Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i nie otwieralam drzwiczek

Opadł mi biszkopt w trakcie pieczenia

Polecane posty

Gość i nie otwieralam drzwiczek

no do diabla , dlaczego .Robilam go na mące krupczatce , pieklam w tmp.175 , najpierw ladnie wyrósl a potem srodek opadl , załamał sie ,co zrobilam zle ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paskuda26
wysmarowalas tortownice tluszczem jakims?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i nie otwieralam drzwiczek
tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a miksowalas go
go elektrycznie czy posypywalas recznie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i nie otwieralam drzwiczek
no recznie juz tylko make , brzegi sa takie mięciutkie a srodek zakalec ,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a miksowalas go
a piekarnik nagrzany czy zimny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i nie otwieralam drzwiczek
hm - nie wiedzialam , a dno moge smarowac ? czy nic ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a miksowalas go
dodatkowy wszystkie skladniki musza miec te sama temperature

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i nie otwieralam drzwiczek
piekarnik nagrzany i jeszcze dawalam papier do pieczenia , bo zawsze tak robie , a jak przywrze do papieru to go potem nie " odkleje " no ale boki sie trzymaja , a srodek opadl , zawalil sie :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i nie otwieralam drzwiczek
jajka wyciągnelam wczesniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a miksowalas go
U mnie skończyły się problemy z biszkoptami jak po ubiciu białek z cukrem dodam odrobinę octu lub soku z cytryny- biszkopt nie opada i jest naprawdę puszysty, ale pomysł z rzucaniem biszkoptam bardzo mi się podoba i przy najbliższej okazji spróbuję - myślę że to bedzie tort cyrynowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a miksowalas go
przewaznie to wina za duzej ilosci maki, jajka pewnie byly za male

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ksjcnks
a masz moze okres ? jesli tak - masz wytłumaczenie , dziala u wielu wielu , nie u kazdej .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paskuda26
boki zawsze sie "jakos" beda trzymac, ale smarowac scianek i tak nie mozna, bo opada. moja mama biszkopty robi generalnie dosyc byle jak, uciera wszystko mikserem, na koniec miesza z maka, wylewa do formy i zawsze jej wychodza super-pulchne, lekko wilgotne w srodku biszkopty, naprawde swietne. wszystkie sasiadki ja prosza o upieczenie biszkoptu przed wazna impreza, bo wiedza, ze jej sie po prostu zawsze udaje ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i nie otwieralam drzwiczek
e tam nieprawda :) a okres zaczyna sie pojawiac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ksjcnks
wiec masz przyczynę - Moja zona nigdy nie moze piec ciast jak ma okres albo tuż przed nim - zawsze sie owo ciasto nie udaje - szczegulnie biszkopt - wiem dziwne , ale tak jest ! sprawdzone przetestowane wiele razy. Szwagierka ma tak samo i wiele kobiet .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wakacje 2011
ja tam nie wierze w te wszystkie "czary-mary" ale uwierzcie mi, ze zawsze jak mialam okres, to zadne ciasto mi nie wychodzilo :D:D teraz sobie odpuscilam- nie pieke w ogole, chociaz drozdzowka z rabarbarem chodzi za mna... :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ***Stokrotka****
hm, no nie wiem, ja zawsze smaruję tortownicę masłem, posypuję bułką tartą i nigdy mi nie siadł. To raczej coś innego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość okres i
piatek 13... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kendydsdsd
bez przesady z tym smarowanym tluszczem po boku ! ja zawsze smaruje i zawsze wychodzi wiem ze tamat juz stary ale jak mozna takie kity wciskac. poprostu trzeba dobrze ubic szczegolnie na koncu z maka i proszkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×