Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Despera21

owłosienie

Polecane posty

Gość Despera21

Witam forumowiczki, mam pytanie... Odkad przestalam brac tabletki antykoncepcyjne zauwazylam wzrost owlosienia na swoim ciele, na twarzy (wasik!), na piersiach, na brzuchu, w miejscach gdzie nigdy nie bylo specjalnie widac owlosienia.... poki byly male i jasne to ok, kazdy je ma, ale zdarzaja sie ciemne a poza tym sa dlugie.... choruje na niedoczynnosc tarczycy ale moja endokrynolozka twierdzi ze jestem przewrazliwona i nie mam nadmiernego owlosienia... Ginekolog mowi ze miesiaczkuje regularnie wiec hormowy plciowe mam w porzadku, a ja duzzo czytalam o nadmiarze testosteronu... co myslicie? wiecie czy gdzies moge odplactnie najpewniej we wlasnym zakresie zrobic badanie na poziom testosteronu? zaden lekarz mi tego nie zleci bo sadza ze to fanaberie... a ja mam 21 lat! Nie chce wygladac jak malpa.... pomocy/..

Gość .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
W każdym laboratorium możesz zorbić badanie krwi na poziom testosteronu odpłatnie.

Gość nie tylko testosteron
wina za owlosienie razem z nuiedoczynnoscia moze byc albo nadwraliwosc mieszkow wlosowych na normalna ilosc hormonow albo zbyt niski poziom globuliny wiazecj hormony plciowe, SHBG, jego poziom jest niski w niedoczynnosci tarczycy.

Gość Despera21
Jakieś rady? lekarze nie traktuja mnie powaznie...