Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana, mam dosyc diet!

zalamana, mam dosyc diet!

Polecane posty

Gość ankaakk
Dziewczyno, Ty nie masz bladego pojęcia jak Twój organizm działa! Robisz mu krzywdę i jeszcze chcesz, żeby inni szli w Twoje ślady... Smutne...

Gość ryba piaskowa
ale tu nie chodzi o Ciebie tylko o autorke. Moze jestes jakims cudakiem zyjacym z powietrza albo niedozywiona kobieta która gdyby zaczeła jesc na normalnym zapotrzebowaniu kalorycznympoprostu by utyła. nie wiem. autorka opisała swoje problemy, zmniejszenie jedzenia,mała ilosc kalorii, deficyty tłuszczu nie sprawiły ze schudła. wrecz przeciwnie. ja radze tak a nie inaczej bodziewczynba zasługuje na to zeby sie odchudzic zdrow nie miec problemów hormonalnych, zredukowac tłuszcz a nie mięsnie. ot tyle

Gość ankaakk
Każdy jest inny, dlatego każdy musi zrobić wyliczenia dla siebie i dlatego wyliczenia biorą pod uwagę masę czynników, a nie jak ty tylko widzimisię.

Gość mi się też wydaje że za duzo
nie sądzę, już wiele lat tak żyję i od urodzenia jadam tyle ile mój organizm wymaga i czego się domaga, jadam rzeczy urozmaicone a nie wpycham w siebie wszystko , nawet czego nie lubię, byle tylko pożreć 2000kcal :-O nie udawaj żeź taka mądra, bo pzreczytałaś jakiś tam artykulik, czasem warto też pomysleć. dobranoc!

tak, robię mu krzywdę bo nie wpierniczam 2000kcla w przetworzonym na maksa, chemicznym dzisiejszym pożywieniu :-O ładujcioe dalej w siebie tyle żarcia i zobaczymy, kto będzie w przyszłości bardziej zadowolony. radę wam czasem jeszcze trochę pomyśleć, bo czytać artykułu bezmyślnie już umiecie, teraz tylko trochę pomyś,leć po swojemu to nie boli :-D

Polecam dietę Kopenhaską plus ćwieczenia (np bieganie). Wiem, że zdania na temat tej diety są podzielone, ale mi pomogła:)

anka czyżby nadmiar żarcia i chemia w nim zawarta zalała Ci mózg, że tak atakujesz chamsko?

Gość tak powiem szczerze
chrupekdupek masz zajebisty nick , :D znajdziesz coś dla siebie

Gość ankaakk
Szlak mnie zaraz trafi. Ty masz tak rozwaloną przemianę materii, że i na 500 kcal nie schudniesz. U mnie metabolizm jest normalny, zdrowy i na pełnych obrotach, pięknie schudłam jedząc 1800-1900 kcal. Jak wg każdy organizm jest inny to się do cholery nie wchrzaniaj w ten wątek, bo nie można dawać rad uniwersalnych jak się w uniwersalność czegoś nie wierzy!

Gość wqewqeq
mi się też wydaje że za duzo- czy ty dziecko czytałaś kiedykolwiek coś mądrego o odchudzaniu? Bo wypisujesz takie bzdury że az głowa boli.... :(

Gość ryba piaskowa
ankaak zluzujmy bo szkoda naszej wiedzy chyba i zaangazowania :) na siłe nie przekonasz. ty wiesz, ja wiem, a ktos byc moze dojdzie metodami prób i błedów ze cos jest nie halo.Autorko jeśli jeszcze zagladasz tu daj sobie szanse. Posłuchaj mnie i anki. Wygrasz na tym. Siebie, sylwetke i zdrowie.

Gość wqewqeq
najważniejszy jest ujemny bilans kaloryczny. musi byc delikatnie ujemny, najlepiej ok. 15-20 %% poniżej zapotrzebowania energetycznego. Ale jak nie znasz swojego zapotrzebowania ani nie potrelisz liczyc kalorii, to nigdy ci się nie uda bo nie będziesz iwedziała ile jesc. Najważnijsze jest ile, a nie co.

Gość Abrahammmmmmm
Your basal metabolic rate is 31270 calories per day. Your total energy requirements are 40651 calories per day. :-IO what a fuck?

Gość Abrahammmmmmm
31 tyś kcal?????????????????????????????

Gość wqewqeq
bo tam sa cale, trzeba by przeliczyc na cm i kg... Ale w aktywnosci- very active

Gość zalamana, mam dosyc diet!
sluchajcie, ale pomijajac diete - poki co musze chyba zajac sie zmniejszeniem zoladka i rozruszaniem metabolizmu to co, probowac jakas diete oczyszczajaca - typu koktajle albo same jablka przez 2-3 dni?? i jak rozruszac metabolizm?? blonnik??

