Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawka, kawka, kawka

CZY POWINNAM POWIEDZIEĆ MĘŻOWI ILU MIAŁAM PARTNERÓW SEKSUALNYCH

Polecane posty

@fgjklgdrpo Pani psycholog podała jakieś badania czy tylko przedstawila swoją opinię? Bo I ja przedstawiam swoją opinię, I ja jestem psychologiem :P Rozumiem więc że wypowiadała Sie jako kobieta, ktora problemy z priorytetami mężczyzn. Kobieta niedojrzała, która nie jest w stanie zaakceptować, że inna płeć może mieć inne pragnienia I wybierać podług innych kryteriów. Jak wszystkie zresztą samodzielnie, robiące karierę wyzwolone kobiety :o Po prostu jesteś wyznawczynią prawd objawionych. Jak inni za rydzykiem tak ty ruszyłaś za swoimi ulubionymi szamankami. \ @Nie drążył, spytał RAZ. Teraz dopiero drąży temat. Raz to można spytać z ciekawości, od tak sobie. Wprowadził ją w błąd Autorka Sie sama przyznała, że chciała uniknąć tematu. I chciala, żeby się nie dowiedział o jej przeszłośći, a ty swoje. Podziwiam grubość sklepienia czaszki naprawdę :? „I nikt nas nie przekona że czarne jest czarne, a biale jest białe.

Gość fgjklgdrpo
Nigdy nie pisałam że znam statystki i badania naukowe na ten temat tylko że znam opinie psychologów. Widocznie nikt nie zrobił na ten temat badań bo nie jest to ani ważny ani palący problem dla społeczeństwa. Gdyby było inaczej już by ktoś się dogłębnie nim zajął. "Jeśli ty się przyznajesz, żeby się wyspowiadać twoja sprawa, ale nie wygarniaj innym generalizacji kiedy sama to robisz. Obłuda i mędrkowatość." Ja przytoczyłam tylko opinię psychologów a nie swoją.( I nie powiem Ci jakich bo to zdanie słyszałam u wielu rożnych i przy różnych okazjach. Myślałam że to raczej znana teoria, bo ja ją słyszę ciągle. ) Ja nigdy nie zdradziłam więc nigdy nie stawałam przed takim dylematem czy powiedzieć czy nie. Zresztą nikt Ci nie powie że powiedział partnerowi o zdradzie bo go męczyły wyrzuty sumienia i musiał powiedzieć bo by się z tą tajemnicą zamęczył. Każdy raczej powie : bo uczciwość. Ale są jeszcze przecież motywacje których do końca sobie człowiek nie uświadamia tzw. podświadome.

"Ja przytoczyłam tylko opinię psychologów a nie swoją.( I nie powiem Ci jakich bo to zdanie słyszałam u wielu rożnych i przy różnych okazjach" ci sami psychologowie na podstawie konkretnych badań stwierdzili, że jedną z cech idealnej partnerki jest dziewictwo. to tyle w kwestii opinii większości mężczyzn :P

Gość fgjklgdrpo
No i znowu nie starczyło męskiej dumy żeby przeprosić ;] Ok. Ja Cię przepraszam jeśli poczułeś się urażony uwagą o skoczeniu tylko szkoły średniej, ale jeszcze raz podkreślam że dyskutowałam wtedy z kimś innym. "Pani psycholog podała jakieś badania czy tylko przedstawila swoją opinię? Bo I ja przedstawiam swoją opinię, I ja jestem psychologiem" No właśnie, nie jesteś Doktorem psychologii. Poza tym każdy psycholog ma superwizora i to on jest od oceniania kondycji psychicznej psychologa a nie Ty. Zresztą skąd Ty możesz wiedzieć jakie pragnienia mają inni mężczyźni ? Nie znasz ich wszystkich. "Autorka Sie sama przyznała, że chciała uniknąć tematu. I chciala, żeby się nie dowiedział o jej przeszłośći, a ty swoje." Autorka nie chciała żeby się dowiedział ale jednocześnie mogła uznać że dla niego nie jest to takie ważne skoro spytał raz i nie wracał potem do tematu. Autorka nie ma zdolności jasnowidzenia żeby wiedzieć co jest dla tego faceta ważne a co nie skoro o tym nie mówi. Zresztą widziały gały co brały: byłą narkomankę a nie dziewczynkę z Oazy.

Gość DODAM COS OD SIEBIE
Moim zdaniem maz usłyszał od kogoś kto bzykał jego żone jaka była łątwa i dlatego popadł w konsternacje.

Gość fgjklgdrpo
Reminka, nie znam Tych badań ale pewnie były prowadzone wiele lat temu, priorytety społeczeństwa się zmieniają.

