Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietyjąca

jak przytyć w ciąży?

Polecane posty

Gość nietyjąca

witam jestem w 26 tyg. ciąży i bardzo wolno tyję. Przed ciążą ważyłam 55 kg ale przez całodniowe mdłości i wymioty schudłam 3 kg w pierwszym trymestrze. Do teraz udało mi się nadrobić 4 więc jestem tylko 1 na plusie. Wszystkie wyniki badań mam w normie, dziecko jest prawidłowej wielkości ale lekarz ciągle mnie opieprza że teraz powinnam ważyć około 60 kg. Robię co mogę ale bardzo wolno tyję bo nie jestem w stanie jeść tyle kalorii ile mi zaleca lekarz bo nie daję rady więcej w siebie wpychać. Znacie jakieś dania, które są stosunkowo małe tak abym dała radę je zjeść przy czym są równocześnie wysokokaloryczne?

ja przed ciążą ważyłAm 52kg, na poczatku ciązy przez mdłośći schudłam do 47kg a w dniu porodu mialam 56kg nigdy lekarz mi nie poweidzial ze za malo waże córka urodzila sie zdrowa z waga 3350kg i 56cm

Gość This
Słodycze mają dużo kalorii. Baton mars czy snikers maja coś około 600 jeśli dobrze pamiętam.

a po co ty masz tyć? Jak wszystko w porządku z dzieckiem i masz dobre wyniki to po cholerę tyć.Moja koleżanka przytyła tylko 7 kg i lekarz nie nie mówił.

Gość This
Mój lekarz mówił że 7-9 kg to minimum.

Gość Ania23L
Ja też w pierwszym trymestrze chudłam i teraz też . W pierwszej ciąży schudłam do 45 kilo potem waga ruszyła dopiero od 3- 4 miesiąca a to przez to że byłam na podtrzymaniu i musiałam leżeć i z nudów jadłam i w 9 miesiącu nie uwierzycie ale ważyłam 62 kg i gdzie to miałam nie wiem chuda tak samo jak byłam aby brzuszek który też nie był za duży po porodzie 3 miesiące karmiłam i waga spadła spowrotem do 45 ! Jeśli dzidziuś jest zdrowy to sie nie martw

Gość nietyjąca
dzięki za odpowiedzi, właśnie się zastanawiam o co chodzi lekarzowi ale chyba zbyt nadgorliwy jest. Ja po prostu nie jestem w stanie jeść więcej tym bardziej, że jestem alergiczką i są produkty, których muszę się wystrzegać. Z kolei jak za dużo jem to raz, że mnie potem boli brzuch to jeszcze zbiera mi się na wymioty więc nie ma sensu wpychać w siebie na siłę a potem zwracać.

Gość Ania23L
Okładnie ja dam swój przykład dzisiaj kupiłam piźe 30 cm i cała wpierniczyłam i teraz ciasno bo pół brzucha dzidziuś zajmuje pół żołądek i płuca sie pewnie wcisnęły to jest obrzarstwo ale jak poczułam ten zapach nie mogłam sie powstrzymać :) sorka za błedy ale to przez ciążowy brak konentracji nawet krzyżówki nie rozwiąże :(

Gość honesty
ja w pierwszej ciąży przytyłam 6kg synek ważył 3150kg i miał 54cm, zdrowiutki i do dziś tak jest teraz jestem w 25tyg i przytyłam 3kg i wcale nie jem mało nie ma wagi minimum, którą się powinno przytyć w ciąży za to maximium oscyluje koło 12kg

Gość gośćM
mam ten sam problem, jestem w 28 tc i przytyłam niecałe 5 kg (waga wyjsciowa 44 kg ). Rodzina mnie straszy ze urodze chore dziecko, ze bedzie skrajnie niedożywione, tak mnie nastraszyli ze tylko płakać mi sie chce... a staram sie odżywiać zdrowo poprostu nie moge wepchać w siebie dużo jedzenia poprostu nie mam miejsca. Przed ciąża jadłam naprawde dużo ale teraz no zwyczajnie nie ma gdzie tego zmieścić :(