Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAROLINA ABC

Problem z working tax credit

Polecane posty

Gość KAROLINA ABC

Miesiac temu zmienilam prace ale stawke mam ta sama 5.93 zarobki takie same jak poprzednio. Pobieralam przez rok czasu working tax credit. Zadzwonilam tydzien temu ze zmienilam pracodawce ale zarobki mam takie same . Podalam nazwe pracodawcy.Dzis dostalam list ze dziekuja mi za zgloszenie zmian zyciowych ale nie jestem juz upowazniona do otrzymywania WTC. Nie wiem dlaczego mam niskie zarobki wiem ze ludzie po kila lat biora WTC i nie maja problemu . W liscie nie ma zadnego wyjasnienia dlaczego wstrzymali mi WTC

Gość olivia dunham
Byly jakies zmiany w budzecie. Wiem, ze zmienily sie stawki, do ktorych mozesz pobierac WTC. Ja tez dzwonilam tydzien temu, ale mi z kolei dodali. No, ale ja pracuje na 1/2 etatu bo zajmuje sie dzieckiem. Widocznie z moim mezem nie przekroczylismy tej magicznej granicy. Poszukaj, poczytaj w necie

Gość aj tam aj tam olaboga
zmienila sie kwota od ktorej nie placi sie podatku, wczesniej bylo to 6,470, a teraz jest tysiac wiecej czyli 7,470, moze to ma cos wspolnego z tym, ze nie przyzynali Ci dodatku??

Gość KAROLINA ABC
nie wiem ale bede dzwonic to wyjasniac a jak chodzi o zarobki to jest dla osoby samotnej 12,800 wiec ja tego ani nie przekroczylam ani nie przekrocze a oni napisali ze wstrzymuja mi WTC do 5 kwietnia 2012 i ze jeszcze mam im oddac Ł 260 jestem wkurzona i uwazam ze to jakas pomyłka zmienilam pracodawce ale zarobki identyczne a przerwamiedzy jedna praca a druga tylko tydzien wiec ewentualnie mogli by zarzadac zwrotu za ten tydzien a nie 260 funtow

Gość olivia dunham
no to musisz zadzwonic. Moze sie kopli w obliczeniach

Kolina,jest to na pewno blad!Dzwon tam i szybko to wyjasniaj bo naleza ci sie dodatkowe pieniazki przy takich zarobkach.Jesli masz problem z dogadaniem sie po ang. to popros o translatora.

Gość trdfeds
pracujesz na cały etat?

Gość pytankooooo
mnie tez sie pomyslili,zabrali,ale od razu zadzwonilam i powiedzialam ze to błąd i od razy przez telefon powiedzieli ze rzeczywiscie to ewidentny bład. po jakims czasie przyszla decyzja ze jest ok,nic nie zabrali.

Gość po prostu dzwonisz
i odnawiasz WTC. Nie martw sie tym. Nadplaca to co wstrzymali, tylko trzeba zlozyc wniosek ponownie, dolaczyc tez list ze sie pomylili.