Gość ja tez tak uwazam
"Skąd wiesz że ta Twoja grupa ma takie same poglądy jak reszta społeczeństwa ? " Zwróc uwage na jedna rzecz. Naprodukowalismy juz 7 stron dyskusji i jeszcze nie zauwazylem zeby wpisal sie jakis facet ktory by twierdził ze bogata przeszłosc partnerki mu nie przeszkadza wrecz jest z tego dumny... hmmm? wyjasnisz mi to? Puki co widze tu same nowoczesne kobiety które probuja wmówić ze ten ich sposb na zycie jest idealny i tak robią wszyscy. Jedynie ja i Kaliban, kafeteryjne zakompleksione prawiczki sie na ludziach nie znaja i o zyciu nie maja pojecia. A ja mimo wszystko mam wrazenie ze to wlasnie moja grupa jest normalna i ma takie poglady jak reszta społeczeństwa.

Gość DODAM COS OD SIEBIE
bardzo mądra myśl. Trzeba wypic piwo któe sie nawarzyło.

Gość kaśeńka
Niech więc mąż wypije piwo, którego sobie nawarzył biorąc za żonę byłą narkomankę i nie pytając o ważne dla niego sprawy, a nie zrzuca teraz winę na kobietę 🖐️ P.S. Nikt nie wymaga od niego, by był dumny z jej przeszłości, jak i ona nie jest, ale nie róbcie z niego ofiary podłej kłamczyni, bo człowiek z odrobiną inteligencji wiedziałby, w co się pakuje.

Gość fgjklgdrpo
Wypowiadają się tu przeważnie kobiety bo Kafeteria jest forum skierowanym do kobiet. Mężczyźni rzadziej tu zaglądają. Facet któremu nie przeszkadza przeszłość seksualna kobiety nie będzie czuł potrzeby dyskutowania o tym na forum. Bo po co ? Jemu jest dobrze w związku. Ktoś szczęśliwy nie będzie szukał na forum potwierdzenia swoich wyborów. Zresztą o ile wiem nie wszyscy Polacy mają internet, a Ci co mają nie wszyscy udzielają się na kafeterii.

Gość fgjklgdrpo
powyzsza wypowiedz jest skierowana do "ja tez tak uwazam"

Gość DODAM COS OD SIEBIE
Zdaje sobie sprawe że nie dojdziemy do porozumienia gdyż kobiety bedą brały strone autorki wątku. Cóż mogę powiedziec. Kto kiedys sie puszczał bo tak to można nazwac a teraz oczekuje ze nigdy sie nie wyda i chce zalozyc rodzine i tkwic w tej pięknej bajce zawsze dostaje po tyłku. MAse tu było podobnych topikow i zawsze wątek kończyl sie podobnie. nikogo nie oceinam, wg mnie takie sa fakty.

Gość fgjklgdrpo
Dokładnie Kasieńka, poza tym ludzie nie poznają się w próżni tylko w jakimś środowisku. Zazwyczaj ktoś kogoś nam przedstawia, a potem mamy okazję trochę poobserwować obiekt naszych westchnień. Jeśli facet podrywa kobietę w barze albo dyskotece jeszcze do tego niemiłosiernie wytapetowaną i w spódnicy ledwie przykrywającej tyłek to czego on na litość boską oczekuje ? Maryi dziewicy ? Trochę realizmu.

Gość Smutny Tulipanek
Szczerze? Ja nie rozumiem jak mozna miec ze sobą dziecko i ślub i robic tajemnice i problem z liczbą partnerów. Masz męża jest Ci najblizszy na świecie, przyjaciel tak? A krzyczysz do niego że nie ma prawa pytac o przeszłosc itd... więc dla mnie to troche nie tak... Ja jestem dla odmiany po tej drugiej stronie. Mój narzeczony jest moim pierwzym, byłam dziewicą za to on miał kiiilka partnerek, była nawet jedna prostytutka.... I jakoś żyje. Jest najlepszy na świecie,kocham go i wiem ze jak miał 19 lat to chciał z kolegami zobaczyc jak to jest , no wiadomo ciężko z tym życ nie umialam sobie początkowo poradzic i do dzisiejszego dnia czasami mam taki napad ze potrafie mu nawyrzucac ze jest taki i owaki ze jak mogł a on mnie przeprasza i kurde prosi o wybaczenie a przeciez nie mam prawa czepiac sie o coś co było takze to tylko moja wina ze czasem sie czepiam ale nie o tym temat, chciałam powiedziec ze gdyby zataił przede mną takie informacje i jeszcze krzyczał ze mi nie powie ze nie mam prawa sie pytac to bym mu nie wybaczyła...

Gość kaśeńka
DODAM COS OD SIEBIE - kobiety opowiadaja sie za autorka, bo ta juz dodatkowo zostala po tylku okopana - przez meza, ktory nagle sie obudzil i przypomnial, gdzie ja poznal, i od Was tutaj. To ich sprawa, czy chcieli rozmawiac o przeszlosci. Rozumiem, ze autorka nie rwala sie opowiadac mezowi - chocby dlatego, ze miala prawo uwazac, ze facet domysla sie, co z niej bylo za 'ziolko' skoro brala narkotyki - a wtedy bez sensu byloby temat drazyc. Moralnie sobie ocenic ja moze kazdy na swoj sposob, ale zauwazcie, ze facet jest tez nie w porzadku, a nie tylko jaki biedny jest, bo nie dostal kobiety czystej jak lilija, jaka mu sie nalezy.

