Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogorecznik2011

ogorkowa dla niemowlat

Polecane posty

Gość ogorecznik2011

zdrowa? robicie dzieciom? Ja mam core 9 miesiecy i chce jakas nowosc wprowadzic w postaci ogorkowej na miesku gotowanej. Jak robicie ta zupke swoim niemowlaczkom ?

Gość hthrhjrt
Chyba można ale ja osobiście wolałam poczekać z tak kwaśnymi potrawami. Na razie moja córka (1,5) czasem spróbuje zupy zrobionej dla dorosłych ale woli jarzynowe, łagodniejsze w smaku.

Gość lolaaaa007
kurde lepiej nie :( Moj dzieciak ma aż 4 lata,zupe zje nic mu nie ma,ale jak zje ogorka kiszonego wymiotuje,a wiec ogorkom NIE a zupka ok 2 lat.

Gość hthrhjrt
Wiesz, ogórek kiszony to żadne szczególne dobro żeby tak dawać niemowlęciu...

Gość szzzroonnn
jasne,ze tak!raz na jakis czas nie zaszkodzi-a nie zapominajcie,ze taki wygotowany przecier z kisz.ogorka to nie to samo co ogorek! jak zwykle panikujecie niepotrzebnie

Gość Boshe dziewczyny
Moja córka miała 8 m-cy było lato i nie miała apetytu,a mój pediatra powiedział,że jak najbardziej zupki dziecku dać popić(naturalne kwasy)a mała już dawno ją jadła oczywiście bez ogórków,ziemniaczki owszem:) Nie rozumiem czekac do 2 roku życia???

Gość ogorecznik2011
moja ostatnio pila sok z kiszonych ogorkow i az sie trzesie za kwasnym dlatego chce nowosci wprowadzic ale oczywiscie wygotowana i lagodna w smaku;)

Gość Boshe dziewczyny
Ja jestem za przecież dziecka organizm wszystkiego potrzebuje,w tym również kawaśnych smaków:) I takie dzieciaczki są najzdrowsze:)

Gość Boshe dziewczyny
A zresztą zrób co uważasz za stosowne przecież to Twoje dziecko:)Jak widzisz opinie są podzielone jedna dałyby drugie nie:) Sama wiesz co dla Twojego dziecka jest najlepsze:)

Gość ogorecznik2011
moja tylko po tym miala mega kupe:P ale to dobrze akurat bo zatwardzenie miala. Ona juz nie chce jesc zwyklych warzywnych zupek bo jej sie znudzily tak samo jak pomidorowa :((( Musze jej nowosci wprowadzac a naprawde uwielbia kwasne.. Z reszta pewnie po mamie;)

Gość Boshe dziewczyny
Myśle że sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie:)

Gość ogorecznik2011
oo i lubi barszcz ukrainski oraz brokulowa.. Ale znow sie znudzi jak ciagle bede dawala to samo:(

Gość hthrhjrt
E, to jak ona wszystko je i piła nawet ten sok z kiszonych, to ja bym dawała.

Gość ogorecznik2011
www wlasnie... a pytam , bo nie wiem jak jej ja zrobic????

Gość hthrhjrt
E, to jak ona wszystko je i piła nawet ten sok z kiszonych, to ja bym dawała.

Gość hthrhjrt
Ja robię zupy jak dla dorosłych tylko zmniejszam ilość soli na rzecz ziół, czyli na wyczucie. No i trochę miksuję bo wtedy córa więcej zjada.

Gość hdvedhejehfejnbgjkslkjanfdkjf
ugotuj jarzynowo miesny wywar wrzuc do niego przecier ogorkowy jest naprawde smaczny i calkiem rozdrobniony wrzuc warzywa albo zmiksowane albo drobno pokrojone ziemniaki i miesko, mozesz zaciagnac smietana

Gość ogorecznik2011
ooo dziekuje za przepis ( przyznam sie ze w domu jeszcze nawet dla nas nie robilam ogorkowej bo maz nie jada). A smietana jaka? Czy moge zastapic jogurtem naturalnym? Moja corcia dosc tlusciutka i nie chce jej krzywdy zrobic...

Gość jasne ze tak
zupa ogorkowa jest ok, moj nawet same ogorki kiszone jadl, ok 11-go miesiaca,

pewnie ze tak:) jesli masz obawy co do przecieru(ja najbardziej lubie z firmy rolnik)to obierz kilka ogorkow kwaszonych ze skorki i zmiksuj (moga byc tez ze skora jak wolisz)

Gość ogorecznik2011
mi lekarz radzil ze skorka wszystko wlasnie, bo corcia ma czasem zatwardzenia. Wiec sie o to pokusze. Od kiedy miksuje jej jablka i marchew ze skorka zatwardzen nie ma. Dziekuje wam dziewczyny bardzo:* Corcia dzieki wam zje to co lubi czyli cos kwasnego:* Buziaki serdeczne

Gość ogorecznik2011
P.S i nie obawiajcie sie o ogorki kiszone:) Moja z lyzeczki pila sok z kiszonych z mila chcia w wieku 7 miesiecy. Nie mozna ciagle tego samego dawac , bo dzieciom sie zbrzydzi i nic nie beda chcialy jesc. Jak moja :)

jak ci wyjdzie dobrze gesta to nawet nie zaciagaj takie sa zdrowsze:) oj moi chlopcy kochali kwaszonki do dzis uwielbiaja podjadac przed tv kwaszona kapuste:) a sa juz duuuzi:) Smacznego dla malej a pewnie i Tobie zasmakuje:)

Gość LunaLunaLuna
małe dzieci i starsze niemowlaki bardzo lubia kwasne maki-z zup moja uwielbia ogorkowa, barszcz biały i czerwony, szczawiowa:)