Sheeeena 0 Napisano Maj 19, 2011 witam Was dziewczyny , chciałabym się zapytać czy któraś z was wie czym może być spowodowany brak miesiączki ? Ostatni okres miałam w październiku 2010 , ciąża jest wykluczona , nie współżyłam jeszcze z nikim . Mam 20 lat i myślę , że pewnie będę musiała się wybrać do ginekologa a boję się strasznie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kociaczekkkk Napisano Maj 19, 2011 O BOZE !!!!!!! juz dawno powinnas udac sie do ginekologa, skoro tyle czasu nie masz okresu, nie oczyszcza Ci sie organizm, prowadzi to do roznych chorob. idz tam jak najszybciej! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nataaaaaaJ Napisano Maj 19, 2011 Radziłabym jak najszybciej iść do lekarza, po co tyle zwlekasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jedwabnalilly 0 Napisano Maj 19, 2011 O kurde do lekarza jak najszybciej! chcesz być bezpłodna lub chorować? to nie żarty. a nie brałaś żadnych tabletek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheeeena 0 Napisano Maj 19, 2011 Nie , żadnych tabletek nie brałam . Wiem , że powinnam iść , ale czy skoro nie współżyłam to wykona mi cytologię ? Bo tego się chyba najbardziej boje . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Invicta 0 Napisano Maj 19, 2011 Jesssu... :O To ja panikowałam jak mi się 2 tygodnie spóźniał, a jestem jeszcze w okresie dojrzewania. :D Dziewczyno zapierdzielaj do lekarza. :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rtnyjtr Napisano Maj 19, 2011 może schudłas wtedy gwałtownie i dlatego okres się zatrzymał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheeeena 0 Napisano Maj 19, 2011 Nie , ale trochę przytyłam od tamtego czasu , to raczej nie jest powodem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rtnyjtr Napisano Maj 19, 2011 idź do lekarza, tak sam raczej nie wróci, dostaniesz pewnie tabletki poza tym będziesz wtedy spokojniejsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fufufu Napisano Maj 19, 2011 idź do lekarza, to nic strasznego, cytologia nie boli :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheeeena 0 Napisano Maj 19, 2011 Mimo tego , że nie współżyłam może mi zrobić cytologię ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fufufu Napisano Maj 19, 2011 Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna Anielica 0 Napisano Maj 19, 2011 wszytsko zależy od tego jaką masz błonę dziewiczą ale przeważnie można ją wykonać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Azuka 0 Napisano Maj 19, 2011 oczywiscie ze tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fufufu Napisano Maj 19, 2011 Możesz mieć PCOS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Azuka 0 Napisano Maj 19, 2011 oczywiscie ze tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jedwabnalilly 0 Napisano Maj 19, 2011 Nie bój się. Tylko idź! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheeeena 0 Napisano Maj 19, 2011 No i właśnie tego że będę miała PCOS sie chyba najbardziej boję . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jedwabnalilly 0 Napisano Maj 19, 2011 Dlatego idź do lekarza to będziesz widziała! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 369852147 Napisano Maj 19, 2011 nie bój się idź do lekarza. wiem i rozumiem że to nic przyjemnego ale nie ma innego wyjścia lepsze żeby to niż umrzeć. autorko ile masz lat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 369852147 Napisano Maj 19, 2011 przepraszam doczytałam już ile masz lat. spokojnie będzie dobrze tylko idź się przebadaj jak najszybciej. trzymam kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieLubieNiedziel 1 Napisano Maj 19, 2011 nie no jeb.łam jak przeczytałam temat i datę jego utworzenia :O jesteś nienormalna ku.rwa, o czym tu gadać :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieLubieNiedziel 1 Napisano Maj 19, 2011 mam wrażenie, że ty to się własnego cienia nawet boisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 369852147 Napisano Maj 19, 2011 do NieLubieNiedziel spokojnie, ja znam dziewczynę która ma 29 lat i była u ginekologa tylko raz. nie każdemu to odpowiada. ale jedyna rada dla autorki iść do lekarza jak najszybciej. badanie cytologiczne może nie jest przyjemne ale raczej szybkie i bezbolesne. ja od 5 lat wykonuję ją raz w roku i żyję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sheeena Napisano Maj 19, 2011 Nie boje sie wlasnego cienia, ale to raczej nic przyjemnego isc i przed kims sie rozkraczyc. Natomiast to ze jeszcze nie bylam u lekarza to troche wina mojej mamy bo twierdzi , ze pozno dostalam okresu (w wieku 14 lat ) i mowi ze to dlatego i to normalne i samo sie ustabilizuje . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sheeena Napisano Maj 19, 2011 Nie boje sie wlasnego cienia, ale to raczej nic przyjemnego isc i przed kims sie rozkraczyc. Natomiast to ze jeszcze nie bylam u lekarza to troche wina mojej mamy bo twierdzi , ze pozno dostalam okresu (w wieku 14 lat ) i mowi ze to dlatego i to normalne i samo sie ustabilizuje . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheeeena 0 Napisano Maj 19, 2011 Nie boje sie wlasnego cienia, ale to raczej nic przyjemnego isc i przed kims sie rozkraczyc. Natomiast to ze jeszcze nie bylam u lekarza to troche wina mojej mamy bo twierdzi , ze pozno dostalam okresu (w wieku 14 lat ) i mowi ze to dlatego i to normalne i samo sie ustabilizuje ... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość okres stabilizuje się Napisano Maj 19, 2011 w ciągu 2 lat od pierwszej miesiączki. Taka jest norma. U ciebie minęło już 6 lat więc już dawno powinien być w miarę regularny. To już 7 mies. minęło -nie wiem na co jeszcze czekasz? Lekarz naprawdę jest konieczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 369852147 Napisano Maj 19, 2011 przez 6 lat to raczej wszystko powinno się ustabilizować. to nie jest normalne że tak długo nie masz miesiączki. ja też zaczęłam miesiączkować mając 14 lat. mając 19 zaszłam w ciążę i od tamtej pory chodzę regularnie raz, dwa razy w roku. I żałuję że nie zaczęłam chodzić wcześniej. a najśmieszniejsze jest to że do chodzenia do takiego lekarza motywuje mnie mój kochany mąż. dziewczyno wiem że to nic przyjemnego ale pomyśl o swoim zdrowiu. możesz mieć problemy z tarczycą i różne inne choróbska. wpisz w google długotrwały brak miesiączki i pokaże Ci co może Ci być. jednak diagnozę może postawić tylko odpowiedni lekarz. nie zwlekaj idź do lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sheeeena 0 Napisano Maj 19, 2011 369852147 i reszta dziewczyn , wielkie dzięki . Jak najszybciej wybieram się do ginekologa , zobaczymy co wyjdzie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach