Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana, mam dosyc diet!

zalamana, mam dosyc diet!

Polecane posty

Gość dffdfdfdfd
ja jem 4-5 razy dziennie i nie podjadam .... a o jedzeniu po 18 duzych porcji zapomnij

Gość ankaakk
Je się tyle ile trzeba, i można pół godziny przed snem jak się wie co się robi. Niejedzenie przez pół doby (tyle da sen plus bardzo wczesna kolacja ) to bardzo prosty sposób na katabolizm mięśni i spowolnienie metabolizmu. A ona i tak galopującego go nie ma...

Gość takolka
nie jedz ciezkich rzeczy na noc, lepiej rano zjedz rybe wedzana a wieczorem jaja, zacznij jesc polowe tego co jesz.... mowisz ze to dieta ale jesz naprawde duzo a jakie masz BMI?

Gość takolka
jogurty light owocowe maja duzo wegli - wyklucz je , lepiej naturalny z owocami( moga byc mrozone)

Gość takolka
jesz 20 min przed treningiem? Podziwiam...

Gość ankaakk
Kobieto, jaką połowę? Ona już nie chudnie bo je ZA MAŁO!!! poczytaj zanim zaczniesz ludziom wodę z mózgu robić: http://www.sfd.pl/_Jem_mniej_ni%C5%BC_x_kcal_i_nie_chudn%C4%99_-t428510.html "Osoby praktykujące diety głodówkowe najczęściej spożywają dużo mniej niż wynosi ich zapotrzebowanie, mieszcząc kalorie w nie wielkiej ilości posiłków. Naszemu organizmowi tylko jedna myśl przychodzi w takich momentach - PRZEŻYĆ!. I świetnie sobie w tym radzi. Wszystko funkcjonuje za sprawą metabolizmu - tempa przemian biochemicznych a największa rolę odgrywają tutaj hormony, enzymy. Przemiany zachodzące w organizmie ulegają mocnemu spowolnieniu. Po krótce, skutkiem tego jest mocne obniżenie wykorzystywanej ilości kalorii przez organizm. Drastycznie wzrasta stężenie hormonów odpowiedzialnych za gromadzenie zapasów w tkance tłuszczowej. Wzrasta stężenie enzymów wspomagających procesy odkładania się tłuszczu. Jak więc widać wszystko staje naprzeciw Twoim założeniom. Jest to niezdrowe i nierozsądne podejście do odchudzania. " http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie%2C_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html 6. Mam dietę 800, 1000, 1200 kcal ćwiczę codziennie po dwie godziny i nie chudnę; Nasz organizm przez wieki został ukształtowany na okresach głodu i ciężkiej pracy, a nie takiej ilości jedzenia do jakiej teraz mamy dostęp i relaksującego machania nogami . W związku z czym wytworzył masę systemów obronnych i dostosowawczych. W/g niektórych badan potrafimy zmniejszyć swój metabolizm nawet o 45% w stosunku do "rzeczywistego" i dalej zupełnie dobrze funkcjonować. Kombinacja ćwiczeń aerobowych i niskokalorycznej diety jest w tym temacie chyba najgorsza. Słowem, hipotetyczna dziewczyna o wzroście 170cm ćwicząca 3x w tygodniu po godzinie i do tego prowadząca średnio -aktywny tryb życia powinna spalać ok 1800kcal dziennie ale "dzięki" drastycznemu obcięciu kalorii może wykonywać dalej wszystkie te czynności spożywając 1000kcal.

Gość sdftgyhujikoasdrftyu
to jest diet? najlepiej to trz male porcje ciagu dnia i gimnastyka-niestety jk sie chce schudnac to trzeba cierpiec glowa do gory - przez dwa tygodnie http://www.youtube.com/watch?v=4ALTu4dVbTQ

Gość takolka
Chodzilo mi o te 0,5kg wazyw, wyluzuj.. Autorko idz do dietetyka i zbadaj tarzyce, moze tam lezy problem.

Gość ankaakk
sdftgyhujikoasdrftyu, tak to jest dieta, w której już jest ZA MAŁO kcal i są złe proporcje składników odżywczych. Dalsze ich ograniczenie 10 razy bardziej pogorszy sprawę.