Gość z taka dieta
raczej nie schudniesz. kobieto jaki Ty masz zoladek ze tyle miescisz? myslisz ze jak jesz warzywa to schudniesz? stanowczo za duzo o 2-3 posilki. w tym tyg zrezygnuj z 1.. w nastepnym juz z 2, zeby zostaly Ci ze 3 posilki + mala przekaska np.owoc

Gość wqewqeq
i jak rozruszac metabolizm?? blonnik?? jedzeniem! Zadnych diet, są złe, trzeba dostarczac i węgli, i cukrów i tłuszczy. Inaczej spalanie tez nie odbywa sie jak powinno.

Gość wqewqeq
autorko, tu dowiesz sie samych głupot z tego co widze, poszukaj może specjalistycznego forum, tu pisza dzieciaki co nie mają żadnego pojęcia o odchudzaniu i będą dawac ci same antyporady...

Gość ankaakk
zalamana, mam dosyc diet!, nic masz nie zmniejszać, masz normalny zdrowy żołądek! To te co się jabłkiem najadają mają pokurczone! Metabolizm rozruszasz : - zwiększając ilość kcal na podstwie zapotrzebowania - zwiększając ilość białka w diecie - dodając zdrowe tłuszcze - zmieniając trening (dodając interwały, zmieniając intensywność aerobów i siłowych) TYLKO I WYŁĄCZNIE. Głodówki, "oczyszczania" i inne podobne głupoty jeszcze bardziej przemianę materii Ci rozwalą. Jak o to Ci chodzi to wolna droga....

Przedewszytkim!!! Nie jedz nic smarzonego NIC! I zadnego cukru.! Moim zdaniem jesz za duzo i za czesto z tego co piszesz mniejwiecej co 2 godziny.. Jak ja aie odchudzalam to jadlam tylko warzywa swierze lub gotowane, owoce, gotowane jajka, tune z wody, i popkorn bez masla.. Codziennie robilam brzuszki i przysiady okolo 20 min i przez 4 miesiace schudlam 11 kg Postaraj sie nie jesc smarzonego i nic pO 18! No i oczywiscie duzo wody!

Gość ankaakk
Błonnik jest na trawienie (wystarczy zwiększyć ilość warzyw), a trawienie to nie jest to samo co metabolizm przecież.

Gość wqewqeq
obliczyłam dla osoby o twoich wymiarach i aktywnosci w wieku 20 lat, że powinnaś spożywac ok. 2607 kcal dziennie. A jesz chyba niecałą połowę. Dlatego nie chudniesz, rozwaliłaś sobie metabolizm. Nie powinnas schodzic poniżej 1800 kcal, nigdy. Drugie co się liczy- to częste jedzenie żeby dodatkowo rozruszac org.- 5-6 razy, ale nie co godzinę, to za często, jak 5 razy- to co 3 godziny, jak 6- to co dwie, i najlepiej o stałych porach.

Gość 2600?????????????
czy ty jesteś normalna????? po co dziewczynie mieszacie w głowqie :-O zresztą skoro w to wiezry to znaczy że jest mocna ograniczona :-O dieta to dieta i na 2600kcal to chyba ona chce przytyć solidnie a nie schudnąć :-O nie mieszajcie jej w głwioe idiotki od 7 boleści. Autorko to są jakieś maniaczki, piernicza o jakiś interwałacch itp. a Ty przecież nie chcesz byc mięśniarą z siłowni jak one tylko chcesz schudnąć, a to różnica. W życiu nie jedz 2600kcal :-O

Gość do załamana, mam dosyć diet
Dziewczyno, ja się wcale nie dziwie żę ty nie możesz schudnąć jak pochłaniasz takie ilości jedzenia!!! Poza tym w twojej diecie brakuje podstawowych składników odżywczych! Jak potrzebujesz dobrej rady zapraszam na na gg 332 729 66 pozdrawiam

Gość manuelka12345
Jak dla mnie to troszkę za duzo wcinasz....jajecznica z 3 jajek na sniadanie, ogórek, pomidor, papryka???

Gość madziara123456789
ludzie myślą że jak jedzą same warzywa i jajka (zasługa idiotycznej diety dukana) to myślą że to nie tuczy. A to duży błąd! Wszystko jest dla ludzi ale w odpowiednich ilościach.

Gość jjjjjjjjjjjkkkkkk
jak dla mnie to jesz za mało...kiedyś robiłam tak jak ty i waga cały czas stała .W końcu trafiłam na stronę www.sfd.pl poczytałam trochę i ułożyłam dietę od nowa. Zaczęłam więcej jeść i waga ruszyła w dół. Dziewczyny które radzą Ci więcej jeść dobrze mówią:)