Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniekkkk85

Blizny po trądziku i ich wpływ na atrakcyjność

Polecane posty

Gość maniekkkk85

Witam! Mam pytanie do dziewczyn. Z trądzikiem walczę od jakiś 10 lat. W sumie teraz jest ok, są tylko pojedyncze wypryski ale pozostawały mi blizny na policzkach. Tak na środku policzka, w kierunku brody i w okolicach skroni. Widoczne są głównie pod światło i jak się patrzy z profilu. Ostatnio jak byłem u kolejnego dermatologa to zaproponował ich laserowe usuwanie. Mi te blizny nie przeszkadzają. Ciekawy jestem jak zapatrują się na nie jednak kobiety (gdyż wy przykładacie do wyglądu dużo większą wagę) Nie chodzi mi co byście powiedziały tylko co myślicie? Ja nie spotkałem się nigdy z wprost z jakimiś negatywnymi komentarzami ale to co się myśli a mówi to dwie różne kwestie. Przeszkadza wam to czy nie zwracacie uwagi i czy w dużym stopniu wpływa na atrakcyjność mężczyzny??

Gość mozylwa
gdyby Jet Li nie miał blizn po trądziku to by mnie tak ie pociągał :P co znaczy - zależy od tego jaki jesteś, te blizny moga być przeszkodą ale tez mogą Ci dodać pewnego charakteru. Trudno powiedzieć nie znając. Ale jesli tobie to nie przeszkadza to zdecydowanie olej sprawę. Jeśli o mnie chodzi na pewno by mi to nie przeszkadzało.

Gość maniekkkk85
No ciężko opisywać samego siebie, raczej wśród znajomych uchodzę za otwartego sympatycznego i otwartego na ludzi człowieka. Mi one nie przeszkadzają ale w obecnym świecie (kult ładnego ciała) może są dla innych ludzi szczególnie przy pierwszym kontakcie w jakiś sposób odrzucające?

Gość kaśka.aaa
dla mnie to nie ma żadnego znaczenia, albo mi się facet podoba nawet jak ma pryszcze albo mi się nie spodoba choćby miał pupkę niemowlaka.

Gość mozylwa
nie, to od kobiety wymaga się żeby miała skórę jak pupka niemowlaka, bo kobieta ma się kojarzyć z delikatnością, gładkością, pięknem. Facet ma być jakiś, ba, czasem blizny dodają mu męskości - ale to moje osbiste zdanie na ten temat. Odrażające? blizny nie, pryszcze (zależy jakie) być może. Chociaz odrażające to zbyt duże słowo.

Gość maniekkkk85
Czyli myślicie na ten temat podobnie jak ja.

Gość mozylwa
oj nie kieruj się tym co my tutaj myślimy bo różnie może być, nie wiadomo na jaką kobietkę trafisz i co jej się akurat będzie podobać ;) a więc jeśli tego nie przewidzisz kieruj się tym co tobie się podoba. ciao

Gość maniekkkk85
Ile ludzi tyle opinii więc pewnie znajdą się też takie, którym to przeszkadza

Gość maniekkkk85
up

Gość maniekkk85
No jako facet sobie nie bede maskowal pryszczy tapeta bo nawet mnie to odraza... Makijaz to tylko u kobiet. A jakie jest waszee zdanie dziewczyny??

Gość maniekkk85
up

Najważniejsze jak Ty się z tym czujesz. Ja miałam akurat spore blizny i przebarwienia a kremy mi nie pomagały. Poszłam na zabieg GeneO+ i po drugim zabiegu już było widać sporą poprawe. Mialam w sumie 3 zabiegi i skóra odrazu odżyła, więc może rozpatrz tą pcję jeśli źle się czujesz :) MI to poprawiło samopoczucie niesamowicie!

Gość gość
Ja się pozbywałam blizn za pomocą lasera frakcyjnego w klinice Sfera http://www.klinikasfera.pl/. Z sukcesem :) Naprawdę nie sądziłam, że się kiedykolwiek pozbędę tych blizn, a jednak :)

Gość gość
Ja się czułam okropnie z bliznami, odechciało mi się wychodzić i nie chciałam poznawać nowych ludzi. Nie miało to raczej wpływu na kontakty ale na pewno czułam się mniej atrakcyjna. W Clinica Cosmetologica w Gdyni są darmowe konsultacje więc na nie poszłam i pani kosmetolog poradziła mi zabieg laserem frakcyjnym Palomar Emerge. Skóra została zastąpiona nową tkanką, która wytwarza się podczas zabiegu i nie ma już śladu po bliznach a były dosyć głębokie :)