Gość mi się też wydaje że za duzo
co za bzdura, nie może schudnąć pomomo ćwiczeń bo za mało je? weź przestań, przeczytałaś coś i rozpleniasz na forum. SKąd wiesz, ze ten, kto to napisął miał rację? czemu tak ślepo ufasz? To chyba logioczne, ze tyje się od jedzenia a nie od niejedzenia

Gość ankaakk
Naucz się czytać ze zrozumieniem (choćby to co zacytowałam 2 wypowiedzi wyżej), naucz się podstaw funkcjonowania organizmu i dopiero się odzywaj. Proszę, więcej lektury dla Ciebie: Gwałtowne odcięcie kalorii to jedna z najgorszych i najmniej skutecznych form odchudzania. Co prawda, możemy zaobserwować spadek wagi naszego ciała,ale w rzeczywistości poziom tłuszczu jest nie tylko ten sam co przed "kuracją"-może być nawet wyższy!Zdziwiona? Kalorie to żrodło energii dla naszego organizmu.Skoro organizm ich nie otrzymuje, znacznie zmniejsza sie ilość energii.A skoro mamy mało energii to po co ją jeszcze marnować? Diety głodówkowe wyzwalają określone reakcje, które zwalniają metabolizm oraz zwiększają podatność organizmu na tycie.W odpowiedzi na gwałtowną redukcje energii organizm zaczyna "kombinować".Zmniejsza sie spalanie w motochondriach, stad uczucie chłodu oraz bardzo niskie ciśnienie krwi. Organizm zostaje wprowadzony w stan alarmowy- skoro nie dostaje energii niezbędnej do funkcjonowania-spowalnia spalanie tej nielicznej ilości pokarmu który dostaje,dłużej przetrzymuje go w jelitach, stara sie jak najlepiej wykorzystać to co dostał. A skoro nie ma pewności czy jutro wogóle dostanie jakieś "paliwo" trzeba zgromadzić jak najwięcej na gorsze czasy- niewykorzystana całość zostaje przetransportowana do tkanki tłuszczowej. Najgorsze jednak przychodzi po zakończeniu kuracji.Organizm jeszcze przez długi czas pamieta o trudnym,ubogim w energie okresie- dlatego ciagle pracuje na "zwolnionych obrotach" i dokładnie zbiera wszystko co może zostac wykorzystane jako paliwo w przyszłości- wszystko wędruje do tkanki tłuszczowej.Proces ten nazywa sie EFEKTEM JO-JO. Ale przecież chudniemy- co gubimy skoro nie tłuszcz? Odpowiedż jest prosta- skoro tłuszcz stanowi żródło energii zapasowej, organizm spala mniej ważne dla niego narządy- nasze mięśnie.Co gorsza- w miejsce spalonych mięśni składany jest tłuszcz, co sprawia że wyglądamy...strasznie! W tym momencie rzeczywiście możemy zaobserwować spadek wagi, w końcu mięśnie też ważą.Dla wielu kobiet najważniejszym wyznacznikiem jest waga-nie jest ważne czy te 5 straconych kilogramów to tłuszcz czy mięśnie.Ważne że jesteśmy lżejsi. Niestety strata mięśni pociąga za sobą coś jeszcze gorszego!Zarówno pokarm, jak i tkanka tłuszczowa jest spalana w mitochondriach-naszych osobistych "piecach".Niestety-mitochondria wystepują w mięśniach.W momencie w którym znaczna ich część została spalona-następuje szok- nie mamy w czym zmieniać tłuszczy w energie,przemiana materii zostaje jeszcze bardziej spowolniona! Skoro tłuszcze są spalane w mięśniach, po których został już tylko mały ślad, zaczynają one wędrówke w krwioobiegu. Nie mogąc znaleść sobie odpowiedniej ilości "piecyków"- zostają jedynie lekko nadpalone. A wędrujące nadpalone komórki tłuszczowe-tzw. kwaśne ciała ketonowe- są przyczyna tragedii- zakwaszają krew,utrudniają prace licznym enzymom, wplywają na prace mózgu i układu nerwowego- zaczynają sie bóle, zawroty głowy, sajemy sie nerwowi i bardzo czesto pojawia sie depresja. Wyniszczenie organizmu- i co dalej? Powstała sytuacja jest grożna dla naszego zdrowia-wtedy nadchodzi czas na interwencje mózgu.Poprzez wydzielania najróżniejszych substancji pobudza nasze zmysły, powoduje iż widok i zapach jedzenia będzie nie do zniesienia. Wydzielana jest duża ilość różnych substancji pobudzających nasz apetyt na cukry- Neuropeptyd Y oraz na tłuszcze-Galanina. Wszystko jest gotowe do totalnej klęski -efektu JOJO, który jest już nie do uniknięcia. Co gorsza- każda, dosłownie nawet najmniejsza porcja pokarmu zostanie zgromadzona w postaci tłuszczu-organizm mimo iż po pewnym okresie wróci do normy, ale jeszcze długo będzie pamiętał co go spotkało. http://www.sfd.pl/Diety_g%C5%82od%C3%B3wkowe__ca%C5%82a_prawda_o_nich.-t60467.html

