Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maalina

Od dziś zmieniam nawyki żywieniowe, kto się przyłączy?

Polecane posty

Mam 170 cm wzrostu ok. 60 kg, chciałabym ważyć z 5 kg mniej...jem naprawdę niedużo ;/ nie wiem czy jeść lepiej tylko wtedy kiedy jestem głodna, czy lepiej regularnie? nie chcę diet, bo nei jestem ich zwolenniczką, a też nie cche sobie wszystkiego odmawiać, tylko czadsami też zjeść coś słodkiego czy mniej zdrowego... Jak Wy chudzinki robicie to, że jesteście tak szczupłe? Teraaz zbliza się sesja, więc też nie będę miała za wiele czasu na jakiś sport... A czy duży wpływ ma na to wszysctko co weekendowe imrpezowanie = picie alkoholu? Jak osiagnąć niższą wagę i kilka cm mniej w biodrach? Od dawna piję herbatę zieloną, czerwoną, wodę, nic nie słodzę, sporadycznie jadam białe pieczywo. Będę codziennie wieczór dzieliła się swoim jadłospisem itd Od razu zaznaczam, że na typową dietę nie przechodzę, jedynie wybieram zdrową dietę jako sposób odżywania, MŻ, będę jadła wszystko, ale w rozsądnych ilościach ;) Mam nadzieję, że ktoś do mnie dołaczy :)

Dzisiaj: herbaty zielone, czerwone, woda, kawa bez cukru z chudym mlekiem :) - 2 wafle ryżowe - 2 łyżki sałatki jarzynowe, 3 łyżki greckiej, plus 5 plasterów wędlin - musli (dość dobre, dużo płatków owsianych, ryzowych ) z otrębami i mlekiem 0,5 % - grejpfut - oraz m&ms'y orzeszki, nie wiem dokładnie ile, bo w 3 osoby paczka. Jak wto wygląda?

Gość tak powiem szczerze
chujowo ,że maskra

pod jakim względem? Pytam poważnie i oczekuję takich odpowiedzi, myślę, że to forum może służyć ludziom ;)

Gość tak powiem szczerze
mało i te nieszczęsne m&sy , może lepiej orzechy laskowe albo włoskie na to miejsce ;) są zdrowsze , gdzie zdrowe tłuszcze i nabiał a i jakieś tam chude mleczka poniże 1,5% nie są zdrowe , bo brak im tłuszczu a tym samym brak wit D w organiźmie(a nie tylko jest potzrebna do przyswajania wapnia) po jednym dniu ciężko coś ustalić, mało pijesz osoba dorosła powinna ok 2l dziennie(najlepiej wody mineralnej)

2 wafle ryżowe- ( tylko wafle?) czy to był Twój 1 posiłek ? - 2 łyżki sałatki jarzynowe, 3 łyżki greckiej, plus 5 plasterów wędlin (moim zdaniem stanowczo za mało!) - musli (dość dobre, dużo płatków owsianych, ryzowych ) z otrębami i mlekiem 0,5 %( czy to jest obiad?) - grejpfut( ok ale 1 owoc to za mało) - oraz m&ms'y orzeszki, nie wiem dokładnie ile, bo w 3 osoby paczka. (na noc- to kiepskie połączenie) Masz bardzo słaby zestaw jedzenia na cały dzień, dużo bym zmieniła. Na takim jedzeniu długo nie wytrzymasz i wcale nie schudniesz nie widzę tego wcale- to tylko moja opinia. A gdzie woda? mięso? ryby? Powodzenia!

Wiem, ze m&m'sów nie powinno być, ale jak napisałam, nie będę sobie wszystkie odmawiać i jak gdzieś jestem w towrzystwie to umiarkowanie zjem :) Moim zdaniem mało nie wypiłam 2 kubki herbaty zielonej, 2 czerwonej, kawę i ok. 1 l wody niegazowanej.

Gość tak powiem szczerze
diety beztłuszczowe to mit obejrzyj sobie/poszukaj sobie dokumentalnego filmu "grubsi nie głupsi" to poznasz troche prawdy o żywieniu

mięso było, bo wędlina byłą własnej roboty, dosyć spore kawałki, takie a'la pieczeń i pasztet, więc nie swiństwo. A wody czystej 1 litr wypiłam. I jeszcze 45 minut ćwiczenia fitness i ok. 40 min spacer

widzę, że niestety mój temat nie cieszy się powodzeniem, muszę sama walczyć :)

Gość wafle ryżowe mają wysoki IG
jak nie wierzysz to sobie sprawdź wcale nie odchudzają :P a tak po zatym wagę masz prawidłową , po co chcesz jeszcze zgubić ? jakbyś ważyła 70kg to jeszcze rozumiem a tak?

Bo chcę być chudsza po prostu :) Ja nie powiedziałam, że odchudząją, ale nie mają dużo kalorii, bo ok. 37 jeden, mają błonnik, a przede wszytkim je bardzo lubię :)

dzisiejszy bilans: - musli z otrębami i mlekiem 0,5% - jabłko sałatka grecka + wędliny własnej roboty 4-5 plastry - jabłko - ok. 0,5 l kefiru z otrębami + 2 wafle ryżowe + ekstra malutki kawałek sernika i jakieś 5 paluszków 1-2 landrynki Oczywiscie woda, herabty to tradycyjnie :) I jak?

Gość lubię gingersa
a co mnie interesuje dieta jakiś debilek tak jak twoja autorko , wpylaj dalej styropian ze śmieciowego zboża z wysokim indeksem glikemicznym( na pewno nie masz pojęcia co to jest IG cymbale to teraz już wiesz) , jak chcesz być chudsza to po prostu poćwicz , jak chcesz zgubić tylko z wagi to jesteś strasznym cymbałem, odejmowanie kalorii nic nie załatwi jak sie nie ruszasz , znaczy sie nic dobrego rozpierdolisz sobie metabolizm i nawet przy 1200 będzie cięzko zgubic

Gość piramida żywieniowa jest zła
powinna byc ułożona na nowo wiesz o tym? mam nadzieję ,że dzięki wspólczesnej medycynie i dietetyce(nie łudź się ,że wszystko robi się dla naszego dobra , głownie dla zysku)postąpi selekcja naturalna i zostaną Ci bardziej rozumni(ty do nich niestety nie należysz)

jak jesteście tak mądrzy to doradźcie jak ma być ułożona... niestety na za wiele sportu nie mogę sobie pozwolić, sesja koniec semestru i nie mam na to czasu. zawsze raz w tygodniu fitness w weekend hula hop rower, staram sie wiecej spacerowac, zawsze wybieram schody, zmiast windy itd. We wakacje postaram się cwiczyć.

co zrobić? starsznie chciałabym schudnąć to 5 kg ;/