Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

varisha

Zaczynam starania - zapraszam!

Polecane posty

Witam wszystkie mamusie - przyszłe i obecne! :) Mam 23 lata i od kilku ładnych lat jestem w stałym związku. Do niedawna brałam tabletki antykoncepcyjne. Już je odstawiłam i postanowiliśmy z Moim TŻ rozpocząć starania o dziecko. Jeśli są tutaj dziewczyny z podobnymi zamiarami (a wiem że są na pewno ;)) to zapraszam do rozmowy! Przy okazji... czy któraś z Was zaszła w ciążę po odstawieniu tabletek? Słyszałam, że po odstawieniu, w pierwszych miesiącach są nawet większe szanse na dzidzię :) Pozdrawiam!

Gość pimper
ja się staram juz 7 miesiąć i kiszka. tez odstawiłam antykoncepcje i nic, więc nie ma reguły. Radzę się nie napalać bo strasznie boli rozczarowanie...

ja mam zamiar sie starac ale koniec czerwca lipiec itd bo pierwsze dziecko mialam urodzone zima poczete w marcu wiec teraz chce letnie :) i jak narazie jeszcze antykoncepcja sama zastanawialam sie kiedy odstawic przed 1 ciaza mialam pol roku przerwy wiec organizm zdażyl pozbyc sie hormonów

pimper, no to nie pocieszyłaś mnie :( Oczywiście wiem, że zajść w ciążę nie jest tak łatwo, ale chciałabym aby udało nam się szybciej. Choć wiem, że każda z nas tego chce... A masz regularne cykle miesiączkowe?

Gość Avonka23.05
Witam :) Mam 26 lat, z mężem chcemy zacząć starania od tego cyklu, właśnie mija mi dziś 5dc, cykle regularne co 32dni. Staramy się o pierwsze dziecko :) Zaczęłam zdrową dietkę, łykam kapsułki z olejem z wiesiołka, zakupiłam też testy owulacyjne, żeby dokładnie trafić w "ten" dzień :) Mam nadzieje, że się uda nam wszystkim !

Gość ale temat się rozwinął
wow

Gość pimper
cykle mam mega regularne co 28 dni

Gość hahahha..:D
nie no,znowu te niewydarzone bezpłodne cipska:D:D:D:D won kurwy:D:D:D pimper a twoje cykle scierko nas guzik obchodza:D:D temat zamkniety:D:D:D:D

Na bzdetne komentarze typu ten nade mną nie zwracajmy uwagi, bo nie warto... :| Kurczę, zazdroszczę Wam tak regularnych cykli... Moje już kilka lat temu zaczęły się rozregulowywać i dlatego brałam przez rok tabletki anty. Bardzo chciałabym mieć teraz miesiączki w czas, ale obawiam się, że nic z tego. U mnie dziś 26dc i zero jakichkolwiek objawów, a to chyba niezbyt dobry znak :|

Gość wikiona000
Też mam ten problem, odstawiłam tabletki jakiś czas temu i nic. Zaczynam sie martwic, ale lekarz każe czekać więc czekam, mam nadzieję, że niedługo będzie już ok, bo tż kupił mi w sieci komputer cyklu ( Cyclotest Baby) i czekam na @ żeby zacząć mierzyć temperaturę.

Gość iksinska jadwiga
hejka dziewczny czy oprocz odstawienia antykoncepcji, zmian diety itp zrobilyscie jakies wstepne badania?? ja stosuje plastry evra juz jakies 10 lat, zastanawiam sie nad odstawieniem we wrzesniu i dac odpoczac organizmowi kilka miesiecy przed konkretnym straniem gdzies do grudnia conajmniej. zastanawiam sie tylko czy juz w tym czasie zaczac robic jakies badania i jakie?

Gość anka 22..
czesc dziewczyny A co ja mam powiedziec? staram sie 10 m-cy Niby wszystko ok,sama nie wiem A niedlugo juz mi stuknie 23 lata Niby nic,ale czas leci A moj luby ma juz 27 lat Chyba znow wybiore sie do gina Wiesiolek poki co nic nie daje:(

Gość korolowska
powiem Wam ze sie nie ma co napalac ostanio coraz wiecej dziewczyn ma problemy , znajmoa juz sie stara ponad rok i nic, juz sie zalamuje, badan wykonla juz sto tysiecy chyba, a wyszlo ze to maz ma problemy z plemnikami ehh te co chca miec to nie moga a te co niechca zachodza za pierwszym razem...

Gość werana
Ja chciałam rozpocząć starania o drugie dziecko w czerwcu, ale kilka dni temu dostałam lekarstwo do zęba, które mam nosić przez 3-4 miesiące, więc niestety na razie muszę odwlec moje staranka :(

Gość anka 22..
a co ma lekarstwo na zeba do ciazy? bo nie rozumiem..

Gość werana
ząb zaczął mi się psuć, a lekarstwo ma ustrzec przed leczeniem kanałowym. Jeżeli lekarstwo nie pomoże-będę miała leczenie kanałowe, a do tego potrzebne jest prześwietlenie. W poprzedniej ciąży też miałam problem z zębem i co m-c przez 4 ostatnie miesiące ciąży miałam wymieniane lekarstwo, a dopiero po porodzie go wyleczyłam.

Gość pimper
ja zrobiłam wszystkie badania. lh, fsh, tsh. progesteron, estradiol, testosteron i dehydroepiandosteron- wssystko w porządku. prolaktynę miałam wysoką ale brałam dostinex i jest ok. teraz wspomagam sie duphastonem od 16 do 25 dnia cyklu....i nic... :(

Gość rzygac juz sie chcoeddddd
rzygac juz sie chce od tych staraczzek, nie pierdolcie tyle tylko weźcie sie do roboty a nie kafe zasmiecacie

Gość werana
ja zrobiłam morfologię, mocz, TSH, cukier. Kwas foliowy łykam.

Gość staranka
Też zaczynam starania :) Badania porobione, kwas foliowy łykany :) Nawet w Cyclotest Baby zainwestowałam :) zobaczymy czy się przyda