moze dojdzmy do jakiejs wspolnej wersji, bo teraz to juz jestem gorzej niz zalamana.. jezeli nie chudne na tym co teraz jem, to co sie stanie kiedy zaczne jesc wiecej - tak jak mi radzicie? czy w koncu za duzo?? jak powinno wygladac moje sniadanie, obiad, kolacja + 2 przekaski uwzgledniajac to, ze codziennie rano biegam 40 minut i 3/4 razy trenuje na silowni+40minut marszu z obciazeniem?? moze tak dojdziemy do porozumienia :) spokojnie, nie kloccie sie, zawsze mozna sie czegos ciekawego dowiedziec od siebie nawzajem

nie zgadzam sie z tobą a jakies artykuliki jkakiś tam ludzi nie sa dla mnie żadnymi autorytetami. Autorka chyab nie pracuje fizycznie na roli przez 16 h na dobę żeby jadac tyle, ile jada :-O Ty jestes przekonana do tego, ze trzeba jeść, a ja do tego, ze żeby schudnąc trzeba jeśc mniej, zresztą stosuję się do zaleceń Tombaka, który jada 2 razy dziennie i wyjasnia dlaczego organizm więcej nie potrzebuje i jego słowa do mnie przemawiają, pomomo tego, ze nie wierzę bezmyślnie we wszystko o czym pisze to jednak w sprawach zywieniowych ma rację, stosuje się do jego zasad i wszystko jest ok.

tak szczerze mowiac, to w moim przypadku chyba bedzie to NIEMOZLIWE, zeby jesc 2 razy dziennie. Osobiscie jestem jednak przekonana do tego, zeby jesc czesciej, ale mniej (co niestety mi nie wychodzi), dlatego wlasnie potrzebuje wsparcia przy ukladaniu diety..

tak szczerze mowiac, to w moim przypadku chyba bedzie to NIEMOZLIWE, zeby jesc 2 razy dziennie. Osobiscie jestem jednak przekonana do tego, zeby jesc czesciej, ale mniej (co niestety mi nie wychodzi), dlatego wlasnie potrzebuje wsparcia przy ukladaniu diety..

Tyle, co jada Autorka w jeden dzień mi starczy na 3 dni, a nie jestem na mega diecie odchudzającej (wymarzyłam sobie 2 kg mniej), po prostu tyle bym nie wcisneła w siebie choćbym nie wiem jak chciała. Dodam, ze codziennie biegam anstepperze 60minut +gimnastyka Autroko, a może napisza najważniejsze _ ile wazysz i wzrost

czy mogloby to wygladac np tak: dzien bez treningu: PRZED SNIADANIE: banan (co innego jak nie banan? po jablku robi mi sie slabo..) bieg 40 min SNIADANIE: owsianka/omlet/?? II SNIADANIE jogurt owocowy+otreby OBIAD kurczak+warzywa+kasza PODWIECZOREK owoc KOLACJA kanapka? mieso? jajko? warzywa? bardzo prosze o sugestie co do ilosci..

Gość ankaakk
A co jest dla ciebie autorytetem jak nie ludzie, którzy w temacie siedzą i którzy "artykuliki" opierają na gruntownej wiedzy teoretycznej i praktycznej? To, że Ty w Twoim małym móżdżku nie potrafisz pojąć tak prostej zależności jak pociągający za sobą tycie zwolniony metabolizm na zbyt małej podaży kcal to naprawdę tylko twój problem. Trzeba może się było w szkole bardziej na lekcjach biologii przykładać...

Gość ryba piaskowa
Załamana chcesz rady? POCZYTAJ to cholerne sfd. tu nie ma sprzecznych opinii jest tylko jedna prawidłowa to co ja i ankaa Ci radzimy. Jesz za mało i nie do konca tak jak powinnaś. Chodzi o rozkład białek, tłuszczy i węgli. Twój wybór.

