Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhbn65412

picie wody....

Polecane posty

Gość jhbn65412

niby sie mowi ze przy odchudzaniu nalezy duzo wody pic a mniej jesc a co z tego jak aj wypije szklanke np na raz i caly dzien potem mam brzuch jak balon. wy tez tak macie?

Gość Bardzo uprzejmy podszywacz
No to pij pół szklanki co godzine.

Gość jhbn65412
przykladowo napisalam ze szklanke na raz ogolnie mi chdzi jak wypije to tak sie czuje ciulowo. juz wole zjesc niz pic. chce tylko wiedzic czy ktos tak ma

Nic o sobie nie napisałaś, jak ważysz 40kg to szklanka dla Ciebie jest inną miarą niż dla kogoś 80kg. Co do bebzola to na ogół tak jest na początku "przyjmowania" wody, później się normuje, wypłukuje woda podskórna i jest ok.

Wody nie nalezy pic, tylko jesc!Malymi lyczkami, przezuwac, zeby sie mieszala ze slina.I wtedy oszukasz glod!A jak wypijesz chaustem cala szklanke to nic nie da!

Gość jhbn65412
pierwsze slysze;p prawda to czy nie to zaczne tak robic.. bo wlasnie wypilam szkalnke i mam o 8cm!! wiecej w brzuchu(na wysokosci pepka)

Żłopie nawet litr za jednym podejściem i jakoś problemów nie mam :O

Gość ja wypijam dziennie
ok. 2 litrów wody, nie na szklanki, tylko po kilka łyków w zależności od potrzeby i nigdy żadnego brzucha nie miałam.

Gość jhbn65412
kurde to ja chyba jakas inna jestem...

Szybkie picie wody jest niezdrowe, bo jest szokiem dla zoladka!Dlatego zoladek daje o sobie znac.A przed wypiciem szklanki wody, dobrze jest potrzymac szklanke, przez chwile miedzy dlonmi by przeszla nasza energia, pozniej pic malymi lyczkami przezywajac ze slina.Bez pospiechu!Delektowac sie.To prawda !

trzymaj przy sobie butelkę półlitrową i pij małymi łykami możesz dodać tabsy rozpuszczalne (vit C, multivit, magnez) np. 1/2 na butelkę, czyli 1 tabletka na litr wody (niegazowanej) jeśli jesteś na diecie białkowej to organizm sam się dopomina wody ;)

Gość mojitomaja
ja znow czasami mam wrazenie ze do wody jest cos dodawane bo jak kiedys nie pilam teraz 3 litry Żywca Zdrój to podstawa jak bym sie uzaleznila.. i jaki minus ze wiecej czlowiek wydala wody , czesciej sikam i poce sie bardziej przy upałach. jak zwykle pocilam sie tylko pod pachami to nawet pocilam sie potem udami i łydkami i przystopowalam z tym piciem.

Gość jhbn65412
co do tego pocenia to masz racje tez to zauwazylam ze sie zwieksza przy nadmiernym picu wody.

No jakoś trzeba wydalić wodę nie tylko sikając. Co do energii przesyłanej do szklanki z wodą- pierdolenie jak i tysiąc technik oddychania :O

Gość Amelka2
Przede wszystkim trzeba pic dużo wody, przy dzisiejszych upałach woda jest najważniejsza. Ja sporo piję, co drugi dzień chodzę do [url=http://www.saturn-fitness.pl]klubu fitness i jedna duża butelka schodzi tylko podczas zajęć, druga butelka na resztę dnia także sporo.

Gość gość
Dziwna sprawa, ja w ogole tak nie mam :/ wrecz przeciwnie,po wodzie czuje sie duzo lepiej, a zwłaszcza od kiedy nam w pracy zmontowali dystrybutor bezbutlowy z http://www.aqua-logic.pl/ - mam mnóstwo wody pod dostatkiem, praktycznie nie pije niczego innego.

Gość gość
To może pijesz nieodpowiednią wodę??? Gazowaną, mineralizowaną…z dużą zawartością sody. No ja tak miałam do pewnego czasu, aż poczytałam sobie o wodzie jonizowanej (tu masz np. http://jonizatory.eu/wszystko-o-wodzie/ ) i stwierdziłam, że wszystkie te płyny w plastikowych butelkach to pic na wodę fotomontarz. Może zapoznaj się z tematem wody z jonizatora.

Gość Kimann
Zdecydowanie większość ludzi nie docenia wody i jej wartości zdrowotnych. Po samych wypowiedziach w tym temacie widać, że wiedza na ten temat jest wybrakowana i mała. Skusiłem się na instalację filtrującą w moim domu: https://water-house.pl/filtry-kuchenne-i-lazienkowe/42-filtr-pralkowy.html , znacznie lepiej czuję się po piciu nie więcej niż 1 litra wody dziennie. Zdrowiu trzeba pomagać.

Gość gość
Ale kto wody tyle pije? Podsumowałam to co dziś wypiłam: 1 kawa, 3 herbaty w tym jedna owocowa z syropem Paola i 1 szklanka gazowanej wody.

Gość yankk
Sprawnie jest prowadzony sklep na stronie ozoneo.pl. Kupowałam od nich ozonator, a ostatnio też jonizator do wody. Podstawowe rzeczy – zdrowa woda i oczyszczone zdrowe powietrze, nic więcej nie trzeba, żeby zadbać o swoje zdrowie.

Gość yollka
Zadowolona jestem z kuracji za pomocą wody alkalicznej. Mam do jej zrobienia kupiony system Avatari rekomendowany przez Noma Medica dr Volla. Fajna sprawa, bez wychodzenia z domu mam uzdrowiskową, pełnowartościową wodę o zasadowym, korzystnym dla organizmu pH. Samo zdrowie!

Gość julka33
Woda to życie i trudno z tym dyskutować moim zdaniem. Tylko jeszcze trzeba wiedzieć jaka woda, bo nawet ta butelkowa co jest tak promowana w TV wcale nie jest taka zdrowa. Ja polecam wodę alkaliczną, uzdrowiskową, o wysokiej biowitalności, którą można uzyskać przez aparat Avatari Aqua polecany przez instytut dr Volla ze strony medicavolla.eu. Wraz z nią pozbyłam się większości dolegliwości, w tym problemów ze snem.

Gość gość
Jak już mowa o różnych wodach to wypowiem się, bo od pół roku pije wodę jonizowaną ( z jonizatora, kupiłam sobie swój do domu ze sklepu osmoza) Zaczęłam ją pić ze względu na problemy z cukrem.. niestety w wieku 35 lat dopadła mnie cukrzyca, ale teraz dzięki regularnym piciu wody jonizowanej sytuacja została opanowana i nie muszę brać leków. Poza tym słyszałam wiele dobrego o tej wodzie jako o tej, która oczyszcza organizm – w Internecie jest dużo na ten temat.

Gość gość_Pati
Ja natomiast pije wodę oczyszczona, ma w sobie odpowiednia ilość minerałów i elektrolitów. Pije około 2l dziennie Veroni Hydration, moje samopoczucie się polepszyło.

Gość carolka991
Pić trzeba nawet jak się nie jest na diecie, to chyba oczywiste... Trzeba pić minimum 2,5 l wody. Nie musisz kupować wody w butelce, ja mam dzbanek z filtrem http://dafi.pl/ korzystam z niego codziennie. Woda jest smaczna i czysta.

Gość gość
jakies lobby to wmawia bo chca nas truc. butelka PET uwalnia do wody kilkaset zwiazkow chemicznych szkodliwych dla naszego organizmu- bardzo mieszajacych w hormonach szczególnie!

autorko, myślę, że powinnaś o tym porozmawiać z gastrologiem-enterologiem, Twoja reakcja na picie wody nie jest do końca normalna i może się skończyć odwodnieniem