Gość alizka Napisano Maj 15, 2011 witam wczoraj z kumpelą grałysmy w tenisa i jakoś nagle mi się dziwnie stanęło , tzn stopą jakoś krzywo stanęłam i zajebiscie mocno mnie bolało, myślałam ze to skręcenie. Dziś rano się budzę , patrzeee... a tu kostka mi zajebiscie strasznie spuchła, jest też sina ta opuchlizna. Czy to może być skręcenie ?? Jak się wyleczyć ?? Chciałabym już za 2 tygodnie na impreze pojechać , w ten nadchodzący weekend juz sobie podaruje . POMOCY:d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja powieeem taaak.. Napisano Maj 15, 2011 jak chcesz za 2 tyg. iść na impreze to radze jechać na pogotowie, bo tam cie najszybciej przyjmą. ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alizka Napisano Maj 15, 2011 ale ja nie wiem czy to jest skręcenie. z takim czymś mam na pogotowie od razu jechac ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja powieeem taaak.. Napisano Maj 15, 2011 no właśnie- nie wiesz co to może być. A zrozum, że tam przyjmą cie od razu, dadzą coś na opuchliznę i nie będziesz wtedy miała większych problemów. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alizka Napisano Maj 15, 2011 ale nie boli przy chodzeniu. Znaczy się nogę tak niepewnie stawiam bo tak na luzie , śmiało boje sie isc ze mnie boleć będzie albo stanę jakoś źle, czy wykrzywie. A jak siedze to mnie taki ból średni przeszywa. Tak jakby sie powiększał ten ból. bo rano mnie nie bolało , chyba ze jak dotknęłam,. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jack ill Napisano Maj 15, 2011 na przyszłość http://www.trener.pl/index.php/mid/3/fid/2/trener/artykuly/article_id/60/offsetk/0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość BlueBerry00013 Napisano Maj 15, 2011 chyba sobie nadwyrężyłaś mięsień. ja tak miałam w tamtym roku, spuchła mi do granic możliwości, przyłóż serwatkę albo jakaś maść i przejdzie ;d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jack ill Napisano Maj 15, 2011 jaki mięsień? serwatka?:O wygląda na skręcenie stawu skokowego! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja powieeem taaak.. Napisano Maj 15, 2011 o serwatce nie słyszałam. haha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alizka Napisano Maj 15, 2011 no jak tez mysle ze to raczej nie mięsien. zdjęłam własni taki bandaż elastyczny bo jakiegos tam, mi babcia proszka rozpuscila i tym okryłam tą spuchlizne. zdjęłam przez chwilą , bo mnie bolec dziwnie zaczęło , jakby mi sie tam woda w środku zbierała , bo czuje taki dziwny ból jakby tam w środku mokro było. opuchlizna się nie powiększyła ale "obszar" gdzie jest sin si powiększył:[ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja powieeem taaak.. Napisano Maj 15, 2011 jak już nie dziś to jutro jedź na to pogotowie. Uwierz mi, że wiem co mówię. ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jack ill Napisano Maj 15, 2011 może uszkodzona torebka stawowa do lekarza! ale lód nie zaszkodzi! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alizka Napisano Maj 15, 2011 bym wam zdjecie tego wysłała ale telefon rozładowany a nie moge ładowarki znaleźć:D ej , a to moze byc cos powaznego ? ostatnio taką opuchlizne miałam jak 4 lata temu nogę złamałam. piszczel , zajebiscie mi spuchła stopa chyba . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alizka Napisano Maj 15, 2011 bym poszła do lekarza ale ten moj miejscowy to sie nie zna na niczym. moze jutro zajade gdzie indziej do szpitala bo będe w okolicy . ale nie wysmieją mnie ze przyszłam z jakąś zwykłą opuchlizną ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja powieeem taaak.. Napisano Maj 15, 2011 nie mam pojęcia czy to będzie poważne. Ja myślałam, że mam skręcony staw kolanowy, a sie okazało, że mam zerwane więzadło i jestem po rekonstrukcji. Paskudztwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jack ill Napisano Maj 15, 2011 a dlaczego mają się śmiać jesteś ubezpieczona i masz do tego pełne prawo, apoza tym profilaktyka jest najważniejsza! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alizka Napisano Maj 15, 2011 cos czuje ze rano jak sie obudze to będe miała całą stopę siną:( bo coraz więcej mam tego sinego. a i chyba jednak mi sie opuchlizna też zwiększyła . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja powieeem taaak.. Napisano Maj 16, 2011 napisz później co tam ze stopą. