Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyszukamx3

Ile gotować ?

Polecane posty

Gość pomocyszukamx3

Czy możecie mi powiedzieć ile gotować kapustę kiszoną na krokiety ? 1 kg ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomocyszukamx3
Odpowie ktoś ? Pilne..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość godzinę?
ja nie patrze na zegarek gotując, po jakimś czasie próbuję czy dobra :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomocyszukamx3
A tak mniej więcej możesz mi powiedzieć ile czekasz ? Byłabym bardzo wdzięczna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość godzinę?
tak mniej więcej to z godzinę chyba albo ok godz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomocyszukamx3
Wybaczcie, że się powtórzę: I mam po prostu wrzucić do garnka ? Nie dolewać wody ani nic nie dodawać ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość godzinę?
po ok godz sprawdzam czy miekka, czy wystarczająco doprawiona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomocyszukamx3
I na 1 kg. kapusty ile tej wody ? Wybaczcie, ale to mój pierwszy raz i nie chcę zepsuć ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość godzinę?
wrzucasz kapustę do gara, wody tyle aby "przykryła" kapustę. Mieszaj w trakcie gotowania i uzupełniaj wodę jeśli się wygotuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość godzinę?
jeszcze trochę cukru musisz dodać aby kapusta nie byłą za kwaśna. Albo miodu;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość godzinę?
mam nadzieję, że Ci pomogłam. Metodą prób i błędów nauczysz się gotować;) Powodzenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomocyszukamx3
Dziękuję bardzo ;) Liczę na pomoc w dalszym przygotowywaniu krokietów ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JA KAPUSTY NIE GOTUJE
do krokietow tylko tusze na patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość igsumieniaa
Nie rozumiem dlaczego niektórzy płuczą kapustę koszoną? Czy dlatego,że ona jest jakaś nieświeża? Czy dlatego,ze jest przesolona? Czy dlatego,że za kwaśna? Jeżeli kapustę kupujemy,to nie kupujmy w woreczkach,tylko na wagę,wtedy mozna spróbowac przed zakupem. Gdy kapusta za kwaśna,to po prostu dodajemy kalustę biała,słodką i wtedy nie jest taka kwaśna. Żyję na tym świecie długo i jeszcze nie spotkałamsie z kapustą az tak kwaśną,ze tylko przepłukanie jej mogło by ja uratowac. W ogole to ja wolałabym kapustę wyrzucic niz ją w wodzie płukac i wypłukać z niej odżywcze pierwiastki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość igsumieniaa
A co do gotowaniakapusty do krokietow,to zalezy od ilosci kapusty. Ja 1 kg kapusty gotuję na wolnym ogniu ok.1 h

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khymkhymkhym
Ja tez nie plucze kapusty. Po prostu wyciskam ja w rekach niemal do sucha, odcisnieta wode (sok?) trzymam w sloiku. Kapuche zalewam woda i gotuje na malym ogniu (przyprawy etc) i w razie potrzeby uzupelniam "kwasowosc" pod koniec gotowania. Resztke wypijam :D Gebe wykreca ale i tak pycha. Zrodlo wielu witamin i innych cudow ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc

tak mowiliscie to i ja wypilam, jutro pewnie po tym soku bede miala kaca   😞 hihi

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×