Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nermi

Problem z pracą,proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość Nermi

Witam. Mam na imię Agnieszka i mam pewien problem z pracą.Pracuję przez agencję dla dużej firmy w Anglii w warehousie.Pracę zaczęłam w maju 2009 na stanowisku checking-operator i nie przerwanie pracowałam tam do kwietnia 2010,wtedy zostałam poinformowana,że nie ma tam dla mnie pracy i zostałam zwolniona na okres około miesiąca.Po miesiącu pracy w innej agencji wróciłam do pracy dla tej samej agencji i do tego samego warehousu na stanowisko picker,gdzie nieprzerwanie pracowałam do kwietnia 2011,pracując średnio 40 godzin tygodniowo, bez przerw.Jak się okazało w lutym 2011 zaszłam w ciążę i jak tylko się o tym dowiedziałam,powiedziałam pracodawcy,ponieważ pracowałam na najcięższej lini pickingu,ciągle coś dźwigając,ciężkie ramy papieru A3 i inne bardzo ciężkie rzeczy.Pracodawca po kilku tygodniach przeniósł mnie na inny dział t.j znowu jako checking-operator i tutaj zaczyna się mój problem.Chcę pracować do końca,żeby uzyskać Maternity pay. Po przeniesieniu na checking,zaczęłam pracować po kilka godzin dziennie,często dla mnie nie ma pracy,pracowałam 1 lub 2 dni w tygodniu, a ostatni tydzień przesiedziałam w domu bo agencja zadzwoniła,że nie jest busy i nie ma dla mnie pracy.Co ciekawe na tym dziale są inne osoby z agencji,które pracują krócej niż ja i dla nich praca ciągła jest.Menagerka tłumaczyła się,że to nie wina mojej ciąży,tylko jest mało pracy i dla mnie pracy najprawdopodobniej już nie będzie,a nie może zwolnić innych dziewczyn z agencji bo one są dłużej na tym dziale.Dziwne troche bo ja pracuję dla nich ponad 2 lata a one przyszły 6 miesięcy temu.Mówi,że taka jest polityka firmy i kto przyszedł na dział ostatni ten wylatuje. W warehousie tym jest wiele miejsc,gdzie jest praca i mogliby mnie tam umieścić,ale łatwiej jest powiedzieć nie ma pracy.Zawsze byłam dobrą pracownicą,nigdy się nie spóźniłam,ani nawet nie wzięłam dnia wolnego bo bardzo mi zależało na tej pracy.Teraz czuję się oszukana i z mężem będziemy mieli bardzo cieżko teraz bez Maternity Pay,mamy już 5 letniego syna.Czy mogę coś z tym zrobić,czy firma postępuje w porządku? Proszę o pomoc.

Gość moja radaaaaaaaaaaaaaa
powiedz ze to co od nich uslyszalas chcesz na pismie !!!zaraz bedziesz spowrotem w pracy,na 100%

W jakim miescie mieszkasz?Znajdz najblizsze CAB i zglos sie do nich po pomoc.Firma nie ma prawa Cie pozbawic pracy poniewaz jestes w ciazy,musza Ci zapewnic lzejsza prace i ten sam wymiar godzin.Jesli Cie zwolnia mozesz ich podac do sadu i kazdy sad ich ukara tutaj za to.

dokładnie, powiedz, że chcesz to mieć na piśmie :) nie mają prawa Cię zwolnić i liczą na to, że Ty o tym nie wiesz.