Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Illka

Kto pracował jako kelner/kelnerka w uk? Proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość Illka

Za tydzien wylatuje do Anglii. Chłopak załatwił mi prace (kelnerka) w dobrej restauracji gdzie on pracuje od roku jako kucharz. W tym roku skończyłam szkołe średnią. Maturę z ang. zdałam dobrze 100% ustna i około 100% pisemna, ale i tak bardzo boję się że będe miała problemy z językiem. Dodatkowo nie mam doświadczenia jako kelnerka, nie umiem też obsługiwac kasy. Boje sie że narobie lipy mojemu chłopakowi przed całym staffem. Chciałbym abyście mi poradzili czego powinnam poduczyć się zanim wyjadę do Anglii? Może znacie jakieś ciekawe strony gdzie mogę znaleźc zwroty z angielskiego, które są niezbędne do pracy jako kelnerka? Chciałabym sie przygotować najbardziej jak tylko mogę przed podjęciem pracy. Bardzo proszę o rady. Z góry dziekuje

Nic się nie bój nic w tyn trudno niestety nie bardzo się możesz w Pl przygotować do tego bo musisz się osłuchać z językiem:) ogólnie jako kelnerka to za... na maxa ale co kto lubi. Dasz sobie rade uwierz, najważniejsze to się nie martwić bo to tylko restauracja...

Gość lepiej z ziemniakami...
ja pracowalam!nic sie nie boj!!! trzeba nauczyc sie menu na pamiec,kasa nic trudnego:)