Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetttaaaa

NIE MAM POMYSŁU NA JAKIE STUDIA ISC BO NIE MAM ZAINTERESOWAN

Polecane posty

Gość anetttaaaa

- z przedmiotów ścisłych jestem dobra - z humanistycznych przedmiotów jestem dobra - jezyki obce tez mi ida dobrze, oprócz tych w szkole mam 2 certyfikaty ze szkół jezykowych - czerwony pasek na swiadectwie Ale ani w liceum ani teraz nie mam pomysłu na siebie. Moja rodzina mówi,żebym poszła na studia, bo szkoda by było gdybym nie poszła, miałam zawsze dobre oceny. No i moge zamieszkac w innym miescie, nie mam problemów finansowych. Na maturze zdawałam podstawowe : polski, angielski, matme, a rozszerzony wos. Z tego co tak pobieznie odpowiedzi w internecie z matmy sprawdzałam, to powinnam ja zdac na jakies 80%, angielski 90%, polski ciezko ocenic , ale jakies 80% i wos to tak moze tez cos koło 80%. Co byscie doradzili?

Gość a co lubisz w życiu najbardzie
j robić? co Ci sprawia przyjemność?? szkoda byłoby iść na studia tylko dla samego studiowania...

Gość skoro sie tak dobrze uczysz
to idź na studia medyczne, może farmacja? Sa to najbardziej przyszłościowe zawody. Żadna pedagogika czy zarządzanie, chyba że chcesz być pozniej bezrobotna :o

a nie doczytałam jakie przedmioty zdawalas na maturze... Wiec medycyna odpada

Gość oj oj słabo jednak myślisz
a moim zdaniem inteligencją nie grzeszysz skoro będąc dobrą uczennicą wybrałaś takie przedmioty i to na podstawie. gdybyś zdawała rozszerzoną matmę i fizykę np to miałabyś szansę dostać się na informatykę - przejrzyj oferty pracy, 8/10 szukają informatyków!! (nie mówię o tworzeniu stron internetowych :D)

Gość anetttaaaa
pedagogika odpada, nie mam podejscia do dzieci i młodziezy:) co lubię? Lubię czytac książki kryminały, buszować po internecie, jezdzic rowerkiem i zgłębiać zagadnienia związane z kosmetologią:) Ale to takie prozaiczne rzeczy, żadne jakies pasje:( Lubię też matmę, ale nie odwazyłam się zmienic deklaracji na poziom rozszerzony, chociaz nauczycielka mówiła,że dałabym sobie radę, to jakos no odwagi brak

Gość anetttaaaa
Ja po prostu nie wiem, jaką branżę wybrac,żeby móc się rozwinąć. mogłabym po studiach jakaś działalnosc gospodarcza otworzyc( tak mi doradza tata), ale nie mam niestety na nia pomysłu.

to może na prawo?

Gość anetttaaaa
o na prawo i lewo to ja daje dupci :)

Gość anetttaaaa
oj podszywie daj spokoj:) nie zdawałąm dodatkowo historii:) sam wos:)

Gość oj oj słabo jednak myślisz
z podstawową maturą to nie masz raczej w czym wybierać, no chyba że z tłumokami z prywatnej uczelni

Gość anetttaaaa
zdawałam 1 przedmiot rozszerzony:) ech, widze, ze na kafe jak zwykle złosliwosc króluje.

Gość anetttaaaa
ja tylko zapytałam:) bo mam problem, jak odkryc swoje zainteresowania:)

moja koleżanka też zdawała wos i studiuje prawo :)

Hej, to chyba bez sensu isc na studia na sile tylko po to zeby isc... ja tez niemam zainteresowań i mam dobre oceny a nie idę na studia bo niechce poprostu robic czegos na siłe a pozatym to teraz po studiach tez niema pracy a jakbym miala po studiach pracowac w sklepie to juz wole tych studiow nie miec, No ale jesli chodzi o ciebie to juz twoj wybór... powodzenia:)

Gość może pójdziesz na filologię
skoro masz talent do języków? Mogłabyś zosać tłumaczem, to moje marzenie, ale niestety jestem antytalent językowy. :(

Gość anetttaaaa
tylko wos zdawała??? to ja musze jeszcze dokładnie na uczelniach poczytac co punktują:)

tak, z tym że ona zaocznie studiuje

Gość anetttaaaa
myslalam o fiologii włoskiej, ale nie wiem czy to dobry pomysł, musze wszystko przemyslec jeszcze raz:)

Gość lajla617
Byłam w takiej samej sytuacji, nie miałam zadnych zainteresowan tylko ze byłam po technikum ekonomicznym wiec studiuje teraz ekonomie. Gdyby nie to technikum to pewnie wybrałabym inne studia, ale tez nie mam zadnych specjalnych zainteresowan;/

Gość noż kurna.................
no to idź na kosmetologię albo bibliotekoznastwo, a moze turystykę?

Gość benter
Po wosie pierwsze co przychodzi mi do głowy to administracja. Wiem, że na Krakowskim Apeironie są ciekawe specjalizacje na tym kierunku. Najlepiej przyjrzyj sobie jakie w ogóle są kierunki i może coś Ci wpadnie w oko.

Gość po co studia
technik grabarz - fascynujące nie :classic_cool:

Gość pupini
Skoro jesteś również umysłem ścisłym to idź na jakaś polibudę. Inżynierów potrzeba :) Tutaj znajdziesz szczegółowe opisy kierunków studiów http://www.kierunki.net/

Gość gość
ja polecam zdecydowanie nowe media, to teraz jest mega rozwojowe i powiem Ci, ze coraz więcej osób w to idzie, potrzeba specjalistów w tej dziedzinie. Zresztą zawsze pasjonowałam się zbliżoną tematyką, a jeśli Ty nie, to może spróbuj w tym kierunku swoich sił. Nie masz nic do stracenia, a wybierzesz coś, co ma przyszłość. Ja tu ide: http://www.wf.ignatianum.eu/o-instytucie-filozofii

Gość gość
A co ta za różnica, czy ktoś ukończył studia na uczelni państwowej, czy prywatnej ? Jak ktoś ukończył kiepski kierunek, to nawet po najlepszej uczelni w kraju, nie będzie miał roboty w zawodzie związanym z kierunkiem studiów. Nazywacie ludzi tłumokami, a sami nimi jesteście, nie znając takich podstawowych informacji.

Gość gość
Teraz nie chodzi o to, żeby skończyć państwową uczelnię, tylko kierunek, po którym się znajdzie pracę. Pracodawcy teraz już nie patrzą prywatna/państwowa, tylko czy im pracownik przyniesie profity. Może zobacz na ofertę tej szkoły www.gwsh.gda.pl jest dużo kierunków związanych z takim praktycznym funkcjonowaniem na rynku pracy.

Gość gość
polecam lingwistykę albo dermatologię ;-)