Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HJHAKHJDHSJDHKSJ

czy opieka spoleczna moze sie doczepic?

Polecane posty

Gość pierdząca świnia
i pewnie Autork tematu też ma mózg zamiast słomy :D

Gość pierdząca świnia
>>76876987687 >> a skąd ci hodowcy? Nie słyszałeś nigdy o przypadkach atakowania dzieci przez psy, choć sąsiedzi i domownicy mówili, że taki kochany był i łagodny i że są w szku, że taki miły piesek mógł zaatakować. Hodowcy to hodowcy, a ci, którzy pracują z psami behawioralnie, nie są hodowcami a najmniej ich słychać, bo... ja nie wiem... nie sprzedają psów? Nie mają biznesu? Patrz... hodowle psów możesz nawet ty założyć i czy myślisz, że będziesz ekspertem w dziedzinie ich zachowania? Hodowcy zwierząt jak i przedsiębiorcy rozprowadzający produkt umieszczając reklamy, mają takie pojęcie o produkcie, jak hodowcy o zwierzętach. Pojęcie jakieś mają bo jakieś tam zainteresowanie branżą istnieje. A prawda jest taka, że i jedni i drudzy znają tylko to, co ogólnie wiedzieć powinni.

Gość 76876987687
w sumie to chodziło mi nie tylko o hodowców- ale o znawców psów. a takich przypadków zeby pies zaatakował wląsciciela jest tyle, że na miliony psów w kraju jak jeden tak zrobi to od razu jest sensacja w tv. a jak jeden człowiek zabije drugiego to nie ma sensacji.... Co do tych sokojnych - u ludzi jest to samo, najcześciej właśnie ci "spokojni" mordują rodzinę, potem każdy zzdziwiony że to dziecko nie sprawiało problemów.

Gość zapomnialam nicka
tak jak napisala pierdzaca swinia. psy nie kieruja sie rozumem tylko instynktem i zadnego psa czy kota nie nalezy obdazac bezgranicznym zaufaniem. jezeli zwierzeta sa ulozone to ok, ale jesli sa niewychowane i tak jak napisala autorka "pies warczy na domownikow" to jest po prostu niedopuszczalne w domu w ktorym jest niemowle. a pozniej jak beda trabic w tv ze dziecko zostalo zagryzione przez psa to tutaj bedziecie wylewac swoje zale "czemu nikt nie zareagowal, czy nikt wczesniej niczego nie widzial?" a teraz macie pretensje ze jako sasiadka wpierdziela sie w cudze zycie. przeciez tu chodzi o male dziecko a nie zeby komus dowalic

Gość pierdząca świnia
>>76876987687 >> wiesz... nie kwestionuję, że ludzie potrafią zachowywać się gorzej od zwierząt, nie mówię też, o czym jest głośno w mediach, a o czym nie. Przeglądnij przynajmniej kilka portali dokładnie, a zobaczysz, że jednak o morderstwach w mediach jest więcej. Zachowań behawioralnych ludzi i zwierząt nie można porównywać, wszakże te drugie głównie kierują się własnym instynktem, zaś... ludzie nie. To jest smutne. Absolutni kocham psy, i nie mówię tu o kochanych pimpusiach i yorkach... kocham je ogólnie ale są pieski, których właściciele nie zdają sobie sprawy, że to kochane zwierzątko może być swoistą bombą z opóźnionym zapłonem. To chyba tyle na ten temat. Tak myślę.

Gość pierdząca świnia
I nie twierdzę, aby nie mieć psów wogóle, hah, bo tak można byłoby wywnioskowaś z ostatniego mojego postu... Ale przede wszystkim chcę powiedzieć, że jeśeli decydujemy się na dziecko i jeśli to maleńkie dziecko już z nami jest... chcąc być z naszym piesiem... musimy mimo wszystko przedsięwziąć środki ostrożności i zapobiegawczości i nigdy nie należy zapomninać, że to tylko i aż zwierze i bez względu na to, jaki to zwierzątko ma stosunek do nas czy nawet dobry stosunek do naszej malutkiej pociechy... pewnej chwili może zdarzyć się coś nieprzewidywalnego i szokującego... bo... zwierze nie zaatakuje was dorosłych, gdy najdzie je jego instynkt ale zawsze zzatakuje kogoś najmniejszego znajdującego się w pobliżu. Dlatego ofiarami psów najczęściej padają dzieci. Taka niestety natura psów.

Gość pierdząca świnia
i jeszcze raz sorry za literówki :D

Gość 767868768
pierdząca- nie jest prawdą, że zwierzę nie zaatakuje dorosłego.... wskaż mi statystyki które pokazują że pies jest bardziej niebezpieczny od czlowieka. Ze więcej ludzi padło ofiarą psów niz ludzi ofiarą ludzi. To o czym piszesz to jakiś twój i wielu innych osob- bezrozumny lęk przed zwierzętami. nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby musiała chronic dziecko przed psem. Jakbym miała jakiekolwiek wątpilowsci to z takim psem sama nie zostałabym nawet minuty. Równie dobrze moglabym nie zostawiac męża z małym dzieckiem, no w końcu tyle teraz pisza o pedofilach, skąd mam wiedziec że nia ma jakichś złych skłonności... :p