przez ta moja depresje tylko pogorszylam sprawe no ale trudno. Pojde dzis do pracy, choc tyle. Tylko, ze ja nie umiem cieszyc sie swoim hobby, ktore mam tak na marginesie bo wracam do domu i mysle tylko o tym, ze w domu jest zle :(

sprobuj znalezc prace tak,zeby moc sie utrzymac w 100%.moze jedz za granice na 3 miesiace wakacji.duzo ludzi tak robi..wtedy moga ci "naskoczyc" :D

Gość zdruzgotannnnnnanan
wiem własnie. Szukam takiej pracy ale z Polski ciezko cos znalezc. raz juz bylam ale pojechalam przez kolezanke. A w ciemno nie chce jechac

Holandia-chocby obieanie cebulek tulipanow-sezon od konca czerwca. AB job service team work man power in person adecco mozess liczyc ze oszczedzisz 800-1000euro miesiecznie

Gość zdruzgotannnnnnanan
dzieki:) wroce z pracy to przeszukam internet porzadnie, a noz widelec cos sie znajdzie

Gość kazdy ma jakis problem
jeden rozstepy, dtrugi pryszzce na tylku, trzeci pryszcze na mozgu, twojerozstepy to akurat zaden dramat, gorsze bywaja. Nie masz tez klasycznej depresji, bo jakbys miala, to by ci sie nie chciaio pisac na kafe, wisialo by ci wszytko razem z rozstepami. Wyjdz z domu, popatrz na ludzi - mlodych, starych, jak wygladaja. Czy zamienilabys sie na wyglad z kazdym z nich? A oni zyja i maja sie dobrze

tam jest calkiem sporo ludzi niestety..jak sie chcesz zalapac do latwej pracy to musisz byc 24 czerwca,zanim te dzieciaki holenderskie skoncza szkole i beda mieli wakacji,bo niestety w NL mozna pracowac od 13 roku zycia dorywczo i dzieciaki zapychaja najlepsze stanowiska.a obieranie cabulek jest super lekkie-siedzisz na tasmie i sciagasz skorki.ja tak bylam 5 sezonow,naprawde spoko robota

Gość zdruzgotannnnnnanan
a tu sie mylisz. Wiekszosc osob uwaza, ze ktos kto ma depresje to wlasciwie go nie widac, po piwinien siedziec w jakies ciemnej piwnicy. To samo z ofiarami przemocy. Jak nie chodzisz w podartych gaciach, nie masz siniakow na twarzy i nie glodujesz to nie jestes ofiara bo przeciez klasyczna ofiara powinna. Akurat studiuje mniej wiecej cos powiazanaego z psychologia i mam psychologii sporo, wiec wiem co mowie. :) Kazdy reaguje tez zdziebko inaczej. Kurcze mam egzamin 23 ostatni. Musze jakos pokombinowac zeby zdac go wczesniej.

podzwon najpierw i zobacz co ci powiedza..teraz po kryzysie jest ciezko,ale wiadomo,ze sezon zawsze jakies miejsca sa...ale prawda taka,ze poko umowy nie podpiszesz to nic nie jest pewne. te obieranie nazywa sie "bole pele" (fonetycznie).jezeli ci sie uda,to kup plaster taki w rolce z polski,najlepiej 4 rolki-tu jest bardzo drogi (mieszkam w NL),a bedzie ci potrzebny,bo caly dzien zdzierania skorek to lepiej owinac palec i ochronic przed zdarciem:)