Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak stosować pyrantelum

jak stosować pyrantelum

Polecane posty

Witam mój dorosły syn kupił dziś pyrantelum 3 tabletki na owsiki ale nie wie jak stosować a ulotka jest mało zrozumiała może ktos miał z tym do czynienia??

Gość nam lekarz kazał
zażyć wszystkie 3 jednorazowo, na czczo.

a po jakim czasie te robale zginą

Gość nam lekarz kazał
dokladnie tego nie wiem, ale musisz zrobić konkretne sprzątanko w domu- wypierz gorąco pościel z łóżka, wyprasuj, to samo z bielizną. Umyj łóżko (ramę), ogólnie dobrze kurze pościeraj, wypierz firany, bo to dziadostwo jest wszędzie. No i oczywiście łazienkę umyj płynem dezynfekującym. Wtedy leczenie ma sens. Aha, najlepiej gdyby wszyscy domownicy przeszli kurację tym lekiem, inaczej, będziecie się wzajemnie zarazać.

Gość z tego co wiem,
to po 2 tygodniach powtarza się kurację u dzieci, a u dorosłych kończy sie na tych 3 tabletkach. Jeżeli dolegliwości nie przejdą, to ponownie do lekarza, być może powtórzy leczenie...

Prawdpodobnie najbezpieczniejszą metodą jest przyjęcie leku 3 razy; pierwszy raz, wtórny raz po 10 dniach i trzeci raz po kolejnych 10 dniach. W ten sposób dajemy bezpieczny margines czasu - unikamy dłuższego odstępu między porcjami niż 2 tygodnie co umożliwiłiby rozwój od jaja do ciężarnej samicy, oraz unikamy krótkiego okresu leczenia poniżej 2 tygodni - który nie oczyściłby naszego otoczenia z żywych jaj.

Gość gość
piszecie ze 3 razy przyjmowac lek w odstepach co 10dni ale ike tabletek przyjmowac 1 czy 3 od razu i za 10 dni znowu 3 i za madtepne 10 ponownie 3 tabl? masa ciala 47kg dorosly

Gość gość
ja mojemu synkowi dałam pyrantelum w zawiesinie i po trzech tygodniach powtórzyłam dawkę. Skutecznie pozbyłam się robali

Gość gość
moj syn ma 11 miesiecy i ma tegorjca jelitowego ile kropelkow zawiesiny pyrantelum mu dac? wspomne ze jeatem w uk i tutrjsi lekarze nie wiedza o co kaman...

Gość gość
Ja pyrantelum podawałam w konsultacji z lekarzem, dlatego nie chciałabym się wypowiadać ile powinno dostać twoje dziecko. Zresztą myśmy mieli jedną dawkę w zawiesinie, a potem drugą za dwa tygodnie.

Gość gość
Wiem, że pyrantelum jest bez recepty, ale ja jednak chciałam się skonsultować i zapytać i inne pasożyty i alergie. Dlatego właśnie nasze leczenie pyrantelum ustalał lekarz.