Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gospodyni na 102 x 100

Sposoby przygotowania mięs!!!!

Polecane posty

Gość Gospodyni na 102 x 100

Dziewczyny jak przyrządzacie mięsa????? Zarówno te do obiadu na ciepło, jak i na kanapki,jakie przyprawy jakie marynaty.Chodzi o wszystkie :wołowinę cielęcinę ,drób indyczy i kurzy, pieczone kurczaki,kaczki farsze itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Np soso sojowy 1/3 kieliszka czerwonego wytrawneo wina, sol ziolowa papryka osyta, pieprz kolorowy lubczyk, majonez to do schabu gotowanego w folii do zeberek miod mieszam z pikantnym sosem chilli vifon dodaje sol ziolowa pieprz cayenne papryke slodka i sos sojowy-2-3 lyzki do karkowki sos wochester sos sojowy czerwone wino bazylia lubczyk czaber chilli pieprz kolorowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Roladki wołowe : dobre,chude mięso zrazowe. kroję na plastry i dość cienko rozbijam przyprawiam solą i pieprzem po zewnętrznej stronie,po wewnętrznej smaruję cienką warstwą musztardy sarepskiej i układam plasterek boczku i kilka piórek cebuli.Zawijam w roladką otaczam w mące, spinam wykałaczką , na rozgrzanym oleju obsmażam z obu stron ,aż będą rumiane.Przekładam do rondla,podlewam wodą i duszę do miękkości i następnie dodaję wodę z kilkoma łyżkami śmietany i robię sos.Podaję z kluskami śląskimi lub kaszą gryczaną.Faszeruję też ogórkiem kawałkiem ogórka kiszonego i słupkiem marchewki , lub duszonymi pieczarkami i do sosu też wtedy też dodaję pieczarki(duszone z cebulką) Pychoty te roladki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kochane kobitki
podpowiedzcie jak upiec kurczaka,żeby był pysznie doprawiony,miał chrupiącą skórkę? I nie był ostry!!!!!!!!!!!!!W czym go pieczecie - nie mam rożna,a chcę żeby taki właśnie wyszedł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najprosciej na soli :) wychodzi ident w ident jak z rozna skorka chrupiaca rumiana miesko mega soczyste :) Naczynie zaroodporne wysypujesz sola gruba rownomierna warstwa na tym ukladasz kuraka ( ja nie pieke w calosci tylko udka albo skrzydelka albo palki ) przyprawiasz jak lubisz ja dale tyci tyci vegety bi troszke papryki ostreej dla meza przyprawiam tez majerankiem i wio do piekarnika :) po wyjeciu konsumujesz ze smakiem PS sol sie zbryli i przywrze do spodu miesa idealnie odejdzie jak ja nozem odciachasz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kochane kobitki
Dzięki kaciaa, a czy mogę tak zrobić na blaszce????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schabowe muszelki: kupić trzeba bardzo wąski schab(taki z młodej świnki) uciąć cienki plaster ale nie przecinając go do końca,drugi tak sam dwóch tych plastrów taka książeczka,oba plastry dobrze ubić(muszą być cienkie i takie same.Na zewnątrz posolić i posypać pieprzem do smaku.W środek "książeczki włożyć plaster dobrej szynki i plaster sera żółtego, złożyć plastry ,otoczyć mięso z obu stron w bułce tartej a następnie w rozmąconym jaju.I smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano.Nie trzeba spinać , wystarczy uważać przy obracaniu na drugą stronę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
coś kiepsko napisałam poprawka:",drugi tak samo z dwóch tych plastrów powinna wyjść taka książeczka,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jasne ja pieke albo na blaszce albo w naczyniu zaroodpornym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z przypraw to chyba wszystkie :) czaber lubczyk estragon papryka ostra papryka ostra oregano bazylia czosnek sol ziolowa sol kolorowa pieprz kolorowy pieprz ziolowy pieprz cytrynowy sol rozowa sol czarna tymianek pieprz bialy diabelska posypka przyprawa do miesa mielonego kurkurma papryczki chilli przyprawa mysliwska przyprawa do sosow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kurczak pieczony na butelce piwa tez jest super:D marynata do indyka: sól, pieprz, czosnek, papryka w proszku, ocet balsamiczny, oliwa lub olej (z oliwą lepsze) i pół łyżki miodu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mięsa pieczone jak je
przyrządzacie i przyprawiacie , w czym pieczone (rękaw , folia, rondel,naczynie żaroodporne) jest soczyste i miękkie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
schab gotuje w folii mozna podawac grubiej pokrojony na goraco np z ryzem/ziemniakami/frytkami jako kotleta np w sosie chrzanowym ale pyszny jest tak na zimno na kanapki np maselko salata zielona plasterek sera zoltego pomidor majonez zeberka pieke w naczyniu zaroodpornym cienko posmarowanym smalcem podobnie jak schab w warzywach nie pieke w rekawie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak miesko takie jak przyrzadzam zawsze jest miekkie i soczyste wczoraj robilam zeberka z cebula i kluskami slaskimi zeberka dusilam z cebulka z maselkiem i odrobina smalcu pyszne wyszly :) dobra jest tez potrawka z kurczaka -duszony potrzeba duzo masla mega niezdrowe i mega pyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość makowa panienka 62
szaszłyki z fileta indyczego z papryką - pychotka:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×