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alizka Napisano Maj 16, 2011 hej . no więc. Na noc jeszcze raz wtarłam tą maść ALTACET i rano zauwazyłam , ze się zmniejszyła opuchlizna ale jest nadal. za to sine mam prawie na całej stopie . i w góre poszło to sine i w dół a najgorszy to jest takie jakieś fioletowe cos . cos podobnego jak na tej focie : http://commed.pl/skrecona-zwichnieta-kostka-vt34085.html tylko jeszcze bardziej fioletowe . nie wiem czy iść do lekarza . zdaje mi się , ze to zwykłe zwichnięcie. przy normalnym chodzeniu nie boli prawie ale jak skręce stopę czy coś to tak. a i nie mogę np stawać tak ze stane na samym tym wysklepieniu. tu gdzie jest wcięcie w stopie:D no chyba wiecie o co chodzi. np jak na wąską futryne stane nie na palcach ani na pięcie tylko tym środkiem stopy to nie mogę bo strasznie boli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość apiercingerka Napisano Maj 16, 2011 jezeli jest sina, moglo dojsc do pekniecia woreczka skokowego, a tego nie leczy sie szybko(conajmniej miesiac w gipsie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja powieeem taaak.. Napisano Maj 17, 2011 widzę, źe do lekarza to się bronisz iść. hehe Dobrze, że się opuchlizna zmniejszyła. :) tylko uważaj na nią. ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alizka Napisano Maj 17, 2011 z tym gipsem to chyba przesada. jak się goi to podobno sine się pojawia. No nie wiem. teraz jak widze , ze opuchlizna schodzi to chyba sie goi nie? to po co do lekarza mam isć . nie straszcie mnie :(( za 2 tygodnie na dyskoteke chce jechac. a poza tym .. jakby było to coś powaznego to bym chodzic raczej nie mogła albo by mnie przynajmniej podczas chodzenia bolało . a tak to nic. tylko jak dotkne i wtedy jak juz wspominałam.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alizka Napisano Maj 19, 2011 jet chyba ok:d sinego tez jest mniej ale jak skrecam to boli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wiki_1989 Napisano Czerwiec 4, 2011 Nie wyleczysz tego dokładnie to możliwe że będziesz mieć problemy w przyszłości... I Twoja noga na pewno już bardziej będzie narażona na urazy! Wiem co mówię, bo studiuje w tym kierunku. Dlatego zawsze lepiej zgłosić się do lekarza. Ja skręciłam nogę 2 tyg. temu i miałam wybór- opaska elastyczna lub szyna gipsowa. Wybrałam opaskę i to chyba był mój błąd. Od kilku dni chodzę normalnie na całej stopie, bo wcześniej to na palcach. Nie bolało mnie ale w końcu miałam oszczędzać nogę. Po tych 2 tyg. jest ok tylko mam problem ze zginaniem podeszwowym, co mnie strasznie wkurza. I zastanawiam się czy nie skonsultować tego z lekarzem:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dusia71 Napisano Luty 24, 2014 Kiedy skręciłam kostkę najpierw byłam u "normalnego" ortopedy, a później poszłam zasięgnąć drugiej opinii już prywatnie. I wszystko uległo zmianie. Dowiedziałam się co się stanie kiedy zdecyduję się na szynę, a co w przypadku opaski. Decyzja była prosta, dzieki pomocy ortopedy zdecydowałam się na hm cast, który bardzo sobie chwalę, bo jest lekki o mogłam normalnie się w nim kąpać. W takich przypadkach zawsze warto zasięgnąć drugiej opinii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 24, 2014 sport to samo zlo- dlatego ja nie tykam sie sportu bo mozna zostac kaleka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kacper25 0 Napisano Październik 27, 2015 Hmm , tak to jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 15, 2016 Dobrym rozwiązaniem jest orteza stawu skokowego -http://sklep.poradnia.pl/am-oss-03.html Fajnie usztywni staw i zupełnie inaczej noga bedzie dochodzila do siebie, wiem co mówię... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ada Napisano Maj 31, 2019 Jak moja córka skręciła nogę to miałyśmy zabiegi zlecone zabiegi i robili nam je na Słomczyńskiego w Krakowie. Panie mają dobre podejście do dzieci, jest miło i przyjaźnie. Dziecko dało radę dzięki temu wytrzymać podczas zabiegów. rehabilitacje. org tam możecie sobie sprawdzić gdzie jest najbliżej dla was. Myślę, że bez zabiegów, a później ćwiczeń z dzieckiem by się nie obyło, ja miałam skręconą kostkę w dzieciństwie i niestety nadal czasem ją czuję, bo wtedy nic się z tym nie robiło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gwiazdagwiazd 0 Napisano Sierpień 10, 2021 Polecam okłady lodowe i posiadanie stawu na maksa. Generalnie kompres lodowy najlepiej natychmiast po wypadku, wtedy najlepsze efekty. Do tego opatrunek z atacetem i 3 razy dziennie uzupełnienie. Jak nie ma jakiegoś dramatu to szybko poczujesz różnicę:) Polecam rownież maść dicloziaję:https://liki24.pl/search/dicloziaja/ Mi pomagała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach