Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badanie prenatalne

badanie prenatalne wykazuje że dziecko ma zespół Downa, co teraz?

Polecane posty

Gość badanie prenatalne

co wy byście zrobili? Usunęli? Ja po przemyśleniu chcę usunąć...

Gość złaaaa wróóóżka
usuń,w sumie m.in. po to się robi takie badania

Gość Final Coundown
lekarz daje ci 100% pewność, że dziecko ma zespół downa?

Gość badanie prenatalne
100% pewności

Gość wtrhgfd
zobacz na dorosle dzieci z ta choroba jak je prowadzaja rodzice emeryci za raczke, kto po ich smieric bedzie sie nimi opiekował i jak? czy nie bedzie sie nad nimi znecał czy cos ? wychowoywac takie dziecko to duze wyzwanie. twoja decyzja.

Gość You my lady
Zalezy co dla Ciebie na nadrzedna wartosc, czy tez np. jestes wierzaca osoba w Boga. Czy zdolna jestes do poswiecenia zycia dla tego czlowieka, czy masz srodki na odpowiednie zaopiekowanie sie nim albo czy juz kochasz to dziecko. Wszystko w Tobie jest. Ty znasz odpowiedz.

Gość kkkkkkh
jezu łatwo wam mówic ono zyje, bije serduszko, ma małe raczki i nózki,tylko brak kosci nosowej,moze jeszce urosnie

Gość badanie prenatalne
Nie jestem wierząca. Ale interesuje mnie zdanie innych. Ja już chyba podjęłam decyzję, mąż jest podobnego zdania co ja.

Gość gvebaebharbh
poczytaj jak wygląda życie matek z chorymi dziećmi. Trzeba rzucić pracę, bo dziecko wymaga stałej opieki. Mężowie/partnerzy często nie wytrzymują sytuacji i odchodzą, kobieta wtedy jest sama z chorym dzieckiem, a utrzymać się musi z alimentów i ok. 500zł zasiłku opiekuńczego. Dzieci małe są "słodkie i kochane", ale już od dorosłych z zd ludzie na ulicy odwracają głowy, taki czlwoiek musi czuć się bardzo samotny. Ja bym usunęła, nie dałabym rady przez to przejść.

Jesli jest to w większosci pewne to pomyśl i przedyskutuj z partnerem (męzem) czy do końca życia dziecka, bo bedzie to wieczne dziecko będziecie mieli siłę i możliwości nim się zajmować i opiekować. A jak któremuś z Was cos się stanie to czy jedno sobie poradzi. Zespól Dawna to nie tylko wygląd i upośledzenie psychiczne , to tez wiele chorob z tym powiazane. Decyzja należy tylko do Was , bo to Wasze życie , nie będę doradzac bo to trzeba być w takiej sytuacji ażeby głos zabierac.

Gość kkkkkkh
a ile macie lat

Gość gvebaebharbh
i gdybym miała urodzić się z zd lub inna powazną wadą, to wolałabym się wcale nie urodzić, takie jest moje zdanie.

Gość lejla28
gdybym ja był n twoim miejscu usunełabym...ale to ty musisz popdjąc decyzje czy chcesz sie poswiecic dla takiego dziecka...bo pamiętaj ze takie dziecko potrzebuje straasznie duzo uwagi no i przede wszystkim rehabilitacji...zdrowe dziecko to duze wyrzeczenia a co dopiero takie chore

Gość badanie prenatalne
ja 32, mąż 33

Gość gvebaebharbh
na swój sposób szczęśliwy? tacy ludzie nigdy nie założą rodziny, nigdy nie pokocha ich nikt inny niż rodzina, nigdy nie będzie miał własnych dzieci, przyjaciół, własnej rodziny. I taki człowiek czuje, ze jest inny, czuje się samotny i że ludzie na ulicy odwracają wzrok. Nie chciałabym takiego życia.

na kafe byla sporo tematow o dzieciach z zespołem downa, niektóre są upośledzone mniej inne bardzo i to wez pod uwage . pamietam tez temat co matka pisala ze nienawidzi swojego dziecka bo mąż ją zostawił , wszyscy sie od niej odwrocili bo w domu śmierdziało bo robił pod siebie , potem z malego dziecka zrobil sie dorosły chłopak który się na nią spuszczał gdy go myła musisz byc gotowa na takie rzeczy jesli podejmiesz sie urodzenia

Gość jkhkhkhkj
To mi wygląda na prowokację. Przecież przy obecnym stanie wiedzy medycznej, nie można mieć stuprocentowej pewności a badania wykonuje się tak późno, że chodzi już o całkiem duże dziecko! Może dlatego temat jest na uczuciowym a nie "ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci"?

Gość karolinkawadf
oj współczuje wam bardzo, bo jest to coś okropnego zabijać własne malenstwo:( widziałam duzo daunów szczesliwych i zdrowych.

Gość ja nie jestem za aborcja
za aborcją ,ale w takim przypadku popieram aborcję,dlatego ze takie dziecko jest własciwie bez przyszłosci,całe zycie skazane na rodziców,nigdy nie pójdzie na dyskoteke,na randke nie załozy rodziny itd,a wiadomo ze rodzice nie beda zyli wiecznie i co etedy z tym człowiekiem ,

Gość Niespiesz sietak
znam taki przypadek: po takim badaniu stwierdzo,że dziecko ma zespół Downa.Rodzice postanowili przyjąć takie dziecko.Nastawili się na trudne życie ,juz je kochali.Urodziło sie zdrowe dziecko...Zanim to zrobisz poddaj się jeszcze raz takiemu badaniu ale w innym miejscu.masz czas.

Gość karolinkawadf
no własnie badania miedzy 16 tyg a 18 to juz duzy bobas

Gość ja nie jestem za aborcja
noxelia masz obłęd w oczach!!!!