Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca niewiedzaca

tłumaczenie dyplomów przez NARIC pytanie

Polecane posty

Zamierzam złożyć wniosek do naric o przetłumaczenie dyplomów, ktore sa właśnie tlumaczone przez tłumacza przysięgłego w Polsce.Właśnie zagłębiłam się w to nieco i wychodzi na to że naric wymaga certified translation, a to cos innego niż sworn translation:( Czy ktoś to robił i orientuje sie czy tłumaczenie przysięgłe wystarczy??? Moi rodzice sporo zaplaca za te tłumaczenia w Polsce i dlatego nie chciałabym ich robić jeśli to nie to o co chodzi naric.

nikt nie tłumaczył swoich dyplomów?:(

Gość milosc hiszpanska
Ja nie tlumaczylam jeszcze ale mam zamiar i tez mnie to interesuje ale z tego co czytalam to raczej tu sie to powinno przetlumaczyc i wcale to tak drogo nie kosztuje. Mozesz to nawet zamowic przez internet i tlumaczenie ci wysylaja do domu w ciagu 3 dni. Koszt takiego tlumaczenia to ok 15 funtow z tego co widzialam na stronach oglaszajacych sie tlumaczy.

tak 15f za stronę.A sam suplement ze studiów ma 8 stron, plus dyplomy, suplement z licencjata i świadectwo maturalne:o W Polsce jednak wyszłoby dużo taniej.I dyplomy mam już przetłumaczone przez tłumacza w Polsce, musiałabym je tłumaczyć jeszcze raz tutaj...Teraz w sumie chodzi o te suplementy. Czytałam na forach że ludzie wysyłali tłumaczenia z Polski i im uznali.Każdy pisze inaczej.Sama już nie wiem... Chyba zadzwonię do naric w poniedziałek.

Gość lndslkncksdjncksd
hej ja mam ten sam problem mam ze wsoba przetlumaczone same dyplomy przez tlumacza przysieglego. gdzie sie zglosic do tego naric

Gość milosc hiszpanska
Pytajaca niewiedzaca kiedy konczylas studia? Ja dostałam dyplom wg starego wzoru czyli bez tzw współczesnego suplementu. Czy ten suplement jest niezbedny do przetlumaczenia dyplomu przez NARIC? Moze sie orientujesz czy moge dostac taki suplement z uczelni mimo tego, ze kiedy ja konczylam studia suplementow nie dawano?

Miłość hiszpańska (fajny nick) ja skończyłam studia w 2005r.Same dyplomy raczej nie wystarczą, na stronie naric pisze wyraźnie że trzeba mieć tzw.final transcript. Wszystko jest tutaj http://www.naric.org.uk/index.asp?page=17 Można aplikować online, nieco taniej wyjdzie. Kiedy kończyłam studia była możliwość wydania suplementu w jez angielskim za dodatkową opłatą.Niestety nie przyszło mi do głowy że będę w UK i tym bardziej że dostanę się tutaj na studia.Myślałam wtedy o wyjeździe do Stanów:) Dzwoniłam w piątek do swojej uczelni z pytaniem czy mogliby mi jeszcze wydać ten suplement w jez ang ale powiedzieli że to było dawno i że system im nie pozwoli na to:o A jeśli nie było suplementów? szczerze mówiąc nie mam pojęcia, musisz chyba zadzwonić do naric.Ale myślę że skoro nie wydawano to raczej nie ma możliwości żeby ci go wydali teraz, skoro w moim przypadku "system im nie pozwolił" na dotarcie do mojego suplementu.

Gość Naric
Ja "tłumaczylam" przez Naric w marcu, ostatanio przyszedł dokument i to nie jest tak, że dyplom jest tłumaczony tylko jest to porównanie poziomu edukacji z brytyjskim. Dostajesz świstek, kartkę papieru a4 i tam jest napisane jaki to tytuł tutaj na miejscu. Ja musiałam wysłać dyplom (akurat w j.pol) i suplement do dyplomu (tam gdzie sa przedmioty, godziny i punkty etcs oraz oceny). suplement w j,. ang, ale ja z uczelni mialam w j.pol i w j.ang, wiec nic w Polsce nie musialam tlumaczyc. Jesli masz jakies pytania, chetnie odpowiem. Mnie sie akurat udalo za darmo porownac kwalifikacje w ramach projektu TransQual prowadzonego przez Next Step. Ale chyba był do końca marca.

NARIC wiem że oni nie tłumaczą tych dyplomów, tak się mówi tylko:) Rozumiem że nie wysyłałaś dyplomu tylko same kopie tych dokumentów?Na stronie naric piszę że nie odsyłają żadnych dyplomów. No ja niestety mam dylemat z tymi tłumaczeniami:o Próbowałam cos znaleźć na temat tego programu ale z tego co czytałam nie kwalifikuje się bo nie mieszkam w regionie East of England.Czy to to? http://www.migrantskills.org.uk/how_we_do_it.aspx Czy świadectwo maturalne też wysyłałaś?

Gość Naric
Tak tylko kopie wysyłałam. I bez świadectwa maturalnego, tylko dyplom z uniwersytetu, bo więcej nie potzrebowałam. Pozdrawiam !

dla zainteresowanych.Dzwoniłam do NARIC i powiedziano mi że tłumaczenia przez naszego tłumacza przysięgłego też będą uznane.

Gość Pejek
Ja mam inne pytanie. Mam dyplom celnika po roku nauki w policealnym studium - czy tego typu dokument tez moge wyslac do Naric?

Gość kozka juzka
nie

Gość Pejek
czemu?

Gość filpexoes
witam a ja mam pytanie co do tego papierka z naric.skoro jestem inzynierem to oni mi to przekwalifikuja na swojego inzyniera czy bedzei tam jakies nvq itp?wlasciwie co zawiera taki list z naric?jest tam duzo informacji?jakies levele czy to tylko jakies potwierdzenie w jednym zdaniu mojego tytulu? prosze o odpowiedz pozdrawiam

Gość do k79
izynier to engineer wiec to nie bedzie zaden nvq tylko taki tytul jaki otrzymalabys tutaj po studiach

Gość dfghjoiutrtusdfghjk
inzynier to elektryk w uk