Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

refirena

Tesciowe kontra synowe! Tesciowie kontra zieciowie! Co o tym myslicie?

Polecane posty

Gość bambolina1
Nie ma reguły w tym przypadku, sama widzę to po swoich znajomych i po sobie. Jedna para ma teściowych (z obu stron) jak typowych z dowcipów o teściowej, wtrącają się w ich życie, krytykują, wszystko wiedzą najlepiej. I po prostu te relacje między nimi są po prostu beznadziejne. Natomiast ja mam teściów naprawdę w porządku, dobrze z nimi się dogaduję, nawet nie mam problemu, żeby czasem spotkać się sama z teściową, żeby po prostu sobie pogadać. Dlatego uważam, że nie ma reguły, ale inna sprawa, że też trzeba sobie wypracować odpowiednie relacje, od początku wyznaczyć pewne granice, ale też być otwartą na kontakt z nimi. W moim przypadku z początku teściowa nie przepadała za mną, nie rozumiała tego, że jej syn poznał swoją partnerkę na mydwoje, w końcu to internet, "jak tam można kogoś poznać?" :p Ale na początku, moim zdaniem, dużą robotę wykonał mój mąż, zamiast po prostu powiedzieć, że to jest jego wybór i mają się nie wtrącać, to wytłumaczył im jak się poznaliśmy, że to zupełnie normalna sprawa, wytłumaczył co do mnie czuje i oni mnie zaakceptowali. A na kolejnych etapach to już sama ich przekonywałam do siebie i jakoś się udało, że obecnie mamy naprawdę dobry kontakt ze sobą. Teściowie nie zawsze muszą być tacy źli ;)