Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna przyszła M

czy są tu jakieś samotne matki??

Polecane posty

Gość samotna przyszła M

Obawiam się, że niedługo sama taka będę. Kompletnie nie dogadujemy się z mężem :( zaczyna być mi coraz bardziej obojętny i chyba ja jemu też. "Straszy" rozwodem a ja w głębi serca mam go już dosyć. Tylko boję się jak to będzie PO. Jak będziemy żyć, gdzie i za co? Mamy dwójkę dzieci - jeszcze nie chodzą do przedszkola, ja jestem w trakcie studiów, całkowicie na jego utrzymaniu... Boje się, że sobie nie poradzę i bez niego i bez kasy

Gość samotna przyszła M
nie ma?

Ja jestem samotna może nie do końca byłam samotna matka przez rok.może opowiem też byłam uzależniona od byłego już ale zdecydowałam sie i zostawiłam go i co mam nie wiel staram ie jak moge żeby syn wszystko miał( ojciec mojego synka sie nie widuje z synem nie martwi sie czy wszystko ma ) powiedział że jeszcze bede żałować ale gdzie tam jestem już dokładnie 2 lata od rozstania z nim daje sobie rade sam wyżyje za 1000 zł które mam ale już nie mam tego upierdliwca przy sobie szczerze męczyłam sie. Teraz mam narzeczonego jestem w ciąży i co zaczyna sie robić upierdliwy tak samo ale dałam ultimatum i narazie jest spokój. Zostaw go dasz rade. Alimenty jeśli pracujesz to zarobek jak nie pracujesz to MOPS pomogą napewno :). A rodzice pomogą tobie ?

tez bylam na studiach jak rozstalam sie ze swoim partnerem, na szczescie mam wspanialych rodzicow, do ktorych sie wprowadzilam z corka, bylo ciezko,ale wszystko sie jakos ulozylo. Najwazniejsze jest to,zebys Ty byla szczesliwa, bo dzieci to wyczuwaja, na pewno jest jakies rozwiazanie w twojej sytuacji, rozwaz wszystkie za i przeciw. A moze, przechodzicie z mezem przez jakis trudny okres i tak wam sie wydaje,ze jestescie sobie obojetni. Rozmawialas z nim?

A dodam to że jestem w połowie samotna bo ja tu w polsce a chłopak za granica :o

Gość samotna przyszła M
rozmawiałam - teraz właśnie pogadaliśmy - pierwsza wyciągnęłam rękę - i jest ok... Ale pewnie znowu do czasu i kolejnej kłótni a czuję, że te kłótnie baaaardzo osłabiły nasz związek :( Wsparcie w rodzicach na pewno miałabym, ale głupio mi i wstyd - takie życie wybrałam i nie chcę się teraz opierać na nich - to w końcu moje życie i sama muszę sobie radzić - chyba jest mi się wstyd przyznać do porażki, miało być tak pięknie... :(

Gość samotna przyszła M
mój mąż też jest starsznie władczy i o wszystkim chce decydować (i robi to). Moje zdanie praktycznie się nie liczy - tym bardziej jeśli jest odmienne od jego zdania Boje się o dzieci - wiem, że teraz mają wszystko a co ja sama będę mogła im zapewnić?? Z drugiej strony mąż jest bardzo zasadniczy i nerwowy, Krótko trzyma dzieci... Czasem aż mi ich szkoda Nie wiem sama już co dla nich lepsze - i kiedy będzie DLA NICH lepiej gdy odejdziemy - czy teraz czy gdy będą nieco starsi

Samotna przyszla M- to jest normalne nie denerwuj sie. Bo szkoda nerwów sama musisz dojść co jest lepsze .rodzice cie za to przecież nie potępią co? A dwa kieruj sie tym żeby być szczęśliwa :)sama najlepiej będziesz wiedzieć czego chcesz nieprawdaż ?

Gość jejejejejejejejejjejjejejejjej
ja miałam bardzo poważny kryzys i tez mysłałam o rozwodzie, mąż jak byłam w ciązy pokłócił sięz moimi rodzicami, nawet dzień dobry sobie nie mowili, jak się dziecko urodziło i się przeprowadzilismy na swoje to zabronił im przychodzić do nas do domu, straszył ze jak im pozwole to bedzie koniec (ja byłam glupia zakochana i pozawalalam na to) nie chciał żeby synek miał z nimi kontakt, tak było miesiąc, potem normalnie się ja znimi kontaktowałam, ale ciągle się czepiał, że cos przyniosłam itp. aż się wściekłam raz i wyprowadziłam się z dzieckiem, na kolanach prosił żebym wróciła po 3 dniach i postawiłam ultimatum że chce świety spokoj (jedyne co to moi rodzice nadal nie przychodzili) było okej przez 2,5 roku a potem nagle coś mu się odmieniło zaczał rozmawiac z moimi rodzicami i teraz juz pol roku jest cudownie :))))) tak jak powinnno być :)))

Pokaż mężowi że twoje zdanie sie też liczy. Jak coś zadecydować upieraj sie przy swoim jak będzie chciał podważyć to nie i bądź stanowcza. Jeśli już podważy to wytłumacz że nie tolerujesz a jak to nie pomoże to rób to samo jak będze miał w jakiejś sprawie swoje zdanie to je podważaj tak samo z biegiem sie nauczy że ty też masz prawo decydować a jak będzie wytrząsał nerwy to powiedz żeby sobie w kieszeń wsadził

Gość samotna przyszła M
jejeje - ojej, skąd ja to znam :( Tylko u mnie jest tak, że ja do jego muszę jeździć i udawać że ich "kocham" a on moich ma w ...