Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Texxa

Wizyta u gina! :(

Polecane posty

Gość Texxa

Pewnie dużo tu takich tematów, ale chciałabym właśny :( Idę za tydzień do ginekologa, to moja pierwsza wizyta. Mam 19 lat. Idę, ponieważ mam chyba jakieś zakażenie, oraz chciałabym tabletki antykoncepcyjne. Nie wiem, jak wygląda taka wizyta. idę na NFZ, do jakiejś babki. Jak większość młodych dziewczyn teraz, jestem tam wygolona na 0, boję się komentarzy od pani doktor :O czy ma prawo mnie komentować? Nie wiem jak się zachować potem... W ogóle, nie wiem jak z nią rozmawiać, o co może mnie pytać? Muszę uprzedzić, że jestem dziewicą? I inne pytanie, czy powinnam się niepokoić i czy pani doktor zwróci na to uwagę, że moje wargi sromowe wewnętrzne, jedna jest ogromna i wystaje ponad większe wargi a druga jest malutka? :O Z matką o tym nie pogadam, ona uważa, że ginekolog ma za obowiązek ochrzaniać młode "pindy", które się tam golą...

Gość katarowa
a co mnie to gówno obchodzi?

Gość Texxa
Proszę o jakie rady, własne doświadczenia osób, które mogą i chcą mi pomóc. Jesli nie można szukać pomocy w tych sprawach u matki, to trzeba gdzie indziej :O

pani doktor bada a nie ocenia fryzurke wiec nie ma sie co przejmowac. jesli zwroci na to uwage to znaczy ze powinnas zmienic lekarza. a budowa warg sromowych jest taka rozna ze nie ty pierwsza i nie ostatnia masz watpliwosci... zreszta niepotrzebnie.

Gość Texxa
Uff, dzięki. Ale i tak się boję, że coś mi powie na "fryzurkę"... A jak się rozmawia z lekarzem? On sam zacznie rozmowę? o co może pytać?

ochrzanić cię absolutnie nie ma prawa, ale część ginekologów jest zdania, że całkowita depilacja może mieć wpływ na infekcje. Babka może ci to powiedzieć, ale raczej jako przestrogę, jeśliby miała posunąc się do jakiś nieprzyjemnych komentarzy to na drugi raz zmień gina. Pytać będzie przede wszystkim o miesiączki, czy są regularne i kiedy dostałaś pierwszą, także warto to sobie przypomnieć. O dziewictwie uprzedź. A i jak poprosisz o pigułki to babka powinna skierowac cię na badania hormonalne, jak tego nie zrobi to jest spora szansa, że pigułki będą źle dobrane, więc się upomnij.

sama zacznie rozmowe, nic sie nie martw. wiecej nie pisze bo juz poprzedniczka napisala co trzeba wiedziec :) glowa do gory

Gość Texxa
dziękuję bardzo :)

Gość udawaj ze nie wymawiasz r...
musisz uprzedzic ze jestes dziewica bo wtedy bada tak zeby blony nie przebic.

Gość Dyroton
zrób se kłaki na cipsku brylantyną może gin się podnieci

dobry ginekolog sam Cie zapyta o to czy jesteś dziewicą, tym bardziej, jeśli dowie się, że to Twoja pierwsza wizyta - powinien sobie zdawać sprawę, że nie wiesz jak się zachować. poza tym jak Cię ochrzani za wydepilowaną strefę bikini albo skomentuje wargi sromowe... będzie to dla Ciebie sygnał by nie zjawić się u niego nigdy więcej. bez obaw.