Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOKOSZANEK

CZY NA SWYCH ŚLUBACH BĘDZIECIE MIAŁY/MIAŁYŚCIE BŁOGOSŁAWIEŃSTWO ?

Polecane posty

Gość KOKOSZANEK

OPISZCIE PROSZĘ

Gość błogoslawieństwa nie było
uffffffffffffffffffffff idiotyzm, gdy rodziny średnio pobożne odstawiają cyrki z błogoslawinami tylko dlatego, że "taki zwyczaj" i "ładnie na kamerze wygląda"

tak, bedę mieć, to taka tradycja:)

Gość WDRFFE
up

Gość Zamiast
Miałam symboliczne. Moi i rodzice męża u mnie w domu. Kamerzysty nie było ani na błogosławieństwie ani wcale;-)v

Gość Panna mloda 2011 rok
Blogoslawienstwo bylo. Nasze mamy sa bardzo wierzące i dla nich to bylo ważne. Ojcowie zrobili to bo musieli. Mamy powiedzialy nam kilka milych slow, a ojcowie tylko zrobili od niechcenia znak krzyza. W jakis sposob to przezywali, ale nie chcialam zeby to bylo nagrane. W ogole nic nie mam nagranego z domu. Ani ubierania, ani blogoslawienstwa. Nawet przyjazdu meza po mnie wszystko zaczyna sie w kosciele.

tą rośliną nie robi sie znaku krzyża świętego :) Takie katoliczki z tych waszych mam jak ze świni piękne zwierzę :D

Gość a co autorko masz na myśli
chciałaś wywołać kłótnię czy wypada czy warto czy nie warto ,czy bardziej wierzący czy mniej ?! Nie na miejscu pytanie ...błogosławieństwo było dla mnie czymś tak oczywistym i osobistym ,ze nie potrafie ci nawet tego opisac . Nie było żadnej kamery,gapiów nikogo w pokoju 6 osób rodzice i my I co ty na to ?! Pobłogosławili nas swoimi słowami na nową drogę ,ktoś ich kiedyś tez pobłogosławił i ja swoje też będę błogosławić ... a ty jak chcesz to nawet na youtube wystaw swoje ... aa i żeby nie było jestem wierząca i praktykująca .🖐️

Gość regres o jakiej
ty roślinie piszesz, wtf ??? Wkurza mnie takie gadanie, że cyrk i że dla kamery, a powiedzcie co was to obchodzi?? każdy robi jak uważa. U nas było błogosławieństwo, bo jesteśmy wierzący, w końcu ślub kościeny bierzemy, dla naszych rodziców to było ważne. I byliśmy obecni przy tym tylko my i rodzice.

Gość .,mkl;l/.';;l
nie chcę wywołac zadnej kłótni - chciałam się zorientowac jak to w polsce wygląda

Gość jjaaaaa
regres pisze o kawałku merty jakiej używa się w niektórych rejonach kraju do błogosławieństwa ;) co do znaku krzyża słyszałam że nie powinno się tego robić ale ja tylko piszę co słyszałam. I regres jak zwykle musi kompleksy poleczyć udając że nie interesuje go życie innych :P

Gość ERYWY
TO SIUENAZYWA MIRT TA ROŚLINA