Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anekta

Jak to jest z tą antykoncepcją

Polecane posty

Gość Anekta

Posłuchajcie... biorę tabletki (kończę 3 opakowanie) , dodatkowo mój partner używa prezerwatywy, ani razu nie zdarzyło mu się żeby skończył we mnie... czyli tak jakbyśmy stosowali 3 metody antykoncepcji (tabletki,prezerwatywy i stosunek przerywany) ... aczkolwiek ostatnio zdarzyło nam się z 3 razy współzyć bez prezerwatywy (nie było wytrysku) ale mimo brania tabletek boje sie panicznie ciązy dodam że tabletki biorę regularnie i nie zwymiotowalam i nie wydaliłam ani jednej powiedzcie mi czy przesadzam... czy nie powinnam sie bac bez prezerwatywy ??

Gość chyba nie dojrzałaś do
współżycia radzę wizytę u psychologa

Gość Anekta
poważnie aż tak przesadzam ?? dlaczego tak mówisz?? boje się bo na początku 3 opakowania (jakies 2 dni po wspolyzciu bez gumki) bolały mnie przez jakiś tydzień piersi ... niby na ulotce jest napisane że ból piersi jest przewidywany podczas brania tabletek ale jakoś wcześniej mnie nie bolały...

jeśli przyjmujesz tabletki zgodnie ze wskazówkami zawartymi w ulotce szansa na ciążę jest tak znikoma jak szansa wygrania6 w totka;) dlatego uważam, że powinnaś porozmawiać z psychologiem, bo bez względu na to jaką antykoncepcję stosowałabyś i tak jest w tobie strach, a przecież nie powinno go być w tej sytuacji;)

Gość Anekta
wiem że powinnam isć do psychologa bo to jest tak że ja wiem że niemożliwe jest zajscie w ciąże w takiej sytuacji ale i tak mam takie schizy ... chyba tego nie zrozumiesz a powiedz mi co z tym bólem piersi?? też uwazasz żę to przez tabletki?? jakoś przy dwóch wcześniejszych opakowaniach mnie nie bolały piersi

musisz pamiętać, że każdy cykl kobiecy ma prawo być inny, bo to nie szwajcarski zegarek;) czy w ogóle masz świadomość jak działają tabletki anty? bo być może Twoje obawy biorą się z tej niewiedzy

Gość Anekta
tak to jest jak w szkole nie ma lekcji wychowania .. w domu też ich nie ma ... i jedyne co ci zostaje to czerpać tą wiedzę z internetu... ( mam 19 lat)

no prawda;) szkoda, że nic nie zmieniło się od moich czasów:O napisz mi czy wiesz jak działają tabletki anty?

Gość Anekta
nie wiem czy mam świadomość jak działają ... mogłabyś mnie uświadomić hamują proces jajeczkowania tak?

tak właśnie, ale nie tylko;) po prostu całkowicie "śpią" Twoje jajniki dzięki czemu Twój naturalny cykl jakby nie istnieje;) jest zastąpiony "sztucznym" cyklem dzięki pigułkom nie ma ani okresu, ani dni płodnych, ani owulacji, ani też fazy poowulacyjnej dlatego nie ma szansy na zapłodnienie jajeczka;) jeśli tabletki będziesz przyjmować dokładnie według wskazówek, to naprawdę szanse na ciążę są żadne:) ale również pod warunkiem, że tabletki są dobrze dobrane:) jeśli jednak nadal będą Cię dręczyć wątpliwości, to piszę całkiem poważnie - porozmawiaj o tym z psychologiem, bo taki tok myślenia do niczego dobrego nie prowadzi:O w pewnym momencie całkowicie odpuścisz sobie seks z uwagi na strach, który Ci tylko bez przerwy towarzyszy, a tego na pewno chciałabyś uniknąć;) nie warto samemu wpędzać się w coś takiego

Gość Anekta
jakto nie ma okresu ?? to co to jest jak nie okres ?? przeciez 'brak okresu' to pierwszy objaw ciąży wiec jak nie ma okresu jak ja mam i wszyscy mają?

nie ma okresu - jest tzw. krwawienie z odstawienia

Gość Anekta
dziękuje za uspokojenie i wytlumaczenie :)

cieszę się, że mogłam troszkę pomóc:) dobrej nocy:)

Gość Szansa na ciążę zawsze jest.
6 kobiet na 1000 zachodzi w ciągu roku mimo prawidłowego brania tabletek. Jak się współżyje trzeba brać pod uwagę ciążę i nie mąćcie kobiecie w głowie, że żadnej szansy nie ma na zajście, bo jest. Co za ludzie...

Gość Jak już jajniki się obudzą po
tym oszukiwaniu mózgu ciążą, której nie ma to może boleć.