Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche lekko zasmucona

ocencie obiektywnie moja wyplate...

Polecane posty

Nie wiem czy ja za duzo od zycia oczekuje, czy mam ambicje nieadekwatne do wyksztalcenia... jestem swiezo po studiach, zaraz bronie mgr, pracuje od roku. wlasnie zmienilam firme- dostaje w niej netto 1900zł za pelen etat... Jest mozliwosc premii po przepracowanych trzech miesiacach... Nie jestem jakas idiotka, potrafie sie zaprezentowac na rozmowach kwalifikacyjnych, a mimo to zawsze jest jakies ALE. zawsze CZEGOS brakuje bym posade dostala.... jestem podłamana, bo nie stać nas na kredyt mieszkaniowy, stanęłam w takim momencie życia, że nie wiem co dalej... czy kiedyś mój los się odmieni...:(:(:( doradzcie coś..

moja kolezanka po farmacji w Lubelskiej aptece zarabia 1450 i pracuje ciagle-wiec pomysl...

Gość bziuuuuuuuuuuum
NAJWAZNIEJSZE,ŻE mozesz sie za to sama utrzymać więc nie zrzędź ! W tym kraju to są mega duze pieniądze 🖐️

ok macie racje- za te pieniądze można PRZEŻYĆ ale chciałabym mieć kiedyś własny kredyt mieszkaniowy (jeny jak to tragicznie brzmi), móc kiedyś mieć dziecko... a z taką wypłatą o kredycie mogę zapomnieć...:( dziecku też przecież trzeba zapewnić jakiś poziom życia :( ajjjj

Gość A Twoj chlop ile
zarabia,ze nie stac was na kredyt?

wlasnie przeciez sama nie bedziesz utrzymywac dziecka. Kiedy na to przyjdzie pora to razem ze swoim mezem zaplanujecie powiekszenie rodziny automatycznie wzrosnie wasza pensja. Wystarczy, ze i on wniesie swoje 1900 i spokojnie dostaniecie kredyt i stac Was bedzie na dziecko.

to nie jest chłop tylko narzeczony - to po pierwsze a po drugie skoro piszę, że nie stać nas na kredyt to chyba logiczne- że niewiele?

a póki jesteś sama to cóż pieniądze może nie są wielkie, ale wystarczające. Jesteś młoda dopiero weszłaś na rynek pracy więc jak na pierwsze kroki Twoja pensja powinna być moim zdaniem satysfakcjonująca. Nie szkodzi próbować piąć się wyżej, szukać lepszej posady, ale znowu aż tak bardzo narzekać na swój los to przesada. I to gruba. Takie czasy mamy, że powinny człowieka cieszyć to plus minus 2000

To co facet jest Twoim utrzymankiem? Nic nie wnosi do budżetu?

Gość W porownaniu z moja jest spora
a ja jestem grafikiem z 6 letnim doswiadczeniem, po studiach, w Poznaniu zajmuje sie wszystkim, od pisania tekstow reklamowych i tlumaczenia na angielski, po zdjecia, strony www, ilustracje, projekty, przygotowanie do druku. Do tego SPRZATAM i PARZE KAWE GOSCIOM SZEFA 1500 netto umowa zlecenie Jak moj narzeczony skonczy szkole (dopiero teraz poszedl na studia) wybywamy do Anglii

załatwił sobie bezpłatną 3 miesięczną praktykę w firmie, która w 90% przedłuża potem praktykantom umowę już na normalnych zasadach. Więc przez jeszcze dwa miesiące będzie moim "utrzymankiem";/

Wiecie o czym myślałam? Żeby wyjechać np na pół roku, rok do niemiec. znam perfekt język, pracowałabym wprawdzie w szparagach, ale odłożyłabym trochę pieniedzy....

Gość jgfhjgfg
nie wiem jakie studia konczyłaś , ale jesli humanistyczne to masz przechlapane ! takich jak Ty setki i nikt , ale to nikt nie potrzebny . 1900 zł netto to ja bym rano nie wstawał. Mimo braku wykształcenia , pzrewidzialem pewne zreczy juz w momencie edukacji , skoro trend był na uczenie sie , ja byłem przeciwny , Co zatem zrobiłem ? mnustwo uprawniej. Pojazdy wszelkie, Dzwigi samojezdne, spychacze, zórawie,pojazdy specjalistyczne. W zaleznosci gdzie pracuje i na czym , moja wypłata siega nie mniej niz 7 tys netto około - do 20 tys przeszło jak pracuje za granicą . I co ? było sie uczyć :) Wiem - wiem , nabijam sie trochę . Tyle, ze ja jestem praktycznie rozchwytywany, bo takich jak ja pozostała garstka . Wszyscy młodzi sie uczą i co ? ano nic .

Gość sa tez faceci w sukienkach
co to znaczy: niewiele z twojej strony skoro wedlug ciebie 1900zl to nie tak dobrze?

to pytanie powyżej jest kierowane do mnie? nie bardzo je rozumiem?

Gość ghhjjj
1900 zł to zenujacy zarobek, bieda ! jak zyc zarabiajac takie pieniadze ?

Gość widokueee
ale tez ... fajnie sie sra jak pełna żyć gówien :)

Gość Anitka xxx
Wiesz co moj kumpel dostal kredyt na mieszkanie 80 tys.a w innym banku mial nawet wieksza zdolnosc kredytowa ale ze mial wklad wlasny to wiecej mu nie bylo potrzeba.Dodam ze jego podstawa to 1300zl!!KUpil mieszkanie w atrakcyjnej cenie i z nieduzym czynszem i w bardzo dobrym stanie! Tak wiec najpierz zaczelabym osczedzac zeby miec chociaz 20 tys wkladu wlasnego bo to jest podstawa do otrzymania kredytu.I co najwazniejsze musi byc UMOWA NA CZAS NIEOKRESLONY

Gość ja też zarabiam
1900 na rękę i to w Warszawie. Szukam lepiej płatnej pracy, za około 2500zł

Gość 98392839
jak na kobiete zarabiasz baardzo dobrze. W naszym kraju jest tak, że żeby kobieta mogła miec własne mieszkanie itp, musi wyjsc za maż... :p więc cwicz rozkładanie nóg, jak chcesz miec dziecko to w sumie chyba wszystko pasuje. Nawet same kobiety nie chca dobrze zarabiac i uwazają, że zarabiac to ma facet...