Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala_dorotka569

biszkopt miodowy

Polecane posty

Gość mala_dorotka569

szukam przepisu na biszkopt z dodatkiem miodu i sody, jadlam niedawno ciasto z masą chałwową i właśnie biszkoptem z dodatkiem miodu, biszkopt był super, puszysty i delikatny, chciałabym to zrobić ale nie mam przepisu, masę bym może jakoś wykombinowała, ale takiego biszkopta to nie robiłam nigdy, pomóżcie!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khymkhymkhym
Ja tez nie robilam i nie jadlam :( :D Moze poeksperymentuj? Sprobuj do podstawowego przepisu na biszkopta dodac 2-3 lyzki miodu, zamiast proszku do pieczenia, sody (ja tak zawsze robie). Jesli sie boisz, to trzeba sie przeprosic z googlami i tam szukac :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba wiem o jaki chodzi
Musze poszukac przepisu. Pamiętam, że miód się podgrzewało w garnku i dodawało sody, mieszało aż z tego wyjdzie piana. To się dodawało do mąki i... nie pamiętam co jeszcze. Wychodził super puszysty jakby biszkopt, można było go zwinąć w roladę albo przełożyć masą jak normalne ciasto. Pamiętam smak i puszystość. Pychota!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba wiem o jaki chodzi
Zupełnie inny, jest bardzo lekki. Szukam przepisu. Gorące ciasto smarowało się grubo zwykłą kwaśną śmietaną. Po ostygnięciu było pyszne, odpowiednio słodkie i wilgotne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba wiem o jaki chodzi
Pisałam o nim w temacie Ciasta palce lizać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba wiem o jaki chodzi
Znalazłam przepis: 6 łyżek miodu podgrzać i dodać 1 i 1/2 łyżeczki sody - wymieszać - zrobi się biała pianka. 5 jaj ubić z 1 szkl cukru, połączyć z 20 dkg miękkiego masła oraz 1 i 1/2 szkl. mąki. Do utartej masy dodac miód. Wyłożyć na blachę (ja daje papier do pieczenia), piec w temp 180 st C ok 15 - 17 min. Piec na dużej płaskiej blasze, po upieczeniu gorące posmarowac grubo kwaśną śmietana (tak wprost z kubka) u zwinąć w roladę. Można przekroić na 2 lub 3 części i też posmarować śmietana, pozwolić ostygnąć. Pewnie z innymi masami tez będzie smaczne, nawet sam bez niczego jest pyszny. Mięciutki i delikatny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do ciastasasa
Strona mało czytelna, zagracona, mało przepisów, nic specjalnego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×