Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Calineczka0208

Ciaza?

Polecane posty

Gość Calineczka0208

Jeżeli ktos potrafi odpowiedziec to bardzo o to prosze. Kochalam sie z chlopakiem 10 dnia cyklu(8-go maja). cykle mam 28-29 dni. do wytrysku w srodku nie doszlo ale sperma dostala sie do pochwy. wczoraj bylam oddac krew. dzisiaj mam zawroty glowy, wymioty i bole podbrzusza od kilku dni. czy moge byc w ciazy? jesli tak, to czy oddanie krwi moglo zaszkodzic ,,dziecku"?

Gość Calineczka0208
Proszę o szybką odpowiedz ! ;)

możesz , dni płodne ok 13-14 dnia po rozpoczęciu miesiaczki sie zaczynają . plemniki w organizmie kobiety do trzech dni . jak najbardziej możesz . oddanie krwi nie zaszkodzi na tym etapie jesli jesteś .

Gość Calineczka0208
Mniej martwie sie o to ze jestem , niz o to ze mogłoby zaszkodzic dziecku.

Gość Ania23L
Ale w jakim sensie oddałaś krew do badań czy pół litra do krwiodawstwa ?

Gość Calineczka0208
Do krwiodawstwa

Gość Ania23L
Dopiero minęło 8 dni więc poczekaj do miesiączki albo idź do gina i wytłumacz mu u mnie ciąże wykryto dopiero 4 tyg ciąży u gina bo testy wychodziły negatywnie

Gość Calineczka0208
Pół litra krwi.

Gość Calineczka0208
Raczej poczekam do miesiaczki bo na ginekologa jeszcze za wczesnie. Jedyne co, to by mi wytlumaczyl czy moje oddanie krwi nie zaszkodzi dziecku jezeli jestem w ciazy.

Witam kobietki. opiszę wam moją sytuację, otóż w miesiącu styczniu @ była, cały luty nic i dopiero dostałam 23 marca po stosunku, jeżeli to @ to powinnam dostać pod koniec kwietnia a tu NIC dziś mamy 16 maja i nadal nic. Dwa tyg temu robiłam testy i jedna kreska jak tylko zobaczyłam to wyrzuciłam do kosza nie czekałam 5 min. a może powinnam była zaczekać. Mam dziwne ściągania w podbrzuszu, wczoraj i przed wczoraj jajniki mnie lekko kuły. I w dodatku dopadło mnie przeziębienie okropny katar jestem cała rozbita. Co możecie mi doradzić?

idź do lekarza, chyba że wieść o dziecku tak bardzo Cię nie przeraża :) to wtedy zaczekaj do miesiączki, ale dbaj już o siebie :)

to znaczy ja bym bardzo chciała mieć dzidzię, mam już córcię , do pierwszej klasy idzie, taże najwyższa pora na drugie. Boję się rozczarowania że to naprawdę nic z tego. Myślę poczekać z tydzień jeszcze, już sama nie wiem co robić.

Gość ogorecznik2011
test i nic wiecej

witam Was U mnie nadal cisza, tylko z rana mi jakoś słabo i mnie delikatnie mdli. Dziś zarejestruję się do ginekologa, ciekawe co mi powie?

Gość Kasiullllka
A ja mam taki problem, że nie wiem czy jestem w ciąży ponieważ nie mogę jeszcze tego sprawdzić bo jest jeszcze za wcześnie ( minęło 3dni od stosunku bez zabezpieczenia) a co najlepsze zaczęłam przyjmować zastrzyki . Mam tak zainfekowane zatoki że żadne tabletki nie pomagają. Nie wiem co robić, chcę być zdrowa i wybrać te zastrzyki z drugiej strony jeśli jestem w ciąży to czy nie narażam swojego dziecka?

Gość Kasia22.....
Kasiulla - jeśli rzeczywiście jesteś w ciąży to tak naprawdę przez pierwsze dwa tygodnie dziecku krzywdy nie zrobisz - nawet alkoholem. Ja w ciąży byłam w sylwestra, w urodziny narzeczonego i pod koniec stycznia dowiedziałam sie o ciąży w 7 tyg, więc się nie martw - moje wyniki i dziecka są idealne :). Antybiotyki też przy tak wczesnej ciąży nie powinny zaszkodzić - a predzej niewyleczona choroba.