Gość Maryje dziewice
to teraz gra autorka. I tak mąż sie dowie. Ba on już wie i dlatego boli go to że ożenił sie z kórwa. Maacie racje wiedział z kim sie żeni ale tu nasuwa sie myśl że autorka prawdopodobnie robiła takie rzeczy z taką ilościa partnerów że niestety nawet granice zaufania legły. Zreszta faceci maja te swoje głupie ego. Moze była sytuacja że mąż spotkał soie w gronie przy piwie lub kilku piwach i ktos sypnał ze spal z taka i taka i niezła dziwka byla, nastepny potwierdzil i wyrazil opinie o autorce ze mial ja kazdy no to wybaczcie jak tu mozna byc spokojnym.

Gość glupkowaty temat
bo wypowiadaja sie prawiczki i krzycza na kobiety wyzwolone i brednie chrzania.Takiego prawiczka matola nie chce miec i juz.Wyobrazam juz to sobie jak sie dopbiera jak taki ulomny :-O

Gość ja tez tak uwazam
"Wypowiadają się tu przeważnie kobiety bo Kafeteria jest forum skierowanym do kobiet". -zgadza sie "Mężczyźni rzadziej tu zaglądają."- owszem rzadziej ale mysle ze jest tu wystarczajaca ich ilosc i trudno od rana nie zauwazyc podnosznengo ciagle topiku. "Facet któremu nie przeszkadza przeszłość seksualna kobiety nie będzie czuł potrzeby dyskutowania o tym na forum" - tu nie chodzi o dyskuje, wystarczyly by doslownie dwa zdania, a dlaczego ich nie ma? bo nie bedzie udawał przed samym soba ze jest ok. " Jemu jest dobrze w związku." tak maż autorki tez był, do wczoraj "Zresztą o ile wiem nie wszyscy Polacy mają internet, a Ci co mają nie wszyscy udzielają się na kafeterii. " a ja nie znam nikogo kto by internetu w domu nie miał, moze dlatego mieszkam w miescie.

Gość lepiej za meza
prawiczka niz zone kórwe

Gość kaśeńka
Lepiej za meza - jestes facetem?

Gość glupkowaty temat
hahhaaaaa a wchooj maz prawiczek komu potrzebny????? raz probowalam z prawiczkiem :-O myslalam ze sie zerzygam taka fajtlapa :-O

Gość lepiej za meza
moze i tak ale korwom to wystarczy zaplacic i ma sie to co chce. Po co brac je za zony

Gość kaśeńka
A prawiczkowi mozna tylkiem zamachac i ma sie za darmo. Ani placic nie warto, ani za maz wychodzic.

Gość glupkowaty temat
naslini sie taki prawiczek jak napalony i po 3 sekundach w gacie swoje sie spusci :-O

Gość glupkowaty temat
za meza chce faceta ktory bedzie mnie fascynowal i ktory zna sie na kobietach a nie kogos kto bedzie sie dopiero uczyl :-O i to na mnie w dodatku :-Ozanim co do czego dojdzie to juz taki najrany bedzie ze sie spusci przez kichniecie :-O

Gość fgjklgdrpo
Ja też tak uważam - "a ja nie znam nikogo kto by internetu w domu nie miał, moze dlatego mieszkam w miescie." No i tu jest pies pogrzebany, oceniasz całe społeczeństwo tylko na podstawie środowiska w którym się obracasz."CBOS opublikował badania, z których wynika, że aż sześć milionów dorosłych Polaków nie ma dostępu do Internetu." ( nie ma dostępu, więc pewnie jeszcze gorzej z internetem w domach ). Analogiczna sytuacja z facetami mającymi obsesje na temat przeszłości dziewczyny.

Gość kaśeńka
Już sobie daruj. I broń Boże nie rób z siebie reguły :O

Gość kaśeńka
Mówiłam do "Glupkowaty temat'

Gość glupkowaty temat
dziwne ze prawiczki morde stulily :-O jeden z drugim o seksie tylko marza i mysla ze beda wielkimi ogierami jak znajda to swoja dziewice buhahhaaaaaa :-) nie ma nic bardziej upokarzajacego od seksu z prawiczkiem i nie widze powodu za takiego wyjsc za maz :-O nie mowiac juz o porzadnym ruchanku :-) no ale w gebach i marzeniach oni wszyscy sa dobrzy :-) don huany od 7 bolesci :-O

Gość fgjklgdrpo
glupkowaty temat, nie przesadzaj każdy był kiedyś prawiczkiem. Nie pisz tak bo niedługo pojawią się tu 17-letni chłopcy z kompleksem że "jeszcze nie ten tego".