Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mam zrobic ..77655

uczulenie na ciele w ciaży a wapno?

Polecane posty

dostalam uczulenia taka drobna kaszka czerwona w okolicach piersi w zasadzie miedzy nimi.na twarzy, jestem w ciazy dokladnie 7 tydzien, czy moge wzasc wapno?

Gość mozesz brać
tylko obserwuj to. Ja to dostałam w ciazy. bralam rozne leki i nic nie pomoglo wysypalo mi cale piersi. Po porodzie zniknęlo i mieisac po porodzie zno mnie obsypalo. Biorę rozności, smaruje i jest coraz gorzej. Nikt nie wie co to. Mowią ze sprawy hormonalne. cezkam na termin u endokrynologa bo alergolog i dermatolog rozkładają ręce.

Gość mozesz brać
wez sobie calą 2 razy dziennie mozesz wypic wapno musujące- calcium z wit c. nie zaszkodzi a nawet pomoze :)

dzieki za rady jestem juz spokojniejsza bo chyba zadrapalabym sie na smierc

Gość jalumi
Mnie lekarz, jak byłam w ciąży, zabronił pić wapno, bo twierdził, że wywołuje to skurcze. Pewnie wypicie jednorazowe nie ma takiego skutku, ale przekazuję to, co ja usłyszałam.

Ja w pierwszych tyg ciąży czyli styczeń/luty miałam też takie czerwone krosty które przekrztałcały sie czerwone place które sie łuszczyły poszłam do dermatologa diagnoza łRG (łupież różowy giberta) przepisała mi maść dla niemowląt nie szkodzi ciąży advantan bez recepty można kupić po 2 smarowaniach zeszło smaruje sie tylko tam gdzie swędzi najlepiej zadzwoń do gina że masz te krostki swędzące i czy możesz to wziąźć i wapno nie zaszkodzi wcale ja musiałam pić to przez pierwsze dwa miesiące bo jeszcze przeziębienie doszło i jestem w na przełomie 16-17 tyg :) powodzenia i sie nie zamartwiaj bo to może być zwykłe uczulenie :)

Gość ja dziś
Mnie lekarz jak najbarziej pozwolił pic wapno w ciazy, ale tak czy inaczej dobrze, aby wysypkę ktoś zobaczył, jakiś lekarz jeśli nie zejdzie zaraz.

Gość swiat jest pelen idiotow......
nigdy nie slyszalam o uczuleniu na cielaka w ciazy. to w ogole mlode cielaki sa juz zdolne do rozrodu??