Gość ankaakk
zalamana, mam dosyc diet, to ma wyglądać tak: http://www.sfd.pl/PRZYK%C5%81ADOWY_JAD%C5%81OSPIS_DLA_KOBIETY_OD_PODSTAW.-t493530.html Ułożone PO WYLICZENIU zapotrzebowania i proporcji składników odżywczych dla Ciebie.

pisalam na poczatku: "w wakacje zeszlego roku przy wzroscie 170, po wielu dietach wazylam 60kg, w marcu tego roku zauwalylam, ze moja waga pokazuje: 67kg !!! " co zrobic zeby skurczyc zoladek?

ja nie mówię że Ty masz jadać 2 x dziennie, tylko pisze że taki sposób żywienia wcale nie jest zły i tragiczny, bo to zalezy od organizmu, każdy jest inny. Alergicznie więc reaguję na puste i bezrefleksyjne paplanie o tym, co się kiedyś przeczytało i uważa się za jedyniue słuszne i nieznoszące sprzeciwu :-O mój organizm na Twoje diecie chyba by pękł z przejedzenia. Oczywiście wybór nalezy do Ciebie, Ty znasz swój organizm i wiesz, co będzie dla cIEBIE LEPSZE. Napisz proszę jaki jadasz ten jog.nat., że ma tak mało kcal

Gość ankaakk
ryba piaskowa, amen! :)

a to nie za duzo???

Gość ankaakk
Jak wyliczysz swoje zapotrzebowanie i odejmiesz 300 kcal to będzie ile trzeba (za dużo to więcej niż zapotrzebowanie). A jak potem policzysz poczszczególne składniki to będzie dodatkowo jak trzeba, czyli prosta droga do sukcesu :)

Gość ryba piaskowa
ja nie jadam jogurtu bo jogurt to syf, same wegle zero białka, przetworzone na maksa, o owocowych nie wspominam. po kiego grzyba kurczyc zoładek.kobieto Ty masz 170 wzrostu powinnas jesc około 1800 -1700 kcal jesli trenujesz. Powinnas zjadac mnien wiecej 1,5, -2 gramy białaka na kg ciała. To nie rzezczy wziete z sufitu - schudłam, wiem

na skurczenie żołądka najlepsza dieta płynna przez np.3 dni czy ile tam będziesz chciała. dziewczyny - to wytłumaczcie mi prosze na jakiej zasadzie ja jeszcze zyję wg Was? Jeśli mi do przezycia wystarcza np. picie koktajli ze zmiksowanych grejp. i innych owoców.na śn. ob i kolację? moge tak przez 3-4 dni bez problemu. czasem myślę, ze jem za mało, że nawet nie wyrabiam się w 1000kcal, ale jak to zrobić, zeby jeść więcej kiedy organizm tego nie chce (po prostu nie daję rady zjeść więcej). Jak to się ma do Waszych teorii, ze np. powinnam jeść 2000kcal

ja też mogę powklejać artykuły i książki broniące mojej tezy i moich słów, tylko po co? nie zalezy mi na wygraniu z Wami ani na licytacji kto ma rację. Ja wiem, ze Wasze myslenie odnosnie mojego organizmu jest błędne, bo co Wy mozecie wiedzieć czego mój organizm potzrebuje?

Gość ankaakk
Na tej zasadzie żyjesz, mówiłam: czytać ze zrozumieniem: Nasz organizm przez wieki został ukształtowany na okresach głodu i ciężkiej pracy, a nie takiej ilości jedzenia do jakiej teraz mamy dostęp i relaksującego machania nogami . W związku z czym wytworzył masę systemów obronnych i dostosowawczych. W/g niektórych badan potrafimy zmniejszyć swój metabolizm nawet o 45% w stosunku do "rzeczywistego" i dalej zupełnie dobrze funkcjonować. Kombinacja ćwiczeń aerobowych i niskokalorycznej diety jest w tym temacie chyba najgorsza. Słowem, hipotetyczna dziewczyna o wzroście 170cm ćwicząca 3x w tygodniu po godzinie i do tego prowadząca średnio -aktywny tryb życia powinna spalać ok 1800kcal dziennie ale "dzięki" drastycznemu obcięciu kalorii może wykonywać dalej wszystkie te czynności spożywając 1000kcal. Jakich niedoborów się przy okazji ponabawiałaś to się okaże za kilka lat...

i te suche wyliczenia, plusy, minusy :-O ludzie!!!! Przeciez każdy jest inny jak można wierzyć w takie brednie :-O