Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ogorecznik2011

ogorkowa dla niemowlat

Polecane posty

Go艣膰 ogorecznik2011

zdrowa? robicie dzieciom? Ja mam core 9 miesiecy i chce jakas nowosc wprowadzic w postaci ogorkowej na miesku gotowanej. Jak robicie ta zupke swoim niemowlaczkom ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hthrhjrt
Chyba mo偶na ale ja osobi艣cie wola艂am poczeka膰 z tak kwa艣nymi potrawami. Na razie moja c贸rka (1,5) czasem spr贸buje zupy zrobionej dla doros艂ych ale woli jarzynowe, 艂agodniejsze w smaku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolaaaa007
kurde lepiej nie :( Moj dzieciak ma a偶 4 lata,zupe zje nic mu nie ma,ale jak zje ogorka kiszonego wymiotuje,a wiec ogorkom NIE a zupka ok 2 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hthrhjrt
Wiesz, og贸rek kiszony to 偶adne szczeg贸lne dobro 偶eby tak dawa膰 niemowl臋ciu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szzzroonnn
jasne,ze tak!raz na jakis czas nie zaszkodzi-a nie zapominajcie,ze taki wygotowany przecier z kisz.ogorka to nie to samo co ogorek! jak zwykle panikujecie niepotrzebnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Boshe dziewczyny
Moja c贸rka mia艂a 8 m-cy by艂o lato i nie mia艂a apetytu,a m贸j pediatra powiedzia艂,偶e jak najbardziej zupki dziecku da膰 popi膰(naturalne kwasy)a ma艂a ju偶 dawno j膮 jad艂a oczywi艣cie bez og贸rk贸w,ziemniaczki owszem:) Nie rozumiem czekac do 2 roku 偶ycia???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ogorecznik2011
moja ostatnio pila sok z kiszonych ogorkow i az sie trzesie za kwasnym dlatego chce nowosci wprowadzic ale oczywiscie wygotowana i lagodna w smaku;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Boshe dziewczyny
Ja jestem za przecie偶 dziecka organizm wszystkiego potrzebuje,w tym r贸wnie偶 kawa艣nych smak贸w:) I takie dzieciaczki s膮 najzdrowsze:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Boshe dziewczyny
A zreszt膮 zr贸b co uwa偶asz za stosowne przecie偶 to Twoje dziecko:)Jak widzisz opinie s膮 podzielone jedna da艂yby drugie nie:) Sama wiesz co dla Twojego dziecka jest najlepsze:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ogorecznik2011
moja tylko po tym miala mega kupe:P ale to dobrze akurat bo zatwardzenie miala. Ona juz nie chce jesc zwyklych warzywnych zupek bo jej sie znudzily tak samo jak pomidorowa :((( Musze jej nowosci wprowadzac a naprawde uwielbia kwasne.. Z reszta pewnie po mamie;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Boshe dziewczyny
My艣le 偶e sama sobie odpowiedzia艂a艣 na to pytanie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ogorecznik2011
oo i lubi barszcz ukrainski oraz brokulowa.. Ale znow sie znudzi jak ciagle bede dawala to samo:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hthrhjrt
E, to jak ona wszystko je i pi艂a nawet ten sok z kiszonych, to ja bym dawa艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ogorecznik2011
www wlasnie... a pytam , bo nie wiem jak jej ja zrobic????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hthrhjrt
E, to jak ona wszystko je i pi艂a nawet ten sok z kiszonych, to ja bym dawa艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hthrhjrt
Ja robi臋 zupy jak dla doros艂ych tylko zmniejszam ilo艣膰 soli na rzecz zi贸艂, czyli na wyczucie. No i troch臋 miksuj臋 bo wtedy c贸ra wi臋cej zjada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hdvedhejehfejnbgjkslkjanfdkjf
ugotuj jarzynowo miesny wywar wrzuc do niego przecier ogorkowy jest naprawde smaczny i calkiem rozdrobniony wrzuc warzywa albo zmiksowane albo drobno pokrojone ziemniaki i miesko, mozesz zaciagnac smietana

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ogorecznik2011
ooo dziekuje za przepis ( przyznam sie ze w domu jeszcze nawet dla nas nie robilam ogorkowej bo maz nie jada). A smietana jaka? Czy moge zastapic jogurtem naturalnym? Moja corcia dosc tlusciutka i nie chce jej krzywdy zrobic...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jasne ze tak
zupa ogorkowa jest ok, moj nawet same ogorki kiszone jadl, ok 11-go miesiaca,

Udost臋pnij ten post

pewnie ze tak:) jesli masz obawy co do przecieru(ja najbardziej lubie z firmy rolnik)to obierz kilka ogorkow kwaszonych ze skorki i zmiksuj (moga byc tez ze skora jak wolisz)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ogorecznik2011
mi lekarz radzil ze skorka wszystko wlasnie, bo corcia ma czasem zatwardzenia. Wiec sie o to pokusze. Od kiedy miksuje jej jablka i marchew ze skorka zatwardzen nie ma. Dziekuje wam dziewczyny bardzo:* Corcia dzieki wam zje to co lubi czyli cos kwasnego:* Buziaki serdeczne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ogorecznik2011
P.S i nie obawiajcie sie o ogorki kiszone:) Moja z lyzeczki pila sok z kiszonych z mila chcia w wieku 7 miesiecy. Nie mozna ciagle tego samego dawac , bo dzieciom sie zbrzydzi i nic nie beda chcialy jesc. Jak moja :)

Udost臋pnij ten post

jak ci wyjdzie dobrze gesta to nawet nie zaciagaj takie sa zdrowsze:) oj moi chlopcy kochali kwaszonki do dzis uwielbiaja podjadac przed tv kwaszona kapuste:) a sa juz duuuzi:) Smacznego dla malej a pewnie i Tobie zasmakuje:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LunaLunaLuna
ma艂e dzieci i starsze niemowlaki bardzo lubia kwasne maki-z zup moja uwielbia ogorkowa, barszcz bia艂y i czerwony, szczawiowa:)

Udost臋pnij ten post