Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małaksiężniczkazbajki

pytanie dotyczące tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

proszę o poważną i szybką odpowiedź. jeszcze nigdy tego nie brałąm, a gum nie mogę używać. w ten weekend po długim czasie bede widziała się z moim chłopakiem(widujemy się nieregularnie) i chciałabym sobie je kupić. (musze zabezpieczyć, tym bardzij że mi przypadają dni płodne),ale dowiedziałam się, że trzeba pierwszą wziąć w pierwszy dzień okresu? to prawda? czy są jakeiś inne? jak nie, to co mam zrobić> jaką mogę wybrać metodę antykoncepcji? proszę pomóżcie, mam 2 dni, później wyjeżdżam!!!

Pierwszą tabletkę bierze się pierwszego dnia krwawienia, inaczej nie będzie działała. Z innych metod, globulki, kremy plemnikobójcze, ale nie radziłabym stosować jako jednej metody antykoncepcji, bez prezerwatywy.

Gość salianka
Nie dostaniesz tabletek na piękne oczy - one sa tyko na receptę od gina.jak do niego pójdziesz,to on ci najlepiej wytłumaczy.Z resztą te info będziesz mieć tez na ulotce.

jak mi nei odpowiecie to przyniose to dziecko pod wasze drzwi i każdy je będzie wychowywał po kolei po tygodniu.

jak zamierzasz się zabezpieczyć konkretnie na ten weekend to tabletki odpadają. Przede wszystkim trzeba po nie pójśc do ginekologa i zrobić badania. Pierwszą przyjmuje się dopiero pierwszego dnia miesiączki, a i tak ponoć przy pierwszym opakowaniu warto używac dodatkowych zabezpieczeń (piszę ponoć, bo ulotki piszą, ze już jest się zabezpieczonym, ale mi tak gin radził). Poza tym trzeba koniecznie skończyć całe opakowanie.

no chyba wiem, że do gina (co za ludzie!) czyli nie ma sensu teraz iść do ginekologa po receptę na tabletki, tak? skoro muszę mieć okres żeby działało? (ale to jest bez sensu!) to co ja mam teraz zrobić? gum nie mogę używać. pewnie będziemy zmuszeni to robić bez niczego :/ zna ktoś jeszcze jakieś inne (szybkie do załatwienia i skuteczne) sposoby???

co robić?

a dlaczego nie możesz używać prezerwatyw? Jak masz uczulenie na lateks to można w sex shopie kupić takie bez lateksu dla alergików.