Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja chcę do pracy

Gdzie może pracować osoba niedosłysząca?

Polecane posty

Gość ja chcę do pracy

dodam, że mam studia. Proszę pomóżcie. Już nie wiem gdzie mam szukać. Znacie osoby w podobnej sytuacji i pracujące? Chyba oszaleję z tego bezrobocia

Gość GoscCroatia
w zakładach pracy chronionej, a masz aparat? masz problemy ze słuchem czy to marginalna wada?

Gość ja chcę do pracy
tak mam aparat, ale nie pomaga mi, bo wada jest spora zakłady pracy chronionej kojarzą mi się z naprawdę bardzo upośledzonymi ludźmi. Czy warto tam próbować?

Gość gfuyf
w hipermarkatach na kasie coraz wiecej osób pracuje.

Gość ja chcę do pracy
Macie jeszcze jakieś pomysły?

Gość ja chcę do pracy
ptasiek nastroszony - wiem, ze dostają z zpch kasę z pfron, tylko ciężko znależć pracę w zawodzie w takim zakładzie. To są najczęściej zakłady produkcyjne, wymagające mało wiedzy, po coś sie chyba skonczylo te studia.

Gość ja chcę do pracy
up

Gość expertuum
jako grabarz

Gość ja chcę do pracy
Zaje...fajna - dobrze wiedzieć, że komuś tam szczęście dopisało :) ja mam taki trochę niefajny kierunek - pedagogikę. Tylko że na księgową wymagają doświadczenia w zawodzie a ja go nie mam :(

Gość lalalalauuu
ptasiek ma rację - praca dla osób niepełnosprawnych to jakiś żart - dla niepełnosprawnych sa propozycje ofert typu sprzątaczka, ochroniarz, portier, sprzątaczka , ochroniarz, sprzątaczka i inne gówna .. a nasz iloraz inteligencji i myślenie jest takie same jak u osób zdrowych - chyba że chcą zatrudnić sprzątaczkę z zespołem Downa :O ciekawe czy takich by zatrudnili ...

Gość yterm
u nas nie zatrudnią zespołów downa, wolą zespoły energicznych, młodych ludzi, lubiących pracę w zespole (ale nie downa)

Nie wiem jak Ty mogłaś z wadą słuchu wybrać taki kierunek :o Teraz to pewnie tylko w jakiejś szkole dla dzieci głuchoniemych.

Gość ja chcę do pracy
wtedy jeszcze nie mialam tej wady

Gość ja chcę do pracy
zresztą teraz nawet jako slysząca na niego bym się nie zdecydowała - błąd mlodości nawet dla dobrze słyszących to gowniany kierunek

Gość ja chcę do pracy
kursy... mam już kilka - wszędzie mówią że nie potrzebuja pracowników I wiecie, co jest najgorsze, że jak już chcą osoby z orzeczeniem, to mają to być osoby zdrowe, a orzeczenie najlepiej lewe. Takie są realia w Polsce.

Kiedyś pracowałam w agencji reklamowej i była z nami całkowicie głucha osoba (dzięki temu każdy znał przynajmniej podstawy migowego :)) Możesz pracować jako dziennikarz prasowy, księgowa, archiwistka itp. Myslę, że większość zawodów, gdzie nie jest konieczny kontakt z klientem, bo to może być nieco utrudnione.

Gość ja chcę do pracy
ktoś jeszcze się wypowie?

Gość ja chcę do pracy
up - to dla mnie ważne

Gość ja chcę do pracy
...